Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczke... arch. 4

Polecane posty

Gość gość
sprawe nalezy wyjaśnic po odejściu PiS od waaadzy

Gość gość
Belkot idioty bo co masz jakies argumenty cwelu na to co napisales?

Gość gość
Bez sensu bluzgasz. Napisz z sensem o co ci chodzi.

Gość gość
Napisalem szkoda ze czytac nie potrafisz wiec przydziej koszulke konstytucja i siedz na d***e cieciu tępy

Gość gość
"Zalosne z was dekle omotane propaganda widzicie tylko to jest zle ten promil znikomy." To ci opowiem kilka "znikomych" historyjek z własnych obserwacji: 1. Starsza pani krawcowa wynajmująca lokal w kamienicy, której właścicielem jest pewien zakon. Pewnego dnia dostaje liścik, że czynsz podnosimy pani 5-krotnie. Nie była w stanie zarobić na czynsz, pracownię zamknęła, pół roku później zmarła. Co jest dziś w lokalu: sex-shop, bo go stać na taki czynsz. 2. Pewien pan odziedziczył kamienicę, ale z kwaterunkowymi lokatorami. Płacą mało, a kamienica wymaga remontu. Żal mu czynsz podnosić albo wyrzucać starszych ludzi na bruk. Kamienica wystawiona na sprzedaż, kupują siostry z pewnego zakonu. Kilka miesięcy później wypieprzają wszystkich staruszków na bruk i przerabiają kamienicę na lokale biurowe z gigantycznymi czynszami. 3. Mała parafia na Podhalu. Pieniążki z tacy proboszcz zabiera i jeździ na d***** i do kasyna do Czech. Ubrany po cywilnemu, by go nie poznać. Kościół mu się sypie, więc prosi o większe datki. Jak go nakryli, został "ukarany" przeniesieniem do parafii dalej od granicy. 4. Jadłodajnia i bar. Przychodzą siostry z prośbą o darowanie lub sprzedanie po kosztach kilkuset obiadów po organizują wigilię dla bezdomnych. Nie zapłacą normalnej ceny, bo niby biedne. Odjeżdżają nowiutkimi Audi A6 i Mercedesem klasy S. Mam jeszcze kilka takich historii, ale nie chce mi się pisać. Kościół w Polsce to jedna wielka patologia. Może jest "promil znikomy", ale tych uczciwych, prawdziwych...

Gość gość
5. Jeszcze historyjka sprzed paru miesięcy: mój lokalny proboszcz odmówił mi wydania zaświadczenia, że mogę być ojcem chrzestnym dziecka znajomej po tym, jak mu powiedziałem, że w kościele bywam bardzo rzadko. Tydzień później sąsiad, alkoholik, narkoman, częsty bywalec burdeli, został ojcem chrzestnym jakiegoś swojego krewnego dziecka. Ale on poszedł do naszego proboszcza z odpowiednio grubą kopertą. To nie są patologie. To jest norma.

Gość gość
Wez te historyjki z magla to opowiadaj swoim znajomym w koszulkach konstytucja daremniaku

Gość gość
Z grubom kopertom ojoj normalnie opowiesc jak w horrorze. Co za zalosny cwel won spac szmato bo musisz sie zameldowac.w swojej korpo gownie pracy nieudaczniku j****y

Gość gość
Najlepsza ta historia z tym mercedesem i audi i siostrami tutaj stary juz widac ze ten dopalacz ktory zazywasz jest po prostu mocny

Gość gość
Lewackie popluczyny jeszcze lepsze od tych bredni tego nowohuckiego bajarza. Po prostu przebiles w bredniach swojego guru

Celem środowisk lewicowo-liberalnych jest nie naprawianie, a niszczenie Kościoła. To ta sama walka i męczeństwo ludzi Kościoła, z jaką mieliśmy do czynienia w pierwszych wiekach chrześcijaństwa, czy w okresie komunizmu. Zmieniają się tylko metody – mówi portalowi DoRzeczy profesor Jan Żaryn, senator PiS. x x Panu profesorowi wyraznie coś zaszkodziło.... :D

