Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie rozumiem takich ludzi

Polecane posty

Gość gość

Jak można decydować się na dziecko nie mając mieszkania?? I potem siedzieć na głowie rodzicom albo wynajmować jakąś klitke kawalerke .. Nie lepiej najpierw się ustatkowac a potem zakładac rodzine?

Gość gość
Patologia myśli dupą a nie mózgiem. Nie ma co tego rozważać.

Gość gość
Takie dylematy tylko w polszy :D Poza polsza ludzie cale zycie wynajmuja i..zyja :)

Gość gość
Jesteśmy w polszy to mowie o polszy,nie obchodzi mnie co robią robią w innych krajach:)

Gość gość
Ja sie ogolnie zastanawiam jak mozna sie decydowac na dzieci.

Gość gość
To ja znam lepszy przypadek. Ona nie pracowala bo nie, nigdy, od studiów na d***e siedziała, mąż pracuje na śmieciowce, mieszkanie wynajmują i...... Zrobili sobie dziecko.

Gość gość
to zapewne wpadli, co w tym dziwnego? Ja wpadłam w momencie, jak oboje z mezem nei mielismy pracy. Jestem prawie wiatropylna, niestety

Gość gość
A jak masz mieszkanie i dzieci a naglr stracisz mieszkanie to co zrobisz z dziecmi. Zdziro materialistko

Gość gość
A bierzesz pod uwage, ze ktos nie chce miec mieszkania na kredyt? Czy nie miesci sie to w Twojej główce? My na przykład wolimy tanie 70 metrów w pieknej kamienicy gdzie są 4 mieszkania, zamkniete podworko niż splacanie kredytu i wielkich odsetek za mieszkanie w jakimś bloku na dupnym osiedlu i mamy dzieci bo stac nas na nie :)

Gość gość
A jakby tak każdy z Was się swoim tyłkiem zajął zamiast cudzym życiem się interesować? Co Was to obchodzi kiedy, w jakiej sytuacji ktoś się na dziecko decyduje? Nie posiadanie mieszkania, zawartość portfela itp bzdety decydują o tym jakim kto będzie rodzicem. Fakt, że w danej chwili się komuś nie powodzi nie oznacza, że za chwilę nie będzie dobrze. I odwrotnie.

Gość gość
gość dziś nie wpadli, zaplanowali.

Gość gość
gość dziś ale ty głupia jesteś. A za 10 lat uswiadomisz sobie że przepeerdolilas 250 tys które mogłaś już we WŁASNE mieszkanie wtopic. A tak oddalas to do cudzej kieszeni

Gość gość
Rany, jakie to tumany chodza po swiecie. A ja nie rozumiem takich - a sporo takich jest i parę takich par znam - co szybko kredyt, bo "trzeba" mieć mieszkanie, a potem tylko ciągle je odmalowują, zmieniają kanapę lub kafelki, a to inna lodówka ... a na wakacje to jakieś jezioro lub Bałtyk... nigdy za granicę, choćby jakaś bliska i niedroga Praga czy Wilno,czy też niedrogie Faro w Portugalii, nie musi to być od razu nie wiem co. My mieszkanie kupilismy "dopiero" w 2016, wówczas nasze dziecko miało 8 lat. Nie chcialam kupować byle czego, nie chciałam brać kasy od rodziców, a na takie mieszkanie jakie nam się marzyło, nei było nas długo stać. kupilsmy mając 38 i 39 lat. masz z tym problem? duże, bo 76 m kw. dwie łazienki, balkon, piekny widok z okna. duże miasto, cena mieszkania - 320 tysięcy. Domu nie chcialam.

Gość gość
Ja nie rozumiemudzi którzy przezywają życie innych ludzi

Gość gość
Tak tak tumanie, a potem "od czerwca nie płacę czynszu, czy wlasciciel może mnie wyrzucić? , mam dziecko, co zrobić , ojej ojej"

Gość gość
gość dziś Wynajmują. Samodzielnie ok. 40 m, we dwójkę 50-60, z dziećmi odpowiednio więcej.

