Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja żyje za 1800 miesięcznie i nie wiem co z kasą robić

Polecane posty

Gość gość

Kawalerka własnościowa wszystkie opłaty łącznie z prądem internetem telefonem to niecałe 400zł, drugie 400 wydaje na jedzenie, jem w domu, rzadko na mieście, gotuje sam więc dużo nie musze wydawać, no i tysiąc mi sie zostaje i w sumie teraz sobie odkładam na auto ale potem to ja nie wiem na co bo mieszkanie mam elegancko wyremontowane meble nówki sprzęt też, telewizor laptop konsola telefon sprzęt max 2 letni więc ja nie mam na co wydawać

Gość gość
to wydawaj na biedne cieci.

Gość gość
Zapomniałeś dodać że mieszkanie i wyposażenie od rodziców. Ubuerasz się nie musisz? Nie choruje? Nie wychodzisz?

Gość gość
Właśnie że nie od rodziców. Pracowałem na to wszystko 5 lat za granicą, teraz wróciłem i właśnie z racji niskich kosztów utrzymania dzięki własnościowemu mieszkaniu, nie potrzebuje wcale dużo zarobić by sobie fajnie żyć. No ciuchy czy tam wyjście no to może 2-3 stówy na miesiąc ale i tak jeszcze mi sie zostaje a tak bezmyślnie żeby tylko przepieprzać bo przepieprzać to ja nie chce bo mógłby na wykwintną kolacje pójść za 700zł i też by hajsu nie było, no ale głupi nie jestem, szanuje ciężko zarobione pieniądze

Gość gość
Ale njemasz ambicji żeby więcej zarabiać? Nie chcesz mieć żony dzieci?

Gość gość
warto zadbać o zdrowie i rozwój

Gość gość
Troche jakby zanizone te wydatki,a gdzie dojazdy do pracy i odziez?

Gość gość
To bardzo tanie masz te rachunki jakoś...bo ja mam 2-pokojowe mieszkanie własnościowe 52m i u mnie sam czynsz kosztuje 400zł gdzie i tak ponoć płacę jak na resztę mieszkańców w bloku mały czynsz...do tego 80zł multimedia(telewizja+internet), średnio gaz ok 50zł i prąd ok 150zł(mieszkamy razem z mężem) - to daje 700zł na miesiąc same opłaty plus jedzenie dla dwóch osób gdzie też większość sami gotujemy to średnio 900-1000zł.Do tego środki czystości doliczyć (100zL), paliwo do dwóch aut (niestety oboje dojeżdżamy do pracy - mąż ponad 20km i nie da rady inaczej) to ok 400-500zł. Nie wspomnę o tym,że są dodatkowe koszta typu jakieś kosmetyki do malowania i do higieny, prezenty jak jedziemy do kogoś na imieniny, lekarz it. Zarabiamy oboje najniższą czyli 3000zł z czego 3/4 idzie na życie,a to co zostaje to nie wiadomo w co włożyć:/

Gość gość
"Zarabiamy oboje najniższą czyli 3000zł" :D :D :D

Gość gość
Czym dojezdzasz do pracy? Jak bus to bilet chyba kosztuje Ciuchy co jakiś czas tez na pewno kupujesz Jakies wyjscia? Kino, koncert?spotkanie ze znajomymi? Chyba ze ty z tych skapych co na wszystkim oszczędzają

Gość gość
gość dziś "Zarabiamy oboje najniższą czyli 3000zł" Xxxx Masz na myśli ze razem macie 3k? Czy każde z was co daje 6k ?

Gość gość
prace mam 200 metrów od domu to chodzę spacerkiem, co do zaniżania wydatków to nie sądze, ja mam sam czynsz 170zł (w tym jest już woda i ogrzewanie) kawalerka 26m2 do tego tylko śmieci 10zł, prąd, internet, doładowanie telefonu i tyle z opłat

Gość gość
Jesli wydajesz 400 zl na jedzenie miesiecznie to jesz sam syf i to pewnie najgorszej jakości... Ja żyjąc sama (mam 158 cm i ważę 50 kg, praca siedząca - więc nie mam dużych potrzeb energetycznych i objętościowo tez nie mogę zjeść za dużo) wydawałam ok 700-800 zł na jedzenie... żyjąc z partnerem wydajemy ok 1500 na naszą dwójkę. Sorry ale za 400 zł to jesz pewnie najtansze wędliny, z warzyw to chyba tylko pomidory i ogórki a z owoców jabłka. Faktycznie oszczędnie, ale na takim jedzeniu daleko nie zajedziesz :O Ludzie zapominają, że jesteś tym czym jesz... i oszczędzają na tym najbardziej, na czym nie powinni w ogole...

Gość gość
3000zł razem mamy

Gość gość
Mało ambitny jestes,taki facet odpada

Gość gość
Jak można zarabiać najniższa Krajową? Rozumiem w dzisiejszych czasach na umowie a reszta do "ręki". Rozumiem że na początku pracy zawodowej. Ale jak chcesz mieć kiedyś dziecko o za co je utrzymasz?

Gość gość
gość 2018.09.24 [15:26 po prostu jesteście nizinami społecznymi, jak można być młodym zdrowym człowiekiem i zarabiać najniższą? robicie cokolwiek aby to zmienić?

Gość gość
Hej, moge ci obciagac za hajs

Gość gość
Taaaak... jasne. A teraz mnożymy to wszystko co najmniej przez dwa i mamy realne koszty życia, nawet w pipidówie.

Gość gość
to najlepiej autorze zbieraj te pieniadze, na pewno sie przydadza. Moze remont, moze zmiana mieszkania, albo nie daj boze zachorujesz. Czy znajdziesz drogie hobby. Popieram takie umiarkowanie, sama sie potrafie utrzymac w dwie osoby za ok. 1600