Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak mięśni w pochwie..

Polecane posty

Gość gość

Witam. Może zacznę od początku. W zeszłym roku urodziłam dziecko z waga 4870g 65dl. Naturalna metoda, bo mój ginekolog, który był ordynatorem szpitala w którym urodziłam, mówił że usg pokazuje wagę 3700. To cud, że dziecko żyje , jest zdrowe bez wad. Ale do rzeczy... Od porodu coś było w środku nie tak...Nie wiem. Czułam,że coś jest nie halo. Oczywiście chodziłam dalej do mojego lekarza,który prowadził ciążę. Boze jaka ja byłam głupia. Dziś byłam u innego... Diagnoza rozerwane mięśnie pochwy, wkładając palec nie jestem w stanie go scisnac, bo nie umiem. Nie mogę. Wszystko przez naturalny poród tak dużego dziecka, choć mój były ginekolog zawsze mówił że jest ok. A ten jak zobaczył jak ja jestem rozerwana i pokracznie zszyta, eh....szkoda słów...aż mi łzy stanęły w oczach. Kwalifikuje się na operację zszycia tych mięśni, aby poprawić moje życie sexualne. Ginekolog powiedział, że za tak przeprowadzony poród mogę pozwać szpital. Nie wiem co mam o tym myśleć. Chodzę dziś i rycze..jestem młoda kobieta,a w środku jakbym urodziła 10 dzieci...

Gość gość
Miała któraś z Was taki problem? Leczyć się? Iść na operację?

Gość gość
No to idź na plastykę pochwy.

Gość gość
To dopytaj obecnego lekarza o szczegóły dot. pozwania szpitala i jak masz moc to walcz. Od razu zapisalabym się do "kolejki" na takie zabiegi z NFZ, wiem, że są. Powodzenia i przytulam.

Gość gość
Isc na operacje i sie nie zastanawiac

Gość gość
Zszycie mięśni pochwy to coś więcej niż operacja plastyczna. Bez zastanowienia pozwij szpital! Pójdź ponownie do byłego gin i nagraj wizytę na dyktafon. Tacy ludzie nie powinni być lekarzami. Bardzo współczuję

Gość gość
Strasznego pecha mialas. Moj syn mial wprawdzie 4350 ale jestem bardzo drobna, 153 a to pierwsze eniedlugo pzred 40 , sn i wszytko ok Szwagierki syn mial prawie 5kg. A jak u ciebie w ogole z innymi miesniami?Pytalas innych lekarzy? A co mowia ginekolodzy? ja sie nie znam, ale chyba nie rozmiar dziecka byl najwazniejszy, moze porod przyspieszono? Na pewno czegos niedopatrzyli, skonsultuj swoj przypadek z jakimis madrymi fachwcami, nie z tym szpitalem,

Gość gość
Autorko mozesz podac meila?

Gość gość
gość wczoraj Strasznego pecha mialas. Moj syn mial wprawdzie 4350 ale jestem bardzo drobna, 153 a to pierwsze eniedlugo pzred 40 , sn i wszytko ok Szwagierki syn mial prawie 5kg. A jak u ciebie w ogole z innymi miesniami?Pytalas innych lekarzy? A co mowia ginekolodzy? ja sie nie znam, ale chyba nie rozmiar dziecka byl najwazniejszy, moze porod przyspieszono? Na pewno czegos niedopatrzyli, skonsultuj swoj przypadek z jakimis madrymi fachwcami, nie z tym szpitalem, X Oni wywoływali poród w 39tc. Bo dziecko wazylo ok 3500-3700. Więc aby było mi łatwiej urodzić mój były gin wziął mnie do siebie na oddział. Na wywołanie. Rozmiar dziecka wszystko mi poszarpal! O czyn nawet nie wiedziałam. Fakt, że dziecko się zaklinowalo schodzac w dół. Wiedziałam, że bardzo mocno szyjka mi pękła, bo miałam ponad 20 szwów w środku. Na zewnątrz ani jednego. Nigdy nikogo nie pytałam. Po prostu poszłam do innego, bo mój miał urlop. To co mi powiedział, zbilo mnie z nóg. Nie jestem w stanie ćwiczyć mięśni kegla, bo ich nie ma. Najpierw trzeba je zszyc! Aby było co ćwiczyć. Ale ogólnie powiedział, że nigdy wcześniej nie widział tak rozerwanej od środka kobiety po 1 porodzie!

Gość gość
Jeśli chodzi o pozwanie szpitala, myślimy nad tym z mężem. To jest sprawa na zapewne kilka lat. Nie wiem czy jest sens pchać się w to. Nikt mi nie zagwarantuje, że coś tym osiagne. Tak zrobię operację. Już sama nie wiem, czy NFZ znów czegoś nie spierttoli, czy lepiej prywatnie.

Gość gość
Przepraszam za błędy. Jestem w pracy i szybciutko odp.

Gość gość
Autorko nie mialas z zewnątrz zadnego szwu? Urodzilas bez naciecia i pekniecia krocza tak duze dziecko?

