Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co na katar dla niemowlaka?? Mam dużo starszego syna i nic kurde nie pamiętam.

Polecane posty

Gość gość

Drugi syn na teraz 5mcy i katar. Nie chce odrazu biec do przychodni i łapać inne choroby. Pamiętam, że synowi, który teraz ma 11lat smarowalam jakąś maścią pod nosek?? Kropilam też coś na piżamke....... Jakieś miętowe kropelki. To się jeszcze stosuje? Jak to się nazywa? Są jakieś inne sposoby? Na razie posikam mu wodą morską i odciagam nosefridą. Poradzcie coś mamusie. 11lat temu miałam 22lata i byłam dużo bardziej ogarnięta. Chyba się zalamie, a to niby tylko katar :(

Gość gość
Pewnie chodzi o masc majerankowa :) Fajne sa tez nebulizacje z soli fizjologicznej, o ile masz sprzet. katar warto skonsultowac u takiego maluszka, czy nie przechodzi na uszy i tyle :) Powodzenia :)

Gość gość
Podaj nurofen ibufenu w syropie. Przeciwzapalny będzie.

Gość gość
Mój syn ma 7 miesięcy i katar już miał z 4 razy, po kilku dniach samo przechodziło.

Gość gość
12:23 nie robiłaś kompletnie nic? U nas ten katar już mocno się rozkręcil. Autorka

Gość gość
Maść majerankowa i olbas?

Gość gość
Masc depulol. Kropelki do nosa, frida do odciagania, ibufen jak sie nasila.

Gość gość
Ibufen???? Nurofen???? Serio podajecie to na katar?

Gość gość
Najbardziej pomaga odciąganie kataru aspiratorem "katarek" podłączanym do odkurzacza. Oprócz tego woda morska do noska i nebulizacje solą fizjologiczną. do gość 22:50 Lekarze przepisują ibuprofen przeciwzapalnie przy przeziębieniu, szczególnie jeśli katar jest zielony

Gość gość
Zgadza się. W katarze u malucha najbardziej ważne jest odciąganie, żeby mu nie przeszło na uszy, bo wtedy dopiero są problemy, a te inne maści czy kropelki.. no trzeba coś tam stosować, ale żeby to był jakiś szał, w sensie, że katar przejdzie od tego szybko to co to to nie. Może i coś tam łagodzi ale bez szału. Idziesz do apteki i oni tam ci doradzają co teraz jest najbardziej popularne, ale leki generalnie nie zmieniają się aż tak nawet w przeciągu 11 lat. Może firmy sie zmieniają ale formuła podobna. Nie ma nie wiadomo jakich wynalazków

Gość gość
Syrop z cebuli, najlepszy sposób babć.

Gość gość
Ja używam wody morskiej disnemar baby a później odciągam mu aspiratorem "katarek plus" który podłącza się do odkurzacza. Rewelacja polecam :)

Gość gość
Woda morska, frida do odciagania, maść majerankowa pod nosek. Na noc smarowałam maścią rozgrzewająca klateczkę, plecki i stópki. Delikatny plasterek na piżamkę pomaga oddychać. Do picia rumianek działa przeciwzapalnie, do kąpieli też trochę rumianku. Główka troszkę wyżej niż zwykle żeby wydzielina nie zatykała noska.

Gość gość
1. Maść majerankowa 2. Maści typu aromactiv 3. Krople do nosa np Nasic 4. inhalacje np nebulizatorem z soli fizjologicznej. 5. Krople Fenistil do picia 6. Calcium. Katar to pierdoła, ale nie u niemowlaka, który nie wydmuchuje nosa. Wszystko spływa. Nasz katar w 3 dni został zapaleniem oskrzeli. Więc wszystkie ręce na pokład i walcz zacięcie, żeby skończyło sie na katarze.

Gość ćśoghehe
A może synuś ma uczulenie na roztocza lub alergie? Polecam Ci kupno porządnego odkurzacza (od siebie polecam electrolux pure 9f) i dokładnie wyczyść wszystkie powierzchnie w domu.

Gość gość
zgadzam się z kolezanka. electrolux pure 9f jest na prawdę dobry. A najważniejsze jest to, że jest przyjazny alergikom

Gość gość
porządny odkurzacz-ja odkąd kupiłam pure f9 to mały nie ma wgl problemów z alergią

Gość gość
Ten Pure f9 jest fajny o tyle ze dziecko może odkurzać i ładnie się skłąda do odkurzania pod szafkami, ale pamiętajcie że nie nalezy przesadzać bo potem alergie itp.