Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość   przyszła mama

Będziemy mieć syna, a teraz co z imieniem, bo nie możemy się dogadać

Polecane posty

Gość gość   przyszła mama

Mi się bardzo podoba Bruno, Kacper, Radosław i Tymon. mężowi tylko Radosław z moich opcji, on mówi że jeszcze Tymon "obleci" ale na pewno nie Bruno. a KAcper mu się niby z kotem kojarzy ...? :( za to jego typ numer 1 to Tadeusz, po jego dziadku który zmarł rok temu ... ewentualnie Daniel . ech ciężko. jeszcze trochę czasu do stycznia ale chcę się zdecydować ... :( jak uważacie, lepszy ten Tadeusz od Tymona?

Gość gość
Nie lepszy. Kobieta powinna mieć pisemne prawo do nazywania dziecka bo to ona musi wyglądac jak wieloryb przez rok i jeszcze rodzic.

Gość gość
Dajcie Tymon Tadeusz, będzie miał fajne inicjały.

Gość gość
Bruno - nie moja bajka Kacper - do porzygu, poza tym niepowazne dla doroslego faceta Radoslaw - jak slysze Radek to mnie na wymioty zbiera. Brzmi prawie jak sraczka. Tymon cos jak Bruno Tadeusz ladnie tylko to zdrobnienie Tadek mi się nie podoba. Daniel - Dauniel. Gorsze niz Radek chyba. Paskudne i zniewiesciale

Gość gość
Jeśli wyglądałas jak wieloryb przez rok to chyba musialas startowac z wagi 100kg i co wspolczuje. Ja w 9 miesiacu jedynie czulam sie bardziej ociezala.

Gość gość
Moim zdaniem kobieta powinna mieć ostatnie zdanie w tej sprawie, bo to ona musi znosić niedogodności ciąży, ból porodu i słabości połogu. Wybierz imię, które Tobie się najbardziej podoba, a ktore jest też akceptowane przez męża. Wszystkie podane są dobre

Gość gość
Co za bzdura. To tak jakby dziecko bylo bardziej matki niz ojca. To co, matka da takie jakie sie ojcu nie podoba bo rodzila? Z dala od takich wariatek jak ty

Gość gość
no bo z natury dziecko jest znacznie bardziej matki niz ojca, zobacz inne gatunki, ojciec to tylko dawca spermy. u ludzi jest b róznie, ale niezwykle czesto, niestety, ojciec tez jest głównie dawca spermy, a potem sie nie interesuje albo mało interesuje. a prawie zawsze sie zajmuje nim b mało lub nic. albo go nie ma w ogóle.

Gość gość
a z tych imion mi sie nie podoba najb radosław, okropne.. poczytaj moze , jakie cechy maja ludzie z danymi imionami, bo ja widze ze to sie strasznie sprawdza. I nie dawaj imiona co ma złe cechy.

Gość gość
Jakbym miała wybierać tylko z tego to chyba losowałabym między Brunonem, Kacprem i Tadeuszem. Znam 2 Radków, super ludzie, ale jakoś to imię w wersji niezdrobniałej mi się mocno nie podoba. Tymon brzmi dla mnie jakoś tak trochę jak ziółko przyprawowe ;)

Gość gość
Radosław, bardzo ładne imię. Tadeusz też może być, ale reszta okropna wg mnie:/

Gość gość
Radziu. No prosze was. To już moze lepiej ten Tymek?

Gość gość
okropne wszystkie brr

Gość gość
Tadeusz albo Radosław. Dałabym Tadeusz Radosław ( bo Tadeusz jest imieniem osadzonych w historii Polski, kojarzy sie bardzo dobrze i obcojęzyczni nie będą mieli z nim problemu )i po krzyku. Bruno, Kacper i Tymon to jakieś wynalazki , ani ładne , ani fajne.

Gość gość
Daj mu na imię Błażej :)

Gość gość
Ja miałam kilka opcji będąc w ciąży z synem. Nie potrafiłam się zdecydować i odpuściłam presję by się decydować. Jak mały się urodził i go przytuliłam od razu wiedziałam, które imię dostanie. Sprawdź sobie znaczenia imion. Dowiedz się więcej o zmarłym dziadku, jakim był człowiekiem, czy miał lekkość w życiu czy raczej więcej przeciwności. Nadawanie z intencją dzieciom imion po zmarłych, niesie ze sobą spory ładunek energetyczny zmarłego.