Gość gość
gość dziś mało zaradni jesteście skoro mieliście przynajmniej 15 lat na budowanie kapitału i stać was na 76m i to dopiero koło 40 chy. Coś ci powiem o twoich znajomych. Gdyby ich nie było stac na remonty to by ich nje robili :D widać stac, tylko tobie się to w pale nie mieści i wymyślasz sobie fikcyjne kredyty. A to że ty jezdzisz na wycieczki to nie znaczy w każdego tak ciągnie. Niektórzy wola mieć ładniejsze miejsce do życia a nie mieszkac w dziurze do 40 chy ale jedzic do pragi. Zresztą, co to jest Praga. Moi rodzice obierają takie właśnie kierunki na starość. Ale dla ciebie wyjazd do Pragi w wieku 30 lat to widać COŚ :D masakra, słoma z butów

Gość gość
23:07 ta Praga to był przykład, ale chyba nie dotarło ja w Pradze akurat nie bylam, ale byłam w wielu miejscach i to duzo ciekawszych. my po prostu zyjemy życiem, na ile się da. czerpiemy z niego. a co do kredytu - tak, oni mają kredyty, a jedni to nawet we frankach :P i nawet nigdy nigdzie nie byli i zazdroszczą, to wiem, bo jak ja wrzuciłam na facebook parę zdjęć np z Wenecji, czy z Zakyntos,czy to od razu komentarze "oj jak fajnie macie, pozazdroscić" ...

Gość gość
dajcie ludziom życ po swojemu!!!

Gość gość
ogólnie nie zawsze sie lepiej ustatkowac a potem zakładac rodzine. Czesto tak moze byc, ze ustatkowanie moze nastapic w wieku np. 35 lat, i juz za pózno na dziecko, albo wczesniej, tyle ze i tak moze byc juz problem z zajsciem. itp.

Gość gość
Boże jaki tepak. Takie komentarze się pisze grzecznosciowo, obojętnie czy szczerze czy nie. Nie wiem czy wiesz ale wyposażenia mieszkania nie można brać na kredyt hipotecznty. Widać że zmyslasz kretynico :D

Gość gość
Ha ha :D :D :D orzekla że ktoś jej zazdrości bo rzucił komentarz na Fb :D coraz głupsze tu osoby piszą :D

Gość gość
23:17 wow, ale poziom, jestem w szoku. jak krowie na rowie napiszę KREDYTY NA MIESZKANIE we frankach DOTARŁO ?? a ty chyba też zazdroscisz ze ktos gdzies był i że zna na tyle dobrze języki obce, że umie się dogadać w każdym kraju (ja znam świetnie angielski, mąż też dość dobrze i ln też hiszpanski dosc nieźle)

Gość gość
Pisałaś o REMONTACH debilko i że nie mają kasy to cie uswiadamiam że skoro na remont nie mogą mieć kredytu a robią TO ZNACZY ŻE MAJA KASĘ, więc nie jezdza nie chcą a nie bo nie MOGĄ. DOTARŁO???

Gość gość
a tak kufwa zazdroszczę Ci chuj wie czego i jeszcze więcej. Sama codziennie rozmawiam po ang w pracy, odwiedziłam w swoim życiu 2 kontynenty. No rzeczywosvie, zazdro aż mnie tyłem boli

Gość gość
haha, coraz lepsze wyzwiska. \ to ciekawe czemu koleżanka nie dawniej niż w maju mowila mi wprost podczas rozmowy, kawy itd, że chcialaby "kiedyś pojechać na Chorwację ale nas nie stać". to był cytat. pa pa!

Gość gość
A i zapomnilam dopisać że mam mieszkanie na kredyt. I z tego powodu zapewne zazdroszczę wszystkiego wszystkim. Absolutnie. :) kretynka

Gość gość
Ale jazda ... baby się szarpią o gów/no :O idźcie spać debilki warte siebie

Gość gość
gość dziś A co cie tak boli tyłek o tą koleżankę. Co cie obchodzi że oni mają inne priorytety w życiu. Nie rozumiem kolei takich ludzi jak ty właśnie. Wtykajacych nos w cudze sprawy i ocenialskich

Gość gość
Bo zazdrości że koleżanka ma własne 4 kąty :D sama dopiero na 40stke się dorobiła to ja zawiść bierze