Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakaś porada, cokolwiek??

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem. Dziś byłabym prawie w 9 msc ciąży. Brzucha zero, po prostu żadnych objawów, tylko jedno. Od 7 miesięcy nie mam okresu. W styczniu uroilam sobie ciąże, wtedy odbył się mój ostatni "stosunek" z moim chłopakiem. Miałam potem okres i to ostatni. Miałam tak od roku, okres spóźnial mi się po 20-30 dni, aż wkoncu mi się zatrzymał. Powiedzcie, czy w 9 miesiącu ciąży może nie widać brzucha, po prostu, nie lecieć mleko z piersi, żadnych objawów. Boję się, że po prostu dziecko nie rośnie bo palę papierosy, nieraz wypije. Błagam pozmocie, bez smiania!!!!

Gość gość
To ty w końcu w 9mcu nie wiesz czy jesteś w ciąży?u lekarza nawet nie byłaś?to jakiś żart?

Gość gość
idz do ginekologa - to jedyna sensowna porada

Gość gość
Chyba najpierw do psychiatry

Gość gość
psychiatra w drugiej kolejnosci :D zatrzymanie okresu moze swiadczyc o potrzebie szybkiego leczenia choroby fizycznej, ta psychiczna moze poczekac

Gość gość
Nie, nie byłam. Boję się lekarzy, wszystkiego się boje. Mam silna depresję. Bałam się najgorszego, bo mam dopiero 18 lat. To żaden żart... Czy to możliwe, żeby nie mieć w ogóle brzucha, mogę nim ruszać na wsyztskie strony, wciągać, piersi mnie nawet trochę nie bolały, ani wymiotów... Powiedzcie mi no... Jeszcze dzisiaj czytałam o Paniach, które nie wiedziały o ciąży i dowiedział się na porodowce. Wiem, że to głupie...

Gość gość
To są bajeczki!!! To jest niemożliwe, mleko byłoby już dawno, skurcze przedporodowe, nawet jak palisz, pijesz, brzuch byłby, może nie duży, ale byś to zauważyła, to jest 9 miesiąc, heloł??????

Gość gość
Z tym, ze siara byłaby już dawno, to się nie zgodzę- mi pojawiła się po tym, jak dostałam dziecko po cc. Z całą resztą jak najbardziej prawda

Gość gość
Boisz sie lekarza?Są testy ciazowe . Wg mnie to zreszta psychicvzne zatrzymanie misiaczki.

Gość gość
Nie, nie jesteś w ciąży. Ja w twoim wieku też miewałam okres bardzo nieregularnie. Niemniej wybierz się do lekarza. Musisz dbać o siebie. Niczym się nie martw, i tak najpierw zapewne załatwisz tylko termin wizyty. Idź w poniedziałek. :)))

Gość gość
Test robiłam na początku(miesiąc po stosunku) i był negatywny, zrobiłam mu zdjęcie i w czerwcu wypatrzylam tam druga kreskę, gdzie wszyscy co widzieli go na żywo i na zdjęciu twierdzili, że to absurd. W poniedziałek idę najpierw zbadać tarczyce, potem obiecałam sobie, że idę do ginekologa. Dziękuję Wam

Gość gość
Moja siostra weszła w 9 msc. Kochana, tego nie da się nie widzieć. Nawet jak dziecko jest malutkie, to wody płodowe itd też istnieją, to nie same dziecko. Skurcze były by już na porządku dziennym, byłabyś na ostatnich nogach. W ciążę tak łatwo się nie zachodzi. Spokojnie, to musiałby się zdarzyć cud nad cudami

Gość gość
Moim zdaniem to ma jakieś podłoże psychiczne. Natychmiast powinnaś udać się do psychiatry, potem do ginekologa. Ciąża jest niemożliwa. 9 miesiąc, to znaczy, że już niedługo powinnaś rodzić, pewnie teraz sobie wmawiasz, że termin może się przedłużyć, ale jeżeli palisz, pijesz, wtedy płód nie wytrzymuje i bardzo często rodzą się wczesniaki więc mogłaś nawet urodzić miesiąc lub dwa temu. Konieczne się za siebie weź!!

Gość gość
Boże, nigdy w życiu nie jesteś w ciąży, kto ci takich głupot naopowiadal???

Gość gość
Moim zdaniem to jest jakieś niedopilniwanie. Gdybym widziała moją 16-letnią córkę, że nie ma miesiączki, odrazu zaprowadzilabym ją do ginekologa. Nie rozumiem tego kompletnie.

