Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobieta powinna

Polecane posty

Gość gość

nie rozumiem jak można twierdzić, że kobieta nie musi potrafić ugotować, sprzątnąć, wyprasować... przecież to kwintesencją kobiecości, potrafić. oczywiście nikt nie mówi tu o przepracowywaniu się, ale kobieta powinna świecić przykładem, być czystą, pachnącą i zadbaną. przynajmniej na taką dziewczynę wychowała mnie moja mama.

Gość gość
A czy mama mówiła Ci, że musisz robić loda mężowi?

Gość gość
nie mówiła...

Gość gość
Idiotka.

Gość gość
22:10 nie obrażaj mojej mamy autorka

Gość gość
Przykro mi ale twoja mama to też idiotka. Dzięki takim idiotkom kobiety są służącymi mężczyzn. Kiedyś było to do przejścia, teraz, gdy kobiety nie siedzą już w domu każdy ma dbać o czystość, o dom i o siebie ;) To, że sprzatanie to przypadłość kobiet to błąd myślenia takich idiotek jak ty i twoja mama. Tym bardziej, że skoro mężczyzna nie wie co to znaczy to nie szanuje wykonanej pracy, a im więcej będzie musiał zrobić - tym mniej będziesz musiała ty! (i chodzi tu o obowiązki rozłożone po pół, skoro ty ładujesz pralkę, to on ładuje zmywarkę itd.itp., skoro ty odkurzasz to on prasuje albo na odwrót) oboje powinniście świecić przykładem i kobieta i mężczyzna. Koniec kropka. ;)

Gość gość
22:19, mam twoje IP, spotkamy się w sądzie za obrażanie mojej mamy autorka tematu

Gość gość
Pamiętaj, że w wojsku przed apelem każdy facet sprząta, robi porządek w szafce, łóżko ma być równiusienko pościelone, bo jak nie czyli, że jest zaścielone choć trochę krzywo to mają "samolot" :D Buty i spluwa też mają być dopucowane ;) Da się? Da się ;) To tylko dzięki durnym mamuśkom, które całe życie skaczą koło swoich synalków, ich żony mają przewalone, bo synalek nauczony usługiwania w domu, nie kiwnie nawet palcem. Tylko brudzić potrafi.

Gość gość
nikogo do sądu nie podam, nie podszywaj się, ale nie zmienia to faktu, iż się nie zgadzam. czy ja napisałam, że kobieta powinna usługiwać mężczyzną czy p o t r a f i ć wykonywać te prace domowe lub gotować.

Gość gość
gość dziś Idiotka :D to wolność słowa, uważam że wasze podejście do życia jest idiotyczne, co w tym złego? Uczenie cię służalczości przez twoją matkę jest po prostu durne i to błąd na niekorzyść wszystkich kobiet na świecie.;)

Gość gość
mężczyznom* :/

Gość gość
gość dziś W rakim razie zapomniałaś dodać, że mężczyzna też powinien to p o t r a f i ć ;)

Gość gość
Autorka ma tutaj rację, kobieta powinna być kobietą, a nie bronić się tym, że nie potrafi ugotować, bo mężczyzna ma potrafić. Jaki w tym sens? Nie musi gotować dla niego, ale chociaż dla siebie - a teraz przeciętna nastolatka, młoda dorosła myśli, że wystarczą jej umiejętności zagotowania wody do zupki chińskiej lub jej popisowym daniem jest sos z paczki z makaronem, żeeeeenaaada

Gość gość
gość dziś A jaki jest sens w tym, że mężczyzna nie musi umieć gotować, bo kobieta MA to potrafić. A jaki w TYM jest sens?

Gość gość
Kobieta powinna być zadbana, mieć zamiłowanie do czystości, porządku, dbać o dom, umieć gotować. Zgoda, pod warunkiem, że mężczyzna będzie mężczyzną w tym układzie. To znaczy, będzie w stanie zarobić na rodzinę, zadbać o żonę (zabrać ją na zakupy, na wyjazd, urlop, zasponsorować spa, kosmetyczkę itp.)i jak trzeba naprawić kran, samochód czy złożyć mebel. Niestety faceci są pierdołowaci, nie chcą się żenić, wieczni chłopcy i kawalerowie, dlatego kobiety się nie starają bo nie mają dla kogo. Równouprawnienie zostało wypaczone, przyniosło korzyści, ale przyniosło też skutki uboczne...

Gość gość
gość dziś Bzdury, bzdury i jeszcze raz bzdury!!! Taki podział ról - mężczyzna płaci za kosmetyczkę..:D po co, wolę żeby sprzątał, a za kosmetyczkę zapłacę sobie sama! ;) Mówisz, że mężczyzna powinien utrzymać, płacić, itp. A ja ci powiem, że to wszystko właśnie wynikło z nierównego podziału ról i to, że facet wiecej zarabia, bo powinien utrzymać rodzinę - to takie błędne koło. Też wolałabym dać mu kasę na mecz żeby się wyszalał, ale żeby też sprzątał, miał zamiłowanie do czystości i chodził na siłkę rzeźbiąc 6-ciopak ;) Dlaczego kobietaa ciągle czyścić wannę, muszlę klozetowalą, myć kafelki, lustra, kurze, czyścić kosz na śmieci,... dlaczego ona ma to kochać i wtedy jest kobieca??? :D Masakra!!! Dla mnie facet jest męski, gdy kocha czystość, a jeśli nie to jest fleja, z tym że nie może oczekiwać tylko ode mnie, że tylko ja będę sprzątać, sam też ma dbać o czystość, ja też jestem człowiekiem, a nie służącą. Koniec i kropka.

Gość gość
I dobrze, jeśli będzie trzeba było złożyć mebel, wtedy nie musi sprzątać, ja umyję podłogi itp. Ale mebel składa się raz, a sprzątać trzeba codziennie, tym bardziej jeśli facet brudzi ;)

Gość gość
ja nie potrafię gotować bo się zwyczajnie nigdy nie nauczyłam i nie zamierzam się tego uczyć. Sprzątać i prasować potrafi każdy, tak samo jak każdy potrafi się sam umyć. To nie wymaga specjalnych umiejętności.