Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 31 lat czy to duzo ?

Polecane posty

Gość gość

Nie mam faceta ani ulozonego zycia

Gość gość
A czy facet to jakas oznaka lepszego statusu, czy coś? A pracę masz? jesli masz, to czy ją lubisz choć trochę? i czy zadowalajace masz zarobki? Mieszkasz z rodzicami, sama czy np ze znajomymi, na wynajmwanym wlasnym..? Tak pytam z ciekawości. Ja mam 33 lata, niby "ułożone" życie, bo całkiem fajna praca, mąż, dziecko kilkuletnie, wlasne (na kredyt ma się rozumieć) spore mieszkanie. Ale walczę z nadwagą, poza tym mam chore nerki i problemy hormonalne, wesolo mi nie jest. Zdrowie jest wazne, najważniejsze, a nie "nie mam faceta". - facet się znajdzie, ale nie szukaj na siłę. pozdrawiam

Gość gość
Nie zazdroszcze takiego zycia jakie prowadzisz. Dziecka nie chce to bardzo duze ograniczenie na lata. Meza tez nie wiem jakiego masz. Ile ty zarabiasz bo piszesz ze masz dobre zarobki ? Mam zaczac prace od pazdziernika. Mam swoje male mieszkanie i mieszkam z mama. Ile to dla ciebie dobre zarobki ? Chcialabym miec ladne duze mieszkanie w duzym miescie.

Gość gość
12:09 Tobie sie wydaje ze masz duzo a tak naprawde nie masz nic. Maz i dziecko to tylko utrudnienie a nie ulozone zycie. Napisz gdzie pracujesz i ile zarabiasz ?

Gość gość
Mąż i dziecko to utrudnienie?? hmmm dziwne, cożmoim zdaniem absolutnie nie. tworzymy fajną rodzinę. ale każy ma prawo uważać inaczej... A pracuję w firmie, nie za dużej ale małą nie jest na pewno, jako zastępca menadżera działu obsługi klienta. zarabiam 4,240 zl netto miesięcznie.

Gość gość
Mąż i dziecko to utrudnienie?? hmmm dziwne, cożmoim zdaniem absolutnie nie. tworzymy fajną rodzinę. ale każy ma prawo uważać inaczej... A pracuję w firmie, nie za dużej ale małą nie jest na pewno, jako zastępca menadżera działu obsługi klienta. zarabiam 4,240 zl netto miesięcznie. Xxx Co jest dziwne ze ktos sadzi inaczej od ciebie ? ;) Nie prosilam o takie wywody. Nie wierze ze tyle zarabiasz chyba ze mieszkasz w duzym miescie. Kazdy zawsze uwaza ze ma lepiej od innych i ze ma racje. Ja jestem zadowolona ze swojego zycia. Nie jestem uwiazana mezem dzieckiem . Tu oczywiscie bedziesz twierdzic ze twoje mazleznstwo i dziecko to sielanka. Ale kazdy wie ze tak nie jest. Nie zalozylam tego tematu po to zeby sie z kims spierac. Poprosilam o porade a ty od razu zaczelas wnikac w moje zycie tylko jakim prawem? Co cie to obchodzi gdzie pracuje ile zarabiam i z kim mieszkam? W necie mozna wszystko napisac klawiatura przyjmie wszystko. Dzisiaj jest sobota ladna pogoda a ty zamiast robic cos sensownego siedzisz na kafe i piszesz glupoty. Tak jak ci wyzej napisalam nie znam was wiec nie wierze w to ze twoj maz i dziecko sa tacy super. Moje kolezanki tez twierdza ze ich mezowie sa najwspanialni a dzieci najpiekniejsze a wcale tak nie jest. Zadluzanie sie na mieszkanie to tez zaden rarytas. Twoja praca hmmm nie wierze w ani jedno twoje slowo. Pozdrawiam

Gość Człowiek nikt
Jeżeli masz pracę i własną przestrzeń życiową to jest dobrze.