Gość gość
Przecież to jest dorosła dziewczyna, mamusia nie lata za nią patrząc, czy ma okres, czy nie. Fakt faktem 7 msc to niezły czas, ale idź do lekarza

Gość gość
nie mozesz byc w ciąży... :( masz jakas kolezanke w zaawansowaj ciazy? Przyłóz jej ręke do brzucha, to padniesz z wrazenia, jak to sie czuje, tak powyzej 7 miesiaca. Czuc ze w tym brzuchu jest dziecko, jego ruchy, itp. Dziecko potem juz tak kopie, jakby w brzuchu był jakis Obcy, ze gołym okiem widac jak sie robi nagle wybrzuszenie. mozna od biedy miec dosc płaski brzuch nawet do 7 miesiaca, ale potem nastepuje b gwałtowny rozwój. Ciąza przez ostatnie 3 miesiace jest baardzo dotkliwa i nieprzyjemna, człowiek sie czuje jak słon, a na koniec nieraz ledwo chodzi

Gość gość
Mam koleżankę właśnie w 9 miesiącu. Już jak była w 6 jak dotknęłam jej brzucha, był taki twardziutki inny. Ja mam po prostu oponke, ponieważ bardzo przytyłam przez ostatni rok (bardzo prawdopodobne, że przez chora tarczyce, idę jutro na badania) i ten brzuch mogę wywijac na wszystkie strony, piersi też miałam zawsze duże, ale przez te 9 miesiący nawet raz mnie nie bolały, jedyne jakie objawy miałam to te, które sobie ubzdurałam. Tak może na poprawę humoru. Kiedyś wynalazłam u siebie linea negra, po czym okazało się, że to odcisniety taki pasecsek od legginsów. Moja paranoja jest raz mała, raz olbrzymia. Tak bardzo się boję, że jestem jakimś wyjątkiem. Nawet miałam tak, że czułam tam jakieś ruchy w brzuchu, ale czytałam, że to po prostu trawienie, czy właśnie takie urojone ruchy, ale sama nie wiem... Byłabym w tej chwili już w prawie 37 tygodniu ciąży...

Gość gość
Powiem Ci coś, może cię to uspokoi. Miałam w tamtym roku sąsiadke. Dosyć patologiczne rodzina, miała już dwoje dzieci i trzecie było w drodze. Widziałam jej ciąże od 1 miesiąca do porodu, aż wkoncu dzieci zabrali. Ta kobieta będąc w ciąży piła, paliła, nawet i brała narkotyki. Nietrzezwi mężczyźni przyprowadzali ja nieraz w nocy do domu jak wracałam z popołudniowej zmiany. I uwierz mi, była w 8 miesiącu, brzuch miała wielki, a siedząc na ławce przed blokiem paliła papierosy, a za lawką piła kustosza, a za 2 godziny urodziła. I tu masz przykład patologii, gdzie ta kobieta piła, paliła, cpala. Dziecko urodziło się wcześniej o ponad miesiąc, ale było po niej widać gołym okiem, że jest w ciąży, a wątpię również, że uczęszczała do jakiegokolwiek ginekologa. Więc się jie przejmuj. Każda kobieta jest inna, każdej brzuch rośnie inaczej itd, ale to byłby już 9 miesiąc, nie ma bata. A te historyjki typu ciąża z zaskoczenia, to tylko bujdy, o czymś trzeba pisać j nagrywać jakieś głupie programy ;) To jest niemożliwe, aby kobieta nie czuła, se jest w ciąży, NIEMOŻLIWE!

Gość gość
Napisałaś wyżej o tarczycy, zaczep o ten punkt. Moja siostrzenica jest w twoim wieku i ma niedoczynność tarczycy. Zawsze szczupła dziewczyna i zaczęła strasznie tyć, mimo że zawsze jadła jak wróbel. Zatrzymała się jej miesiączka na 6 miesięcy, aż zauważyła to kina siostra, bo coś ja zaniepokoilo i poszły najpierw do ginekologa. Oprócz tarczycy ma również PCOS(poczytaj trochę o tym), bardzo dobrze, że jutro idziesz na badania, nie ma co zwlekać. Lepiej późno niż wcale. Pozdrawiam i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. A ciąży nie ma na miliard procent :)

Gość gość
Głupota nie iść do lekarza. Dawno już byś wiedziała, czy jesteś czy nie. Sama sobie szkodzisz.to już taki etap, gdzie widzialabys ciąże i nie, nie jesteś. Nie wmawia sobie bzdur. Lekarz, lekarz i jeszcze raz lekarz.

Gość gość
Ja na przykład byłam już w trzech ciążach i zawsze miałam malutki brzuszek do 6 miesiąca, ale potem jak mnie wysadzilo, tokazdy zauważył,a do 6 miesiąca, nikt mi nie wierzył, że jestem w ciąży. Mimo mojego małego brzucha, czułam inne objawy, przez pierwsze 2,5 miesiąca silne wymioty, pęcherz się zmniejszył chyba do 1 ml

Gość gość
Jak jie pójdziesz do lekarza, minie ci termin twojej rzekomej ciąży, przypomnisz sobie o jakimś zbliżeniu, nawet niekoniecznie seksualnym, które odbyło się między Tobą a partnerem dajmy 4 miesiące temu i będziesz miała kolejny pretekst. Niestety bez psychiatry i gina się nie obędzie.

Gość gość
Idiotka, na lekcje biologii zapraszam i po mózg, może będą mieli gdzieś jakiś wieprzowy w mięsnym. Wstyd mi za dzisiejszą młodzież.