Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile dostanę na macierzyńskim?

Polecane posty

Gość gość

Witam , chcemy zacząć się z mężem starać o dziecko natomiast nie wiem ile będę dostawać macierzyńskiego oraz w momencie kiedy będę na L4. Od 1 pazdziernika bede miala umowę na czas nieokreslony z wynagrodzeniem 3490 brutto. ile w takim razie bedzie mi się należało na L4 a ile na macierzyńskim? Ile muszę przepracować na tej umowie żeby cokolwiek mi się należało ?

Gość gość
Podstawowe pytanie : dlaczego od razu myslisz o L4 jak jeszcze nawet w ciazy nie jestes ?

Gość gość
3 mce musisz być na umowie, a procenty to chyba umiesz sobie sama liczyć czy nie? Jak nie, to błagam, nie rób dziecka tylko najpierw zrób sobie jakąś szkole. Szkoda dziecka żeby żyli z matką która nawet nie umie sobie procentów policzyć. Z A L O S N E

Gość gość
L4 gdy jestes w ciązy wynosi 100% wynagrodzenia - średnia z ostatnich 12 miesięcy macierzyński- 100% rodzicielski - 60% chyba, że bierzesz macierzynski i rodzicielski razem i z góry wiesz, że będziesz korzystać z obu to piszesz pismo do kadr, że chcesz otrzymywac przez cały rok 80% wynagrodzenia no chyba że wolisz najpierw dostawac 100% a potem 60%.

Gość gość
Liczą średnia chyba z 12 miesięcy do wynagrodzenia chorobowego jak zarabialas mniej przez ostatni rok to mniej dostaniesz na zwolnieniu , gdybyś pracowała rok na tej stawce miała jakieś premie itp. to byś dostała więcej niż chodząc do pracy , na urlopie macierzyńskim dostaniesz 80% jak odrazu zadeklarujesz że chcesz w pełni macierzyński i rodzicielski wykorzystać