Gość gość
A ja uważam ze najważniejsze jest dziecko .nie mowie ze odrazu 5tka ale chocisz jedno.Faceta można znaleść w wieku 46lat nawet a dziecka już się raczej nie urodzi.Facet dziś jest a jutro może odejść do młodszej albo umrzeć bo faceci żyją statystycznie od nas krócej.Brak dziecka i faceta to już totalna samotność.Nawet awans w pracy i kasa tak nie cieszą bo nie masz dla kogo o to zabiegać ..

Gość gość
A porem umierasz i nawet nie masz komu przekazać dajesz siostrzenicy ktora tylko czeka aż zamkniesz oczy..Nawet dom na cholerę jak mieszkasz w nim sama..Dziecko musi być ..Nawet te kobiety które twierdzą ze dziecko im utrudnia życie w wieku 50lat jak minie szał wyjazdów i ciuchów płaczą w poduszkę i stają się pacjentkami klinik psychiatrycznych

Gość gość
Święta prawda

Gość gość
13:02 Ja juz napisalam ze dzieci to strata czasu. Pewbie siedzisz w domu i tak sobie to tlumaczysz. To juz ta wypowiedz wyzej jest bardziej skladna bo babka prawdopodobnie w co nie wierze ma dobra prace mieszkanie i rodzine.

Gość gość
Mam jedno dziecko 36lat .Jak nie miałam dziecka miałam depresje ,kasę trwoniłam na wyjazdy.Nie potrzebowałam awansów bo na samotne życie mi wystarczało .Pracodalam jako analityk w banku.Zaszlam w ciąże zostałam sama z dzieckiem.Dziecko zmotywowało mnie do walki,pojawiły się nowe potrzeby .Wrocilam szybko do pracy i jak nigdy nie miałam ciśnienia na awans to nagle zmieniłam się tak,ze sama siebie nie poznawałam.Awansowalam na kierownika działu ,pensja poszybowała w górę .Mieszkanie mam 3pokojowe po babci ale marże żeby za jakis czas sprzedać i kupić mały domek. Bez dziecka nie miałabym takiej motywacji ,bo niby dla kogo to wszystko?Wyjazdy ,ciuchy paznokcie to przestaje po jakimś czasie cieszyć.

Gość gość
I wiem co mowie bo kiedyś sama się zarzekałam.W pewnym wieku to egoistyczne życie dla siebie przestaje już cieszyć,bo tracimy sens życia.Znajomi maja rodziny i nawet remont ,nowy samochód ,wakacje w Hiszpanii nie sprawiają takiej frajdy bo nie mamy z kim dzielić szczęścia

Gość gość
Mam jedno dziecko 36lat .Jak nie miałam dziecka miałam depresje ,kasę trwoniłam na wyjazdy ....... ....... ja mam 37 lat, jedno dziecko, i wlasnie zaczelam "trwonic" kase na wyajzdy odkad je mam :) kazdy lubi inaczej. my kochamy pokazywac dziekcu swiat.

Gość gość
to ja, z 12:09 oraz 12:44 autorko - zalożyłaś temat którego tytuł i skromna treść kojarzą się od razu z tym, że NIE JESTEŚ SZCZĘŚLIWA. ale OK, ty nagle zmieniasz wersję. \Ja jestem szczęśliwa, tak pisalam że mam chore nerki i lekką nadwagę - 69-70 kg przy 167 cm - ale jednak źle mi nie jest. pracę mam jaka napisalam i uwierz mi - to nie są wcale wysokie zarobki! Żona brata mojego męża, 35 latka, zarabia prawie 8 tysięcy netto.... ja przy niej to bida. nie mam sielanki z mężem i dzieckiem, nikt nie ma sielanki w życiu, to jest tylko w bajkach. Ale naprawdę, jestesmy fajną calkiem dobrze zgraną rodziną... pozdrawiam

Gość gość
16:23 Zalozylam temat i tyle. Zyczylabym sobie aby kobiety wokol mnie tyle zarabialy i bylu zadowolone z pracy ale wiekszosc pracuje za 1500- 2000 netto. Zauwqzylam ze chcialas podkolorowac swoje zycie . I nie pisze ze jestem nieszczeswliwa bo tu w ten sposob sie nie staniesz.

