Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ktoś w ogóle jada

Polecane posty

Gość gość

w KFC? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
I w Mc Donaldzie albo Burger Kingu? Jeśli tak, to postradaliście zmysły ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Frytki z maka to chyba bezpieczne jedzenie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Okazuje się, że frytki MD zawierają 17 składników! Zawierają one: -Ziemniaki (Uff! Cieszę się, że jest to pierwszy składnik) -Olej rzepakowy –większość olei rzepakowych jest modyfikowana genetycznie. -Uwodorniony olej sojowy-podobnie jak olej rzepakowy, olej sojowy jest produkowany z genetycznie modyfikowanych nasion soi. Proces uwodornienia oleju sprawia, że zawiera więcej niezdrowych nasyconych kwasów tłuszczowych. -Olej słonecznikowy – zdrowy olej jadalny, ale podgrzewany do wysokiej temperatury na długo zanim zostanie zastosowany do gotowania, jest chemicznie zmieniony i jest źródłem stanów zapalnych ciała. – „Naturalny smak” – naturalny aromat McDonalda jest najwyraźniej uzyskany ze źródła roślinnego, ale określenie „naturalny” nie oznacza nic, ponieważ może zawierać nawet glutaminian sodu – toksynę nerwów i mózgu (MSG). -Dekstroza – Rodzaj cukru. –Pirofosforan sodu– składnik jest najwyraźniej wykorzystywany do utrzymania koloru frytek. W dokumentacji przemysłu chemicznego jest wymieniony jako niebezpieczny w przypadku spożycia. -Kwasu cytrynowy – stosuje się jako środek konserwujący. –Dimetylopolisiloksan – wykorzystywany jako anty-pieniący środek. Ten chemiczny środek jest zazwyczaj stosowany w przemyśle jako uszczelniacz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
- Dimetylopolisiloksan – wykorzystywany jako anty-pieniący środek. Ten chemiczny środek jest zazwyczaj stosowany w przemyśle jako uszczelniacz. – Olej roślinny do smażenia, który jest mieszanką 7 składników, w tym: olej rzepakowy, olej kukurydziany, olej sojowy, utwardzony olej sojowy zawierający tert-butylohydrochinon (TBHQ), kwas cytrynowy i dimetylopolisiloksan. Omówiliśmy większość z tych składników powyżej. Olej kukurydziany, podobnie jak jego koledzy z soi i rzepaku, jest teraz głównie z genetycznie zmodyfikowanej kukurydzy. TBHQ jest to składnik na bazie ropy naftowej, podobny do butanu, stosowany jako środek konserwujący. Ten składnik ma związek z astmą, chorobami skóry, zaburzeniami hormonalnymi oraz w długoterminowych badaniach na zwierzętach – z rakiem i uszkodzeniami DNA.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Wbrew temu, co twierdzi McDonald swoim hasłem, nie jestem lovin ‚it! - "Wolna/-Polska/.pl"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×