Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość mels

Jedliście kiedyś biały rosół?

Polecane posty

Gość gość mels

W niedzielę bez rodziną u kuzynki męża na chrzcinach jej dziecka, robili przyjęcie w domu. Gdy podali rosół przeżyłam szok, był biały...:O kuzynka powiedziała że jej brat jest mistrzem w gotowaniu,nie używa żadnych sztucznych przypraw typu kostki rosołowe czy Vegeta, rosół jest zrobiony naturalnie. Nie smakował mi ,smakiem przypominał smalec. Zjadłam tylko sam makaron. Czy ktoś z was spotkał się z tym żeby rosół był biały?? Ja do rosołu nie daje soli ,tylko samą Vegetę i kostki rosołowe i jest pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Moze słabo doprawił i za mocno sie gotował. A żółty jest od vegety i kostek,bleeee,nie wierze ze ktoś jeszcze dzisiaj używa tego typu śmieci,wiec uwazam ze to prowo.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Jadlam w dzieciństwie, nie był dobry... Ogólnie nigdy nie przepadalam za rosolem i dzieki vegecie był jako tako zjadliwy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Żółty jest tez od mięsa kaczego, wtedy pływają na powierzchni wielkie żółte oczka które za szybko sie krzepna... Ohyda : )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość mels
10:30.To nie jest prowo, spróbuj dać kostki rosołowe i vegetę i zobaczysz jaki rosół będzie pyszny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mam już swoje lata i powiem ci ,że kiedyś za dawnych czasów jak nie było wszelkiego rodzaju przypraw to kobiety gotowały rosół właśnie biały. Osobiście uważam,że wszystkie przyprawy to chemia ale jednak nadają dobrego smaku nie tylko zupą, ale również innym potrawą.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
10:30 a ty kuźwa z choinki się urwałaś ,wszyscy dodają kostek rosołowych i innych przypraw do rosołu. Gdzie ty się chowasz ,na wsi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co wy za głupoty opowiadacie, żółty jest od mięsa i marchewki, warzyw a nie jakiejś sp********ej wegety. Może zabielił czymś, albo gotował pierś z kurczaka bez warzyw :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja też uważam że to prowo ponieważ bez przypraw nie da się zrobić dobrego rosołu . Nie chce mi się wierzyć żeby na tak ważnej uroczystości rodzinnej gospodarze podali rosół bez kostek drobiowych i bez jarzyn w proszku ,od razu na starcie uroczystość skreślona.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×