Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Objawy owsicy u waszych dzieci czy byl katar?

Polecane posty

Gość gość
14:21 Też myślę, że to nerwowe, dlatego pytałam o sytuację w domu i przedszkolu.

Gość gość
Dziekuje za slowa otuchy. Mam nadzieje, ze to przejdzie, ale martwi mnie troche takie lapanie powietrza, jakby mu brakowalo tchu. Zaraz przeszlo, ale mam nadzieje, ze to nic astmatycznego. Maly nie kaszle, nie ma goraczki, tylko od soboty nocy ten katar. Czasem pokichuje. Katar nie jest wodnisty, raczej sluzowaty, przezroczysty. Maly nie uskarza sie na swiad ani oczu ani nosa, nie ma czarwonych oczu, tylko jak ma katar to ma podpuchniete oczy. Schodzi po inhalacji, ale zaraz pojawia sie znowu... Czy jesli by byl jednak to katar przez te roztocza, to nie damy rady sie go pozbyc? Jestem nieco przerazona, bo swiata dziecku nie odkurze przeciez. Chcialabym zeby to wszystko sie wyjasnilo, bo pod koniec pazdziernika wyjezdzam do pracy za granice i maz bedzie sam z synkiem... Przez 4 miesiace. Stad moja dociekliwosc bo jesli by przyszlo malemu tak chorowac jak w zeszlym roku (tfu tfu!) to nie wiem, czy obaj sobie poradza...:(

Gość gość
Mnie zatyka, jakby brakowało powietrza,na tle nerwowym. Jak się położę, albo zajmę jakąś pochłaniającą czynnością, to przechodzi. Poważnie autorko, weź to pod uwagę i uspokój sytuację w domu.

Gość gość
Dobrze. Ale moje dziecko tak mialo 2-3 razy w zyciu, przedtem ostatnio w kwietniu, jak tez mialo infekcje. Zawsze ma to, gdy jest jakas infekcja, a raczej ten katar. No ale przyjrze sie temu blizej. Dziecko zazwycza

Gość gość
jest wtedy w pozycji siedzacej, oglada bajki. I nieraz tak go wlasnie takie cos zlapalo. Zauwazylam, ze niekiedy jak zwracam wieksza uwage, to bardziej lapie to powietrze. Za jakis czas przechodzi. Nieraz tylko sobie wzdycha. Faktycznie, dziecko jest nerwowe, zywe, nieraz nieposluszne, ale takie zmiany w zachowaniu prowadza znowu w kierunku pasozytow...