Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Opłata za usługi tłumacza?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny (i chłopaki) niedawno szukałam tłumacza przysięgłego przez internet i napisałam do kilku osób, 4 z nich się do mnie odezwały że musiałyby zobaczyć dokumenty żeby wycenić, było tego kilka stron, porobiłam telefonem zdjęcia, odesłałam, czekałam na info, w wiadomości napisałam że dostłam fotki że oczywiście mam oryginały które przekaże kiedy się dogadamy, wszystkim tę samą wiadomość że proszę o wycenę. Troje z tych ludzi mi odpisało (czyli zrozumieli mojego majla, taka cena, tyle i tyle potrwa) ok wybrałam oczywiście najbardziej atrakcyjną ofertę a dwóm pozostałym podziękowałam. Po 3 dniach odpisuje 4 pani z prośbą o dane żeby wystawić fakturę. Że tłumaczenie gotowe do zapłaty 460zl. Ja już umówiłam się z inną osobą na to tłumaczenie a ta pani nawet mi nie dała wyceny. Co ja teraz powinnam zrobić? Szkoda mi że poświęciła swój czas ale czuje się naciągana bo powinna mi wcześniej odpowiedzieć jak wysłałam zdjęcia, tak jak zrobiły to poprzednie osoby. Nie mogła mnie źle zrozumieć skoro pozostali dostali tę samą wiadomość i zrozumieli. Dodam że pani życzy sobie 150zl więcej od pana z którym się umówiłam. Jak wybrnąć z tej sytuacji? Nie potrzeba mi dwóch tłumaczeń a z panem się umówiłam zanim ona do mnie napisała że jest gotowe.

Gość gość
Napisz, ze to nie bylo zlecenie lecz jedynie prosba o wycene uslugi i ze juz komus zlecilas wykonanie tej pracy.Napisz, ze przykro Tobie z powodu nieporozumienia ale Twoje zapytanie o wycene uslugi bylo jasno sformulowane i tak tez zostalo zrozumiane przez 3 innych tlumaczy.