Gość gość
Absolutnie nie widzę aby ta pani próbowała podkoloryzowac swoje życie.Rodzine męża i dzieci i mieszkanie na kredyt to nie jest życie jak w bajce tylko normalne stabilne szczęśliwe jeżeli wszyscy się kochają.Przeciez ona nie napisała ze mieszka w domu 200metrow i zwiedza świat.Narzekala ma zdrowie na problemy z waga.A twoja reakcje autorki świadczy o tym jakbyś jej zazdrościła Rej rodziny dlatego chciałaś to zdeprecjonować .Tak ja to jako czytając odebrałam

Gość gość
Cytuje”Tobie sie wydaje ze masz duzo a tak naprawde nie masz nic. Maz i dziecko to tylko utrudnienie a nie ulozone zycię” Ktoś tu ma jakis problem-mam namyśli autora tego cytatu.Tak się składa ze każda kobieta a na pewno większość obok pieniędzy chce mieć rodzine i spełniać się w roli matki.Pisanie ze jak ktoś ma dzieci i męża to ma przestrane jest na prawdę żałosne i świadczy o zazdrości .Autorka sama w wątku ubolowe nad brakiem faceta wiec sama mówi ze jest to dla niej problem poczym deprecjonuje kogoś kto ma to czego ona by chciała

Gość gość
17:13 17:18 Ach ta zazdrosc i ten argument hahaha rozsmieszylas mnie naprawde ;) Wiesz to co ty np wyczytujesz gdzies i to co jest realnie to sa dwie rozne rzeczy. To sobie powinnas uswiadomic. Nikt nikomu niczego nie zazdrosci bo nie ma czego. Ale jak chcesz sobie tak myslec i masz sie pocieszyc to tak sobie mysl ;) Mnie to zwisa i powiewa szczerze powiedziawszy. Jestem zadowolona ze swojego zycia. A matki sa rozne jedna bedzie szczesliwa majac dziecko a druga bedzie udawac przed innymi. Smieszy mnie to cytowanie i te slabe argumenty. Gdybyscie byly naprawde szczesliwe i spelnione to po pierwsze nie szukalybyscie ze ktos wam zazdrosci a po drugie osoby naprawde szczesliwe nie musza bic nikomu udowadniac i to obcym ludziom w necie. To tyle kochane. Zazdroscie sobie nawzajem . Pa

Gość gość
Ale to nie my zakładamy wątek „nie mam faceta ani ułożonego życia a mam 31lat czy to dużo”hahaha A potem nie atakujemy kogoś kto napisze ze to życie ułożone ma:)To tyle na zakończenie

Gość gość
Ale to nie my zakładamy wątek „nie mam faceta ani ułożonego życia a mam 31lat czy to dużo”hahaha A potem nie atakujemy kogoś kto napisze ze to życie ułożone mausmiech.gif To tyle na zakończenie Xxx Przeczytaj jeszcze raz to co ci napisalam i przemysl to. Widze ze jestes niespelniona po twoich wypowiedziach. Wyciaganie ze mtos cos napisal kest zenujace.

Gość gość
I jezeli tu jest mowa o zazdrosci to mam wrazenie ze to wy mi zazdroscicie mlodego wieku tego ze jeszcze wszystko przede mna. I wielu wielu innych rzeczy o ktorych nie bede sie tu rozpisywac.Papatki.