Podległy Zbigniewowi Ziobrze prokurator będzie mógł wymusić na dziennikarzu ujawnienie informatorów, a na adwokacie zdradę sekretów klienta - taki pomysł ma Ministerstwo Sprawiedliwości. x To część kompleksowego projektu nowelizacji procedury karnej. Zmienionych ma być ponad sto przepisów. „Wyborcza” poznała całość przygotowanej regulacji. Wśród zmian największe zagrożenie kryje się w nowym art. 180 par. 2 kodeksu postępowania karnego. To rewolucja w zasadach uchylania tajemnicy dziennikarskiej, adwokackiej, radcowskiej, notarialnej, doradców podatkowych i lekarzy. Dziś o uchyleniu tajemnicy decyduje sąd, według datowanego na 12 września projektu resortu Ziobry na etapie śledztwa decyzje podejmowaliby prokuratorzy. O zmianach jako pierwszy poinformował „Dziennik Gazeta Prawna”. x Według rozmówców „Wyborczej”, jeśli nowe przepisy wejdą w życie, informatorzy nie będą ufać dziennikarzom, klienci swym obrońcom, a pacjenci – lekarzom. – Bez ochrony tajemnicy dziennikarskiej nie będzie sygnalistów przekazujących informacje o patologiach władzy, media nie będą mogły realizować swej misji kontrolnej – ostrzega Katarzyna Gajowniczek-Pruszyńska, wicedziekan Okręgowej Rady Adwokackiej w Warszawie. I dodaje: – To również zamach na wszystkich obywateli, którzy w relacji z organami ścigania powinni mieć gwarancję, że tajemnica adwokacka będzie zachowana. To uderzenie w konstytucyjne prawo do obrony i rzetelnego procesu. x Całość: https://is.gd/YJ17Oi

Z komentarzy... x Kronikarz prześladowań KK w IV RyPy IP wczoraj 15:17 Oto szczegóły tego męczeństwa, prześladowania i nagonki na Kościół w IV RP: - religia w szkołach od 1989 roku, - katecheci na państwowych etatach i w radach pedagogicznych, - katolickie programy i transmisje nabożeństw w mediach publicznych, - kapelani na państwowych etatach w mundurówce, kryminałach i szpitalach, - odpłatne kropienie i święcenie każdej inwestycji, mostów, dróg, budynków, autostrad, - biskupi na trybunach, a politycy na klęczkach podczas każdej uroczystośc***aństwowej, - pomniki, ulice i szkoły imienia J P II i pomniejszych katolickich świętych na każdym rogu, - dyktowanie przez episkopat treści ustaw, w sprawie aborcji i nie tylko, - cenzurowanie przez kler filmów, spektakli i wystaw i żądania ich zakazu, - coroczne wielomilionowe dotacje Państwa na tzw. dzieła religijne, - prawicowa agitacja wyborcza z ambon i publiczne wsparcie prawicowych władz w kazaniach, - miliardy zł tzw. zwrotów mienia rzekomo bezprawnie odebranego kościołowi w PRL, - zwolnienia podatkowe i kościół jako jedyny uprawniony do zakupu ziemi rolnej, - brak księży, jako jedynej grupy zawodowej, w rejestrze pedofili Ministerstwa Sprawiedliwości. Zaiste, wielkie to są cierpienia i prześladowania.......

„Nieprawdziwe są informacje podane przeze mnie w dniu 15 września 2018 r. podczas wiecu wyborczego Komitetu Wyborczego PiS w Świebodzinie, że w ciągu jednego do półtora roku wydawana jest przez nas większa suma na drogi lokalne niż za czasów koalicji PO-PSL w ciągu ośmiu lat” - oświadczenie premiera Mateusza Morawieckiego o takiej treści zostało wyemitowane w czwartek przed głównym wydaniem „Faktów” TVN i "Wiadomości" TVP.

Gość gość
Cala prawda skomentowal naczelny nowohucki glupek

Gość gość
4. Jadłodajnia i bar. Przychodzą siostry z prośbą o darowanie lub sprzedanie po kosztach kilkuset obiadów po organizują wigilię dla bezdomnych. Nie zapłacą normalnej ceny, bo niby biedne. Odjeżdżają nowiutkimi Audi A6 i Mercedesem klasy S. Mam jeszcze kilka takich historii, ale nie chce mi się pisać. Kościół w Polsce to jedna wielka patologia. Może jest "promil znikomy", ale tych uczciwych, prawdziwych... x :D:D:D

Gość gość
Celem środowisk lewicowo-liberalnych jest nie naprawianie, a niszczenie Kościoła. To ta sama walka i męczeństwo ludzi Kościoła, z jaką mieliśmy do czynienia w pierwszych wiekach chrześcijaństwa, czy w okresie komunizmu. Zmieniają się tylko metody – mówi portalowi DoRzeczy profesor Jan Żaryn, senator PiS. x Co za brednie. A inkwizycja kk to też pewnie sprawka środowisk lewicowo-chrześcijańskich. :-D W okresie PRLu koscioły rosly jak grzyby po deszczu - może prof. spojrzy chociażby do statystyk :-D, nie wspomnę juz o tzw. Komisji Majątkowej, ktora była powołana właśnie za czasów rządów lewicy, a kk pod tym płaszczykiem rabował i bogacił się bez miary. Jeszcze nadmienię, że w okresie PRLu co 6 ksiądz był konfidentem!!!

