Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przepisy na dania dla niemowląt i małych dzieci

Polecane posty

Gość gość

Kochane, podzielcie sie prostymi przepisami na domowe dania, zarowno dla niemowląt w okresie rozszerzania diety, jak i starszych maluchów. Co okazało się hitem u Waszych dzieci?

Gość gość
hitem buraki, szpinak, szparagi, brokuły. A jaka rada, nie podawać dzieciom syfu typu biszpoty, krakersy, chrupki etc. Mają jeść wyłącznie to co w posiłkach ;) A na snacki na spacer zabierac wazywa i owoce pokrojone w słupki. Moje tak nawet pietruche je :)

Gość gość
Prosze jeszcze raz przeczytac temat- prosze o przepisy na konkretne dania, zupki, 2 dania, ciekawe sniadania czy kolacje. Tak zeby było zdrowo, domowo i nie było nudy.

Gość gość
Warzywa* ucieło mi. Blenduje owoce i warzywa. Jest tyle woców, warzyw, strączków i makaronow, ze nie ma "nudy"

Gość gość
BTW dla małego dziecka zupa jest daniem głównym. nie wpycha sie z nie pozniej juz 2 dania. albo zupa albo obiad stały

Gość gość
Jaglanka/owsianka/płatki gryczane z owocami lub marchewka- drugie śniadanie. Warzywa i ryba na parze obiad. Kisiel na podwieczorek i 2 posiłki mleczne.

Gość gość
Zobacz tu: mamachef.eu. Ja na przepisach tej pani dwójce swoich dzieci gotowałam.