Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

afty olesniawki opryszczkowe zapalenie jamy ustnej tragedia, ktos przechodził??

Polecane posty

Gość gość

hej mój synek tydzień temu zachorowal na opryszczkowe zapalenie jamy ustnej, ma 3 latka, strasznie cierpiał ale nie było tragedii, kilka krostke na jezyku , dziasa spuchnięte, przekrwione, bordowego koloru ale mam jeszcze niespełna 1,5 roczna córke.. uwazalam, żeby mieli osobne sztucce ale nie udało się . starszy wysdrowial , zachorowala mlodsza, bylam u lekarza , smarujemy nystatyna czy jakos tak i jeszcze jakies leki neosine, zel na ząbkowanie, ale ona ma tragedie w buzi, az mnie boi jak patrze a co dopiero ona. jak ona cierpi! caly jezyk praktycznie zlany w jedna wielka plesniawke czy to afta już sama nie wiem, zębów prawie nie widać bialy spuchnięty nalot, corka nic praktycznie dziś nie jadła. budzi się co chwile i nie placze , bo ona wrzeszczy , slychac , ze ja to strasznie boli, nie iwem jak jej pomóc, dostala dawke przeciwbólowego, nie mogę dac więcej, rany , dla mnie to już powinna być w szpitalu w takim stanie, a dla lekarzy to zwykle zapalenie, lekarka się ze mnie smiala jak z synem przyszłam , bo mówi, proszę pania dzieci maja te krosty wszędzie , na dziąsłach na ustach , na polikach a on kilka na jezyku , ale teraz córeczka ma cala jame ustna zawaloną, pocieszcie mnie jak to przeszlyscie i skad to holerstwo się bierze?!!!!!!!1

Gość gość
Współczuję bo boli jest tragiczny a dziecku nie przetłumaczysz. Wiem że trzeba plukac takim gęstym słodkim płynem ale nazwy nie pamiętam.

Gość gość
Aftargent, polecam. Mojemu 5 tygodniowemu dziecku na drugi dzien zeszla juz zdecydowana wiekoszosc plesniawek, bez antybiotyku.

Gość gość
Moja córka miała opryszczkowe zapalenie jamy ustnej w wieku niespełna 2 lat. 2 tygodnie bólu, nie jadła, picie wmuszalam. Miala nawet w gardle. Coś strasznego.

Gość gość
zbadaj nerki dziecku i zrób kompleksowe badania jeżeli często twoje dziecko cierpi na tego typu dolegliwosci

Gość gość
Acyklowir!!! Nie żadne neosine po hascovir że mojemu synowi już na drugi dzień było lepiej