Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powrót do wagi przed porodem...

Polecane posty

Gość gość

Piszę by obalić mit mam które wróciły do swojej wcześniej wagi. Ja wróciłam. Ważę 50 kg, ale jestem niska (160 cm). I ciąża zmienia ciało. Waga nie jest wyznacznikiem jak niektóre tutaj są szczuplejsze niż przed ciążą. Brzuch i boczki zostały u mnie, a przecież waga taka jak wcześniej:). Wzięłam się i na razie raz w tygodniu chodzę na fitness. Pewnie też przydałaby się zdrowsza dieta, ale przy roczniaku różnie bywa. Może schudne, ale bardziej chodzi o jędrność ciała, która bez ćwiczeń raczej nie wróci... To tak na pociechę mamy:)

Gość gość
Ja też ważę 50 kg przy 163 cm. Wróciłam do wagi sprzed ciąży, ale d..a, że tak brzydko powiem, już nie ta i te boczki, których nienawidzę wręcz. I też chodzę na fitness ;)) Chyba opisałaś mój przypadek ;)) z tym, że moje dziecko ma 3 lata.

Gość gość
Ja mam 157 i po pierwszej ciąży wagę sprzed (55kg) odzyskałam po roku. Było trochę ćwiczeń i zmiana diety (wyłączenie na jakiś czas białka i glutenu - dużo dało). Mały skończył 3 lata a za 4 miesiące będzie drugie więc zobaczymy jak tym razem mi pójdzie... Choć z teściem się lubimy i szanuje moje zdanie zawsze i zawsze staje po mojej stronie w odmiennych podejściach z mężem, to nie zapomnę jego głupiego gadania po pierwszej ciąży, że jeszcze brzuch mam (a byłam miesiąc po porodzie). Ja miałam wytłumaczenie ale on ze swoim bojlerem?? :P