Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co kupić do domowej apteczki?

Polecane posty

Gość gość

Co kupujecie, wiadomo plastry środki opatrunkowe, leki przeciwgorączkowe i przeciwbólowe i co jeszcze powinnam mieć?

Gość gość
Coś na biegunkę i ewentualnie na zaparcia (ale tu tylko jeśli ktoś w domu ma skłonności), rozkurczowe na mięśnie gładkie (nospa, galospa etc.), coś na wzdęcia, krople żołądkowe, fenistil/foxill, krople żołądkowe, coś na oparzenia (z opatrunków też - warto mieć "hydrożelowe"). A poza tym to już zależy czy ktoś w rodzinie miewa jakieś konkretne problemy. Przy skłonnościach do zapalenia pęcherza przyda się coś z furaginą/urosept/fitolizyna/uroval mannosa. Przy alergiach tabletki o działaniu antyhistaminowym etc.

Gość gość
Ja powiem Ci co mam aktualnie w swojej ;-) Plastry, bandaż, gaziki jałowe,wodę utlenioną, wapno, wiaminę c( też w formie wapna), rutinacea, apap, tymianek i podbiał na gardło,ibuprom, amol, węgiel aktywny, laremid od biegunki, kilka saszetek smecty i elektrolitów, nospa. ,ibufen junior, eferalgan dla dzieci, vitamina d dla małego i dla nas ,probiotyki,euthyrox(mój) i palgotal, padolten ,tramal(silniejsze przeciwbólowe), termometr rtęciowy, i bezdotykowy, ciśnieniomierz,, stetoskop Mam też kilka rzeczy na komary ale trzymam je gdzie indziej

Gość ulca
a ja się z tym uzupełnianiem apteczki bardzo nie wysilam, kupuję wszystko według tej http://doranyprzyloz.com.pl/apteczka listy i niczego mi w sumie nie brakuje, za to maxibiotic mi się ostatnio bardzo przydał bo skaleczyłam się podczas sprzątania piwnicy i ranka zaczeła mi się paskudzić a taka maść z antybiotykiem w takich sytuacjach jest bardzo przydatna

Gość gość
ja zawsze jeszcze mam preparat intesta http://intesta.pl w apteczce, bo widzę,że z moimi jelitami nie ma żartów i niestety muszę to stosować, bo inaczej naprzemienne zaparcia z biegunkami byłyby na porządku dziennym, a dzieki inteście mam normalny stolec.

Gość gość
Przede wszystkim jak masz dzieci to warto miec w apteczce orsalit, bo on przy biegunkach fajnie nawadnia i dostarcza odpowiedniej ilosci elektrolitów

Gość Sisi

Ja czasami, na dalszą wycieczkę rowerową z dziećmi zabieram dodatkowo żel help4skin, który nakłada się na ranę, zaraz po dezynfekcji. To dobra alternatywa, zanim dojedziemy do domu. Pozostałe to lek przeciwbólowy i coś do dezynfekcji ran. Do tego krpole n kłopoty z żołądkiem.