Gość gość
gość dziś <> Gdzie kościół robi religię z polityki, a świętych z zaprzyjaźnionych partyjnych bonzów, tam się kończy prawdziwa wiara. "Chrześcijaństwu w Polsce nie zagraża dziś ateizm ani laicyzm, ale parodia religii" (ks. prof. Józef Tischner)

Gość gzub uuup
Dodam: Kiedy niszczono TK - kościół milczał. Kiedy po słowach Kaczyńskiego, obywatele przyszli pod Sejm - kościół nie stanął po ich stronie. Kiedy ONR bił ludzi pod Jasna Górą - kościół milczał. Kiedy niszczono trójpodział władzy - kościół milczał. Nie milczmy - kościół to zło! ps Zdaniem ks. Bonieckiego, Kościół w Polsce "przestał być pokój czyniący, jest źródłem podziału".

Gość gość
"Kocham was i jedyne, czego żałuję, to tego, że zadałem wam taki ból. Mam nadzieję, że wolna Polska wam to wynagrodzi”." - nie zapominajmy. Ja, Ewa, żona szarego człowieka. Rozmowa z wdową po Piotrze Szczęsnym, który podpalił się na pl. Defilad Po śmierci Piotra dotarło do mnie, jak bardzo musiał się bać. Jak bardzo cierpiał. Nie tylko dlatego, że bał się śmierci, ale także dlatego, że musiał nas, najbliższych, oszukiwać. <> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7,127763,23962146,ja-ewa-zona-szarego-czlowieka.html?disableRedirects=true#s=BoxWyboLink

Gość gość
Oby nie doszło nigdy więcej do takiej tragedii!!!

Gość gość
Z sondazy wynika, że w dużych miastach Pis dostanie baty

Wybory samorządowe 2018. W kieleckim sądzie okręgowym zapadł wyrok w procesie w trybie wyborczym, który posłowi Dominikowi Tarczyńskiemu wytoczył kandydat na prezydenta Kielc Bogdan Wenta. Parlamentarzysta musi przeprosić za swój wpis na Twitterze oraz wpłacić 20 tys. zł na Wielką Orkiestrę Świątecznej Pomocy.

gość dziś "Kocham was i jedyne, czego żałuję, to tego, że zadałem wam taki ból. Mam nadzieję, że wolna Polska wam to wynagrodzi”." - nie zapominajmy. Ja, Ewa, żona szarego człowieka. Rozmowa z wdową po Piotrze Szczęsnym, który podpalił się na pl. Defilad Po śmierci Piotra dotarło do mnie, jak bardzo musiał się bać. Jak bardzo cierpiał. Nie tylko dlatego, że bał się śmierci, ale także dlatego, że musiał nas, najbliższych, oszukiwać. <> http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/7 ,127763,23962146,ja-ewa-zona-szarego-czlowieka.html?disa bleRedirects=true#s=BoxWyboLink x x Dobry artykuł ! A tu link/skrót : https://is.gd/Wc2Hov

Niemal wszyscy są przeciwni ingerencji państwa w kwestię posiadania dzieci, a zdecydowana większość chce większego dostępu do aborcji - wynika z najnowszego sondażu IBRIS. Prawie 70 proc. badanych jest zdania, że kobiety powinny móc same decydować o przerwaniu ciąży. x Na pytanie, czy również w Polsce kobiety powinny móc samodzielnie decydować o przerwaniu ciąży do 12 tygodnia, niemal 70 proc. badanych odpowiedziało, że tak. Z tego 54 proc. powiedziało "zdecydowanie tak", a 15 proc. - "raczej tak". 12 proc. badanych stwierdziło, że kobiety "raczej nie" powinny samodzielnie decydować o aborcji, zaś 11 proc. udzieliło odpowiedzi "zdecydowanie nie". 9 proc. badanych nie ma zdania w tej sprawie.  x Całość: https://is.gd/AKlsgH

Kino "Metalowiec" w Kraśniku nie chciało pokazywać filmu "Kler", jednak dyrekcja zmieniła zdanie. Film trafi na ekran kina, a ceny biletów... wzrosną. x Film "Kler" w reżyserii Wojciecha Smarzowskiego wzbudza ogromne kontrowersje, mimo że jeszcze nie miał premiery. Już kilka kin w Polsce zrezygnowało z wyświetlania tego filmu - mowa m.in. o kinach w Ostrołęce i w Ełku. x Podobnie miało być w Kraśniku. Początkowo dyrekcja kina "Metalowiec" nie chciała dopuścić do tego, aby "Kler" znalazł się w ich repertuarze. Z czasem jednak zdanie dyrektora kina uległo zmianie. x x :D:D:D