Gość gość
Przeczytałam przemyślałam ;)i właśnie żeby zrozumieć twój atak i to co czuujesz musiałam przeanalizować wszystkie twoje wypowiedzi i właśnie wyciągnąć to co napisałaś;)zal mi ciebie.Uswiadom sobie co czujesz a nie tłum uczuć

Gość gość
Ale ja mam 32 lata jestem tylko rok starsza i mam męża i dziecko jedno.Tez jeszcze wszystko przedemną.Nawet jeśli zarabiam tylko 3tys na rele to dochodzi jeszcze pensja męża i spokojnie mogę wychowywać dziecko ale i używać życia .Jezdzily na wczasy,w góry na sylwka ..Mieszkanie mamy po babci wiec żyć nie umierać;)

Gość gość
Przeczytałam przemyślałam oczko.gif i właśnie żeby zrozumieć twój atak i to co czuujesz musiałam przeanalizować wszystkie twoje wypowiedzi i właśnie wyciągnąć to co napisałaśoczko.gif zal mi ciebie.Uswiadom sobie co czujesz a nie tłum uczuć Xxx Przykro mi ze nie odnalazlas we mnie tego.czego oczekiwalabys. Niestety aby komus zazdroscic to najpierw ta osoba musi cos soba reprezentowac i do czegos dojsc w zyciu. Urodzenie dziecka to zadne osiagniecie jak sie co po niektorym wydaje. No nic kochana szczekaj tu dalej nic tu po mnie. We mnie nie szukaj ukojenia swej marnej egzystencji.

Gość gość
Przykro mi to mówić, ale więcej starszych osób rozpacza z powodu, że ma wredną dzieci, niż z powodu, że ich nie ma. Dalsza rodzina często jest miła i bardzo dba o kogoś, jako potencjalni przyszli spadkobiercy. Ostatnio trafiła mi się dodatkowa praca w środowisku geriatrycznym i dotarło, że dziecko nie jest najważniejszym celem życia. Szklanka wody i spadkobierca ustawowy, to banały powtarzane od lat, całkiem bez sensu. Samotność dopiero boli jak masz dzieci, wszystko dla ich dobra, a one potem oddadzą cię do domu starców i co jakiś czas sprawdzają czy jeszcze żyjesz :-( Często samotne starsze osoby przekazują spadek na jakiś konkretny cel, fundację, o ile w ogóle mają co przekazać. Zawsze jest jakiś cel i sens w życiu, nie koniecznie rodzina, kredyty i tyranie na etacie w obsłudze klienta :-)

Gość gość
Xxx Ale co przed toba kochana ? Obowiazki mezus obiadki latanie kolo dzieciaka masz czas dla siebie. Nawet nie pytam i domyslam sie jak zyjesz i jak wygladasz i nawet nie oczekuje od ciebie odpowiedzi w tym temacie. Nie masz sie czym szczycic naprawde zal mi cie nawet. Jestes usrana juz do konca swych dni. Piszesz ze macie dwie pensje na co zeby miec od 1do1. Kochana czym ty sie szczycisz . Ja mam wszystko czego chce jezdze podrozuje spotykam sie ze znajomymi. Mam samochod mieszkanie. Czym chcesz mi zaimponowac ? Bachorem ? I podstarzalym fagasem bez perspektyw. Nie zartuj kiciu ;)

Gość gość
Zalozylam temat i tyle. Zyczylabym sobie aby kobiety wokol mnie tyle zarabialy i bylu zadowolone z pracy ale wiekszosc pracuje za 1500- 2000 netto. Zauwqzylam ze chcialas podkolorowac swoje zycie . I nie pisze ze jestem nieszczeswliwa bo tu w ten sposob sie nie staniesz. xx Wiesz co autorko ? Na podstawie twoich wypowiedzi smiem twierdzic , ze jestes po prostu głupia :) I dlatego jestes sama. Masz szare,zwyczajne zycie, jakie ma tysiace ludzi. Zyjesz bez celu.. Nie, nie ejstes zadowolona zzycia, uposazoną singielka :D jestes samotna,niezadowolona ze swojego zycia kobieta, której stukneła 30 i ta nagle obudziła sie z myslą, ze czas chyba poukładac sobie zycie,bo to juz ten wiek.. :D Dziwnym trafem nie znasz nikogo,kto ma lepiej od ciebie.. Fajnie jest równacw dół,nie ? Wtedy my tacy z***bisci jestesmy :D Kategorycznie stwierdzasz, ze dzieci i rodzina to tragedia i same nieszczescia, ze ktos mimo kłopotów moze byc zadowolony z zycia,ze ktos moze miec niezła jak na polskie warunki pensje.. A to znaczy, ze mało jeszcze wiesz , ale madrzyc sie potrafisz .. Typowe Jestes niezbyt sympatyczna osoba.. I odpowiadajac 31 lat to niezbyt duzo.. stanowczo za mało by wydawac kategoryczne osądy na temat życia osób o których nic nie wiesz.

