Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Janek584855

Eksmisja jak przeprowadzić samemu?

Polecane posty

Gość Janek584855

Witam. Mam problem odnośnie zajmowanego mieszkania przez lokatorów którym skończyła się umowa najmu. Lokatorzy są dwa miesiące po umowie i nie chcą go opuścić. Sprawy w sądach trwają latami a ja za miesiąc muszę wprowadzić się do zajmowanego mieszkania ponieważ wracam zza granicy. Kilka razy były pisma i prośby o wyprowadzke państwa X gdyż umowa się skończyła. Nic to nie dało. Policja mówi że się tym nie zajmuje a jedynie wniosek do sądu mógłby pomóc w procesie eksmisji ale to pójdzie w lata i moje koszta na prawników oraz wynajem dla mnie jakiegoś lokum zastepczo. Słyszałem że jest skuteczny sposób. Mianowicie, mając akt własności lokalu przy sobie i dodatkowy komplet kluczy, mogę podstepem wyprowadzić ich z mieszkania, wejść pod ich nieobecność i zamknąć się od środka, następnie zawołać policję i prosić o zabezpieczenie rzeczy a najlepiej na koszt właścicieli przewiezienie do jakichś magazynów, przechowalni etc ewentualnie czekać aż oni sami zawezwią policję, wydać rzeczy i po sprawie bo nie może nikt ich przecież spowrotem wpuścić do mojego mieszkania. Co o tym sądzicie? Zależy mi na załatwienie sprawy do miesiąca i pisanie coś w stylu że przez sąd najlepiej mnie nie interesuje. Pozdrawiam

Gość gość
Jest skuteczny sposób...tylko trzeba znajomości.... wpada 2-3 kolesi i dają godzinę na spakowanie sie lokatorów.... wracają za godzine, lokatorzy dostaja wp*****l a ich rzeczy lecą za okno...

Gość gość
Raczej aż tak drastycznie nie chce tego przeprowadzać śle jakimś sprytnym sposobem