Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lidkaxox

Opuchlizna po depilacji laserowej

Polecane posty

Cześć. W czasie dojrzewania zdiagnozowano u mnie hirsutyzm. Teraz jestem dorosła i zdecydowałam się na depilacje laserową twarzy, która została wykonana wczoraj. Kosmetolog powiedziała że opuchlizna powinna zejść w ciągu kilku godzin, ale dzisiaj po przebudzeniu doznałam szoku kiedy spojrzałam w lustro. Twarz jest tak spuchnięta, że wygląda jak u osoby ważącej 150 kg. Musiałam wziąć wolne w pracy z tego powodu. Dzwoniłam do gabinetu, ale powiedzieli, że taka reakcja może wystąpić i mam przykładać lód, więc siedzę cały dzień i przykładam, ale opuchlizna w ogóle się nie zmniejszyła od rana. Czy ktoś miał podobny przypadek? Po jakim czasie opuchlizna zeszła? Pomocy :(

Twój komentarz jest dosyć niepokojący, obszerna, nie ustępująca opuchlizna absolutnie nie powinna pojawić się po zabiegu depilacji laserowej. Klinika, w której wykonywany był zabieg powinna udzielić Ci w takiej sytuacji natychmiastowej pomocy (lekarz powinien zobaczyć Twoją twarz). Depilacja laserowa jest bezpiecznym zabiegiem, który nie powoduje skutków ubocznych, po wyjściu z gabinetu można normalnie wrócić do codziennego funkcjonowania, takie reakcje, jak Twoja nie powinny mieć miejsca.