Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podziwiam ojcow ktorzy odchodza i nie interesuja sie losem dzieci

Polecane posty

Gość gość

ktore zostawili i calymi latami nie kontaktują sie z tymi dziecmi, nie interesuje ich czy są zdrowe, czy mają pieniadze na jedzenie czy nie mają jakiś problemow. Naprawdę podziwiam takich, mi wrodzone poczucie odpowiedzialności nie pozwoliłoby olać coś co powolalam na świat.

Gość gość
Sa i takie matki, ktore w ciazy byly, urodzily i porzucily swoje potomstwo. Matek porzucajacych dzieci jest mniej, jednak dziala silna wiec fizyczna i psychiczna.

Gość gość
Przeczytaj definicje slowa "podziw" ...

Gość gość
Przeczytaj definicje slowa "ironia" ...

Gość gość
Autorko moj zostawil mnie jak moja corka miala rok... Nie placil na nia nawet zlotowki, wszystko musialo isc przez komornika ale on cwany tylko od czasu do czasu cos wplacil zeby do wiezienia nie isc. Tak to Pracuje na czarno. Nigdy nie spytal o nia, nie odwiedzal. Najlepsze jest to ze ostatnio spotkalam go na miescie i obudzil sie po 14latach kiedy moja corka ma prawie 15lat ze chce miec z nia kontakt... Obudzil sie tylko dlatego ze ma swoje dzieci i chcialby zeby jego dzieci poznaly "siostre". Czulam jakby mi ktos w twarz dal... Obudzil sie jak teraz odchowalam corke z tym ze ona sama mi powiedziala ze takiego PANA to ona nie chce znac

Gość gość
W wypowiedzi autorki nie ma ironii tylko jest slowo uzyte w niewlasciwym kontekscie. Kropka.

Gość gość
A za co ich podziwiasz? Chyba się dziwisz...

Gość gość
Ja mam w rodzinie dziewczyne która zostawiła dziecko. Teraz ono do dziadków mówi mamo tato :( bo tatuś też się nie poczuwa.

Gość gość
Zapamietajcie jedno, faceta obchodza dzieci tak dlugo , jak dlugo kocha ich matke

Gość gość
17:00 Chyba jesteś niezbyt lotna.. Tak się często mówi i kumaty czlowiek rozumie kontekst.

Gość gość
w kontekscie calej wypowiedzi zdanie powinno brzmieć: dziwie sie ojcom ,a nie podziwiam ojcow.

Gość gość
Okej. Niech Ci będzie haha.

Gość gość
rzeczywiście, jest kogo podziwiać... kopa w tyłek im dać. Czym sobie zasłużyli na podziw z Twojej strony?

Gość gość
Ja też nie umieć zrozumiec takiego czegoś. Ja wzielam kota to się czuję za niego odpowiedzialna jak za własne dziecko! Nawet czasem mówię że mam 2 dzieci, a nie jedno :P A tu k***a facet porzuca swoje maleństwo. Jezuuu, aż mnie złość telepie jak myślę o tym. Nienawidze takich mężczyzn, pozabijalabym ich wszystkich jak leci, za z***amy egoizm.

Gość gość
Chyba tylko ja zrozumialam co autor miał na myśli i nie wiem czy to dobrze.

Gość gość
21.07 Dokladnie! Ja mam tez koty i czuje sie bardzo za nie odpowiedzialna!!! Nie wyobrazam sobie kotow porzucic a co dopiero dziecka! Dla mnie takie olanie wlasnego dziecka to totalny egoizm i ludzkie to nie jest, tak moze sie tylko bydlak zachowac

Gość gość
Porzuć te koty, to autorka będzie Cię podziwiać.

Gość gość
gość wczoraj 17:00 Chyba jesteś niezbyt lotna.. Tak się często mówi i kumaty czlowiek rozumie kontekst. Tu dopiero dałaś popis bystrosci swojego umysłu. Ciekawe gdzie się tak mówi.

Gość gość
gość wczoraj podziwiam cie , za twoja glupote :) tylko nie pisz mi ;ze w kontekscie powinnam napisac _ dziwie ci sie ze jestes taka glupia gość wczoraj ja tez zrozumialam autorke , wiec piateczka :)

Gość gość
Ja nie podziwiam, mnie to zadziwia.

Gość gość
Podziwiasz? Chyba raczej Cie to dziwi. Podziwianie niesie ze soba pozytywny wydzwiek, skojarzenia. A zostawienie dziecka sie raczej potepia.

Gość gość
Kazdy wie o co chodzilo autorce. Nie zmienia to jednak faktu ze błędnie operuje slowami i sama nie jest zbyt lotna a zarzuca to innym. Najgorsze jest to, ze jak sie jej tlumaczy, to dalej nie kuma.

Gość gość
Tutaj slowo podziwiam bylo uzyte ironicznie , np moge z ironia i lekka pogarda powiedziec , podziwiam baby co rodza rok po roku

Gość gość
14:13 Tylko że to mnie tłumaczyłas a nue autorce wid w to kolej lny dowód na to że bystra nie jesteś. A słowami potrafię zręcznie operowac więc zarzut też z d**y. O ile rozumiem wytykanie komuś błędów o tyle doszukiwanie się na siłę błędu i zarzucanie komuś nieznajomości słów tam gdzie są one ewidentnie użyte specjalnie uważam za żałosne.

Gość gość
Ja autorko odeszlam od meza, jak dowiedzialam sie ze jestem w ciazy, bo zaczela mu przeszkadzac moja choroba a o chorobie wiedzial przed slubem i przed zajsciem w ciaze i gdy zaszlam w ciaze, kazal zamowic rzeznika, usunac ciaze. ja tego nie zrobilam, bo pragnelam dziecka i gdy urodzilam nie przyjechal do dziecka, do szpitala i nie zapytal sie czy sie zdrowe urodzilo ,a alimentow tez niechcial placic ,musialam przez komornika...

Gość gość
Mnie dawno nie kocha, a dzieckiem sie dalej intersuje wiec nie zgadzam sie ze stwierdzeniem wyzej.

Gość gość
Jak mnie wpierdziela to nowe zjawisko na kafe gdy ktoś wyraża i pogardę dla kogoś używając słowa "podziwiam". Już dawno to obserwuję ale tutaj to ewidentnie cie poniosło i przedobrzyłaś. Weźcie spierdzielajcie już z tym podziwiam kurna mać. Jebnij sie w łeb podziwiam

Gość gość
Wez, tepa mozgownico, doczytaj co to znaczy ironia. Brak znajomosci znaczenia slow i bledne ich uzywanie to nie ironia.