Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnezianka

spożywcze oszustwa cytrynian magnezu

Polecane posty

Gość magnezianka

Cześć. Od dłuższego czasu piję cytrynian magnezu. Jak wszyscy wiedzą uzupełnianie niedoborów tego minerału jest bardzo ważne. Zaobserwowałam natomiast bardzo niepokojąca tendencję. Jak grzyby po deszczu powstają firmy które zajmują się sprzedażą żywności i minerałów na wagę. Wystarczy że kupują hurtowo i przepakowują do mniejszych opakowań oraz dają swoją często bardzo roboczą etykietę. Ostatnio kupiłam od 2 sprzedawców cytrynian magnezu- w obu przypadkach fatalnej jakości. Rozpuściła się ok 1/5 produktu, smak ledwie wyczuwalny... reszt to zmielony piasek który został w szklance. Nie da się tego pić. Wiem jak powinien smakować cytrynian i jaką mieć konsystencję. Zwyczajne oszustwa aby podnieść gramaturę. Sprzedawcy zaopatrują sie w Chinach i sprzedają nam. Najgorsze że nikt tego nie kontroluje, a nieświadomi ludzie kupują te świństwa i szkodzą własnemu zdrowiu. Znacie podobne przypadki ?

Gość gość
Cytrynian magnezu który opisałam zawiera bezwartościowy i być może szkodliwy dla zdrowia wypełniacz. Sprzedawca w bezczelny sposób odpisał, ze zmienili dostawcę ale produkt nie odbiega jakościowo od poprzedniego. Nie pijcie cytrynianu z piaskiem i zgłaszajcie reklamacje jeśli traficie na taki bubel.

Gość gość
Jakie oszustwo? Kupujesz w aptece środek, który ma status leku (czyli dokładnie wiadomo co w nim jest, ile, jest przebadany) i masz właściwy produkt. A jak chcesz kupować chińskie gie to i chińskie gie dostajesz, proste.