Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

franasitto

Jaki kierunek studiów wybrać?

Polecane posty

Witam, jestem w klasie maturalnej (biologiczno-chemicznej). Mieszkam w woj. opolskim. Za niedługo będę musiała podjąć decyzję co do wyboru studiów. Niestety, nie mogę się zdecydować, brak mi doradcy :D piszę maturkę rozszerzoną z biologii, chemii, angielskiego (mogę wziąć jeszcze ew. matmę jeśli będzie taka potrzeba). Mianowice, potrzebuję opinii osób, które są na/po weterynarii lub medycynie sądowej, ponieważ są to kierunki, które mnie interesują. Od zawsze kocham zwierzęta, jeżdżę konno, pomagam weterynarzom itp. Wiem że to nie tylko głaskanie, mizianie itd. Nie wiem jak z zarobkami, pracą po studiach. Planowałam po ogólnej weterynarii zrobić specjalizację chorób koni (doświadczenie). Co do medycyny sądowej... mam ciągły kontakt z pracą w firmie pogrzebowej. wiem, ze to nie to samo, ale nie rusza mnie widok zwłok (słabo u mnie z uczuciami). Jestem dość empatyczna. Wolę zwierzęta, niż pracę z ludźmi. Proszę o kilka rad dot. studiów, uczelni etc. ;)

Gość gość
Jeździsz konno :) Pozycja na jeźdźca :)

Gość gość
jak wolisz zwierzęta to praca w zoo w klatce z lwami będzie spełnieniem Twoich marzeń

Gość gość
zootechnik

Jeżeli chodzi o zarobki to chyba lepiej wypada medycyna sądowa, ale to lata długiej i cieżkiej nauki i chyba nie tak łatwo się dostać bo to lekko obieg zamknięty że promowani są 'swoi' Co do weterynarii to widze ze już w pewnym sensie nabierasz jakieś doświadczenie i jezeli do tego znasz zaprzyjaźnionych weterynarzy to pewnie i z praktykami nie było by problemu