Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chrzest nie mam zamiaru kupować dziecku garniturku czy wypada

Polecane posty

Gość gość

.nie podobają mi się i już. Zdecydowanie bardziej wolę koszulkowe body i jakieś eleganckie body. Do tego sweterek. I oczywiście czapka. Chrzest będzie w następną niedziele. Czy jestem dziwna? Czy powinnam od picu kupić ten garniturek z mucha i czapka w komplecie?

Gość gość
Pewnie że nie musisz.

Gość gość
Mój syn miał eleganckie spodnie, koszulobody i bezrękawnik taki z włóczki, do tego zamszowe buty i wyglądał fajnie, żadnej czapki nie zakladalam bo i po co

Gość gość
Moj mial normalne biale ubranie . przeciez to nie o to chodzi

Gość gość
Autorko zobacz w smyku lub hm. Sa rzeczy na chrzest w rozsadnych cenach. W przyszlym tyg ma byc zalamanie pogody wiec jakas czapke lepiej kup. Moj synek mial taka biala cienka bez zadnych znaczków z hm-u właśnie.

Gość gość
Moja corka miala czerwona sukienke :-/ Mozna kupic body z nadrukiem krawatu , do tego portki i tez bedzie. Dla mnie glupota wywalac 100 zl na raz. Na olx mozna kupic niedrogo stroj do chrztu

Gość gość
Mój synek poszedł w pożyczonym granatowym kombinezonie zimowym bo byl koniec listopada. My i matka chrzestna. Nasza rodzina nie jest kościelna ale ochrzciliśmy żeby dziecko miało równy start ;)

Gość gość
Garnitur dla niemowlaka, obojetnie jaka okazja to chyba pzresada?. O ile wiem, to do chrztu. potzrebna jest "biala szata":, ktora ma charakter symboliczny, ma to byc po prostu cokoliwek bialego, chocby chusteczka do nosa, tak powiedzila ksiadz pzry przygotowaniach do chcrztu.

Gość gość
Chrzcilam synka w sierpniu, kupiłam mu białe śpioszki i kaftanik. Dziecko miało 2,5 miesiaca. Dla mnie to przesada kupować takiemu maluchowi garniturek. Zależało mi na białym ubranku.

Gość gość
na chrzest moj maly synek byl w bialych bodach i ciemnych spodniach :) ale to byl sierpien....na luzie i bez spiny- maluchowi ma byc wygodnie, a nie garniturek :/ na roczek mial białą koszulę na krótki rekaw i krótkie gatki lniane- granatowe z szelkami...za to córke chrzcilam w listopadzie i miala wszystko biale "od wewnatrz", a z gory polarowy komplet- jasno różowy i czapeczke- zero sukienek, gryzących falbanek i rajstop...ja rozumie powage sakramentu, ale pod uwage biore tez komfort dziecka :)

Gość gość
gość wczoraj Co za kretyństwo...

Gość gość
Teraz wlasnie jest tyle opcji, że ładne koszulowe body, bardziej eleganckie spodenki i chłopiec ładnie wygląda:) Mnie osobiście te małe garniturki się nie podobają, taki mały stary człowiek, a jeszcze się nachodzi w garniturze przecież:)

Gość gość
mam 2 synów. Żaden nie był ubrany w garniturek. Za to byli ubrane w białe wygodne ubranka.