Gość gość
Przykro mi to mówić, ale więcej starszych osób rozpacza z powodu, że ma wredną dzieci, niż z powodu, że ich nie ma. Dalsza rodzina często jest miła i bardzo dba o kogoś, jako potencjalni przyszli spadkobiercy. Ostatnio trafiła mi się dodatkowa praca w środowisku geriatrycznym i dotarło, że dziecko nie jest najważniejszym celem życia. Szklanka wody i spadkobierca ustawowy, to banały powtarzane od lat, całkiem bez sensu. Samotność dopiero boli jak masz dzieci, wszystko dla ich dobra, a one potem oddadzą cię do domu starców i co jakiś czas sprawdzają czy jeszcze żyjesz smutas.gif Często samotne starsze osoby przekazują spadek na jakiś konkretny cel, fundację, o ile w ogóle mają co przekazać. Zawsze jest jakiś cel i sens w życiu, nie koniecznie rodzina, kredyty i tyranie na etacie w obsłudze klienta usmiech.gif Xxx No ale jak widzisz niektore milfy na sile probuja innym wmawiac ze jest inaczej i to ze jeszcze im trzeba zazdroscic ;) ja wiem.ze to proba dowartosciowania sie dlatego.nawet zal mi takich osob. Dziewczyna jest zalosna i nawet nie zdaje sobie z tego sprawy. Takie sa najgorsze zawistne zazdrosne

Gość gość
Wiesz co autorko ? Na podstawie twoich wypowiedzi smiem twierdzic , ze jestes po prostu głupia usmiech.gif I dlatego jestes sama. Masz szare,zwyczajne zycie, jakie ma tysiace ludzi. Zyjesz bez celu.. Nie, nie ejstes zadowolona zzycia, uposazoną singielka smiech.gif jestes samotna,niezadowolona ze swojego zycia kobieta, której stukneła 30 i ta nagle obudziła sie z myslą, ze czas chyba poukładac sobie zycie,bo to juz ten wiek.. smiech.gif Dziwnym trafem nie znasz nikogo,kto ma lepiej od ciebie.. Fajnie jest równacw dół,nie ? Wtedy my tacy z***bisci jestesmy smiech.gif Kategorycznie stwierdzasz, ze dzieci i rodzina to tragedia i same nieszczescia, ze ktos mimo kłopotów moze byc zadowolony z zycia,ze ktos moze miec niezła jak na polskie warunki pensje.. A to znaczy, ze mało jeszcze wiesz , ale madrzyc sie potrafisz .. Typowe Jestes niezbyt sympatyczna osoba.. I odpowiadajac 31 lat to niezbyt duzo.. stanowczo za mało by wydawac kategoryczne osądy na temat życia osób o których nic nie wiesz. Xx Glupia to ty jestes i wiecej wypowiadac sie nie bede bo nie ma z kim. Pogodz sie z tym ze ludzie nie zazdroszcza ci nic i nigdy nie beda. Malo o mnie wiesz dlatego usmialam sie niezle czytajac te wypociny u gory. Jezeli tak wyglada twoje zycie bo tak domniemam po twoixh wnioskach to moge ci tylko wspolczuc.