Gość gość
Współczuję, ale nic nie wygrasz że szpitalem i lekarzem. Wskazaniem do cc jest przewidywana waga dziecka powyżej 4,5 kg. U ciebie wg lekarza usg wskazywało 3,7 kg. Jeśli gdziekolwiek on to wtedy wpisał masz pozamiatane. Gdyby na tej podstawie zrobił cc to sam szpital, jego pracodawca, mógłby dać mu nagane za nieuzasadniona droższa procedure cc. A złe zszycie? Nie masz zdjęcia krocza sprzed zszycia. Lekarz powie, że twoja pochwal była tak zmasakrowana, że zszyl to najlepiej jak potrafił i drugi raz zrobiłby to tak samo. Niestety taka jest fizjologia porodu, że zdarzają się nieprzewidziane konsekwencje, tu uszkodzenia, w których zawiniła tylko natura, nikt inny. Gdyby twój poród odbywał się w innym szpitalu, lub na innej zmianie, a usg wskazywałoby poniżej 4,5 kg (a myli się bardzo często, bo to tylko statystyka i zdaza się błąd o 1 kg) to efekt byłby taki sam albo i gorszy. Dziwię się temu ostatniemu ginekologowi, takim też nie ufam. Powinien lepiej dobierać słowa i skupić się na możliwych rozwiązaniach, a nie wpedzac cię w depresję i nakręcać negatywnie. Daruj sobie procesy, stracisz kasę i zdrowie psychiczne, a nic nie u grasz bo nie masz podstaw, a na koniec sędzia jeszcze pochwali lekarza, że sprawnie przeprowadził skrajnie ciezki poród bo dziecko jest żywe i sprawne. Skup się na dalszej diagnostyce i leczeniu. Idź do innych specjalistów. Miałaś pecha, tak duże dziecko nie mogło nienarobic szkód. Ale zamiast rozpamietywac przeszłość której nic nie zmieni staraj się poprawić swój komfort w przyszłości i cieszyć się życiem.

Gość gość
gość 2018.09.21 Autorko nie mialas z zewnątrz zadnego szwu? Urodzilas bez naciecia i pekniecia krocza tak duze dziecko? X Dokładnie. Nie zgodziłam się na naciecie. Było niepotrzebne. Na zewnątrz ani jednego szwa/szwu nie mam. Dla mnie to jest głupota, nacinac krocze . W bardzo wieluprzypadkach jest to zbędne. Niestety szyjka potrzaskała się równo.

Gość gość
gość 2018.09.21 X Bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Jest w tym sporo racji. Raczej nie będziemy wnosić pozwu, rozmawialiśmy również że znajomym lekarzem gin. Niestety szansę na wygraną są bardzo nikłe. Kolejny gin,który mnie obejrzał również stwierdził, że Jest bardzo źle. Trudno. Przyjęłam to do wiadomości. Za 3-4 miesiące będę miała operację . Właśnie odstawiam małego od piersi. Muszę uregulować okres i ratuje swoje życie sexualne:-)

Gość gość
gość dziś gość 2018.09.21 Autorko nie mialas z zewnątrz zadnego szwu? Urodzilas bez naciecia i pekniecia krocza tak duze dziecko? X Dokładnie. Nie zgodziłam się na naciecie. Było niepotrzebne. Na zewnątrz ani jednego szwa/szwu nie mam. Dla mnie to jest głupota, nacinac krocze . W bardzo wieluprzypadkach jest to zbędne. Niestety szyjka potrzaskała się równo. xx Przepraszam, że co? Zbędne? Tak zbędne, że potrzebujesz plastyki pochwy teraz. Jakby cię nacięli to by ci tak środek nie poszedł w drobny mak. Po pierwsze położne i lekarze doskonale wiedzą jak duże jest dziecko bez usg, a po drugie tez doskonale wiedzą, że usg nie jest wagą, tylko działa na zasadzie przelicznika.

Gość gość
Przepraszam, że co? Zbędne? Tak zbędne, że potrzebujesz plastyki pochwy teraz. Jakby cię nacięli to by ci tak środek nie poszedł w drobny mak. Po pierwsze położne i lekarze doskonale wiedzą jak duże jest dziecko bez usg, a po drugie tez doskonale wiedzą, że usg nie jest wagą, tylko działa na zasadzie przelicznika. X Z tym się nie zgodzę. Większość rodzących ma niepotrzebnie nacinane, później ma szyte krocze. Skoro wiedzieli, że dziecko ma prawie 5kg to na cholerę je pchali sn? Jestem ciekawa czy lekarz, gdyby jak to napisałaś *wiedział * ze dziecko jest bardzo duże pozwoliłby urodzić swojej żonie sn?

Gość Aniaa382
Jak miałam problem natury intymnej, udałam się do gabinetu doktora Pabiańczyka. Z Twoim problemem też polecam się tam udać, być może będzie w stanie Ci pomóc. Jeśli tak, jestem pewna, że zabieg wykona tak dobrze jak mój.