Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moi sąsiedzi zniknęli

Polecane posty

Gość gość

Moi sąsiedzi zniknęli :) Wiecie, tak jak to czasem się czyta, że ktoś znika bez śladu i zastanawiasz się wtedy jak to możliwe, że w XXI wieku można w ogóle wyjść z chaty i tak sobie zniknąć. Mieszkamy w obecnym miejscu od ładnych paru lat i sąsiedzi z naprzeciwka od razu przypadli nam do gustu - podobny wiek, podobne poczucie humoru, dziecko w tym samym wieku co nasze, itd. Wiecie, na czas wyjazdów wzajemnie podlewaliśmy sobie kwiatki w mieszkaniu :) spotykaliśmy się na wódeczkę raz na jakiś czas, oni byli u nas kiedyś na sylwestra, kiedyś razem na wakacje pojechaliśmy, moja żona i sąsiadka regularnie a to jakieś zakupy, a to kosmetyczka razem, a to wspólny spacer raz na jakiś czas, no i nasze dzieciaki chodzą do jednej klasy. Jakoś 12-13 września miało być zebranie w szkole i pamiętam dobrze, że dzień wcześniej moja umawiała się z sąsiadką, że pojadą razem jej samochodem. Dzień zebrania, czas wychodzić i moja idzie zapukać do sąsiadki, no i odpowiada jej cisza. Dzwoni na tel - nikt nie odbiera. W końcu pojechała sama. Na zebraniu sąsiadki oczywiście nie było. Dziwne, ale zdarza się. Następnego dnia poszła zapukać do nich, pogadać, również nikt nie otworzył. Dzwoniła - nikt nie odebrał. Ja dzwoniłem do sąsiada - telefon wyłączony. Pytam mojego syna czy Antek był w szkole - nie było. Hmm dziwne. W garażu dwa miejsca postojowe gdzie parkowali - puste, nie ma ich samochodów. No ale dobra, może jakieś ważne zdarzenie w rodzinie, cokolwiek poważnego się zdarzyło - wszystko możliwe, musieli nagle wyjechać, bywa i tak. Dziwiło mnie jednak, że nie wracają tyle czasu, a ich syn nie chodzi do szkoły, bo to już ze dwa tygodnie, a przecież cokolwiek by się zdarzyło - nie wiem, pół rodziny im zginęło, czy cokolwiek - to przecież nie siedzieliby u kogoś przez pół miesiąca. Moja jeszcze potem dzwoniła na nr sąsiadki, ale po jakimś czasie telefon został wyłączony i teraz już nawet nie ma sygnału. No i dziś około 9 rano słyszę hałas na klatce, ktoś walił w drzwi do mieszkania. Wychodzę - ktoś się dobija do mieszkania sąsiadów. Ale to nie bagiety :) Tylko okazuje się, że brat sąsiada z żoną. Pytają nas kiedy ostatnio widzieliśmy Grześka i Baśkę. No i ja krótko - ze dwa tygodnie temu. Opowiedziałem całą historię jak Wam tutaj. Zdziwienie. Brat sąsiada mówi, że nie mają żadnego kontaktu z nimi, że dzwonił też na nr służbowy (wyłączony) i do pracy do brata i mówią, że ten nie pojawia się w robocie od mniej więcej tego czasu. A zaniepokoiło ich to, że tamci nie pojawili się na urodzinach matki, bo podobno uroczystość umówiona dużo wcześniej i cała rodzina się zjechała, tylko moich sąsiadów zabrakło. Po naszej rozmowie mieli pojechać zgłosić na bagiety zaginięcie, ale nie wiem czy w ogóle policja może przyjąć takie zgłoszenie, bo to przecież dorośli ludzie są. Albo wygrali w totolotka albo cholera wie co się z nimi stało :D Grzesiek, Baśka, Antek - jeśli jakimś cudem to czytacie, to dajcie znać bo z żoną umieramy z ciekawości :D

Gość gość
Z ciekawości a nie ze strachu ? Co to jest „ bagnety” ? A teraz do sprawy: weszliście do ich mieszkania, ktoś ma klucze ? Moze po mieszkaniu poznacie czy sie wyprowadzili w pośpiechu a moze leżą tam i gniją ? Ludzie ewidentne zniknęli a to jest niepokojące . Trzeba wejść do tego mieszkania. Ktoś ich zabił samochody i wszystko co cenne ukradł , zgłoście na policję niech zlokalizują samochody .

Gość gość
to inaczej określenie policji

Gość gość
Aaa teraz rozumiem, pierwszy raz sie spotykam z takim określeniem

Gość gość
Zawinięte z wykopu

Gość gość
Albo ktoś im zrobił krzywdę, albo ich objęli jakimś programem ochrony świadków, innej opcji chyba nie ma.

Gość gość
bagiety nie bagnety , a może mieli wypadek...?

Gość gość
Ales mądry - kazdy wie ze wkradła sie literówka z tymi bagietami , wypadek to chyba nie bo szpital zawiadamia rodzine, minęły dwa tygodnie.. autorze wywal drzwi. Rodzina nic nie wie? Przecież to jest afera

Gość gość
Bagiety ?