Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość seniorita 25

gdzie zamieszać Opole Kielce czy Radom ? gdzie lepiej z pracą

Polecane posty

Gość seniorita 25

Witam Dostałam propozycje pracy w Radomiu i Opolu a w Kielcach mam rodzinę. Chciałabym wiedzieć jak się tam żyje,mieszka, jacy są ludzie??? dodam, że mam mało czasu na podjęcie decyzji, więc prosze pomóżcie!!!

Gość garbata 32
Urodziłam się i mieszkam w Radomiu od 18 lat z dużym hakiem. Miasto podobno jest przyjazne ludziom, ale tylko tym, którzy są za obecnie panującymi władzami. Czego bym nie powiedziała o Radomiu, to jest on traktowany jako zaścianek i miasto drugiej kategorii - prowincja. Liczy się Warszawa, Płock, Kielce i Lublin, a więc miasta wojewódzkie, lub takie, które mają we władzach swoich ludzi ( Płock - Struzik). Z Lublina do Radomia to tylko 100 km, nie jest to szokująca odległość i w ciągu 2 godzin możesz być w Lublinie. Powodzenia w nowej pracy.

Gość gość
W kielcach na pewno jest czyściej i o wiele mniej chaotycznie jeśli chodzi o wygląd niż w radomiu. Miasto jest też w sumie mniej zapuszczone. Z drugiej strony na pewno jest tutaj gorzej z 'wielkomiejskością' i ofertą kulturalną. Każde miejsce ma swoje plusy i minusy. :)

Gość garbata 32
urodziłam się w Radomiu a całe dzieciństwo wychowałam się pod Radomiem na wsi a od 18 lat mieszkam w Radomiu więc na pewno Radom jest lepszy niż wieś