Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Powiem wam co jest po śmierci

Polecane posty

Gość gość

Nie ma prawdopodobnie niczego. Reinkarnacja, katolicyzm, hinduuzim, buddyzm, i inne ideologie zostały wymyślone dla ludzi, byle by ich pocieszyć, że życie ma jakiś sens. Dusza również została wymyślona.

Gość gość
Podaj namiary. Z chęcią przyjdę jak już zejdę.

Gość gość
każdy w chwili śmierci ma nadzieję

Gość gość
Jesteś ślepy lecz nie w sensie religijnym, a w kwestii oświecenia i głębokiej świadomości. To nie kwestia wiary, a kwestia faktów.

Gość gość
Oświecenie ? I fakty, ze co ? To zwyczajna iluzja umysłu i nic więcej. Jeszcze jakiś czas temu bym w to uwierzył, ale na szczęście przejrzałem na oczy.

Gość gość
Ktoś kto używa słowa prawdopodobnie sam nie wie co jest dalej a wmawia sobie swoje oświecenie

Gość gość
Ja faktycznie się chyba oświeciłem, bo zrozumiałem mechanizmy jakie kierują ludźmi i dlatego doznałem oświecenia, że wszystko co wam wcisnął system, włącznie z ideologiami to kłamstwo.

Gość gość
Brawo. Tyle że łączenie tego co po śmierci z religiami już jest błędem. Są ludzie którzy widzą tzw. duchy. I co to według ciebie jest? Wymysly?

Gość gość
Gu Wno Jest nic Nie ma

Gość gość
Ludzie, którzy widzą duchy, prawdopodobnie cierpią albo na schizofrenię, albo po prostu ich nadwrażliwy układ nerwowy, inaczej zmysły rejestrują tego typu zjawiska, które są wytworem ich umysłu.

Gość gość
Jakie to typowe :D schizofrenia odpowiedzia na wszystko...

Gość gość
Oj jakie to typowe. Trudno stwierdzić, ze ich nadwrażliwe zmysły, plus ich podświadomość rejestrują takie zjawiska ? Ja np też słyszę dźwięki, których czasami nikt nie słyszy, oprócz mnie, a jest to tylko nadwrażliwość moich zmysłów i wytwór mojego umysłu. U nich prawdopodobnie tak samo jest ze wzrokiem.

Gość gość
gość dziś Gdyby religie w ogóle nie istniały ludziom pewnie byłoby łatwiej zaakceptować fakt, że człowiekowi do życia, a właściwie do "ożywienia" organizmu potrzebne jest "wewnętrzne paliwo" - a tym paliwem jest energia, która jednak nie zużywa się (jak prąd, który staje się światłem albo ciepłem) czy też nie ulega upływowi czasu tak jak komórki cielesne, w którym owa energia "żyje"/ przebywa na ziemi i któremu de facto to życie daje. Po śmierci ciała energia ta przenosi się gdzie indziej. Problem tylko w tym, że nie mamy pewności czy owa energia zachowuje jakąkolwiek świadomość przebytego życia ziemskiego lub wszystkich żyć w przypadku reinkarnacji, również na innych planetach. Brzmi to dosyć życzeniowo, zdaję sobie z tego sprawę, ale dla mnie to jest możliwe, bo wiele rzeczy i nie tylko jakbyśmy to nazwali "mistycznych" nabiera logicznego sensu. Mogę bardzo się mylić, może być i tak - jednak z aktualnym podejściem moje życie umysłowe jest o wiele bogatsze niż kogoś kto nie patrzy głębiej... a samo to już jest warte wiary ;)

Gość gość
Po śmierci energia przenosi się dalej ? Co ? Lepiej już proszę nic nie pisz.

Gość gość
Nawet naukowcy nie są aż tak zuchwali żeby twierdzić z pełnym przekonaniem że nic nie istnieje. Naprawdę udawanie wielkiego sceptyka nie dodaje nikomu inteligencji

Gość gość
gość dziś A jeśli nie tylko słyszysz, ale widzisz i jeszcze czujesz to coś? To też jest schizofrenia? gość dziś Grupowo i u dzieci też to jest możliwe? I czy iluzje nie zanikają po czacie i czyw tak w ogóle to nie zmieniają się przypadkiem, a nie są stałe? I czy człowiek jest w stanie zapamiętać iluzję przez całe życie? To nie jest takie proste jakby mogło się wydawać.

Gość gość
Właśnie na takich sceptykach opiera się cały ziemski matrix. Szkoda mi niektórych ludzi.

Gość gość
gość dziś Po śmierci energia przenosi się dalej ? Co ? X Co w tym jest niejasnego?

Gość gość
gość dziś gość dziś Po śmierci energia przenosi się dalej ? Co ? X Co w tym jest niejasnego? X Zresztą napisałam "gdzie indziej". Może czas spać? ;)

Gość gość
Nawet naukowcy nie są aż tak zuchwali żeby twierdzić z pełnym przekonaniem że nic nie istnieje. Naprawdę udawanie wielkiego sceptyka nie dodaje nikomu inteligencji xxxx Czytaj ze zrozumieniem, a potem możesz się brać za komentowanie. Widzę, że nic tutaj po mnie. Zostało wam wierzyć w głupoty, jakie wam system wpoił, a teraz to samo powtarzacie.

Gość gość
2:17 Przecież to ty tu jesteś typowym produktem systemu..

Gość gość
Dałeś/aś jeszcze większy postęp swojej głupoty tym wpisem. Czego się spodziewać po kafeterii.

Gość gość
Niech Ci będzie. Nie mam ochoty na kłótnie. Jeszcze żebym coś wygrywala :D a tak to idź w pizdu.

Gość gość
gość dziś Ty też, a anarchia to głupota. Nie należy się wyłamywać lecz zagłębiać w naszą naturę. Ale dopóki nie minie odpowiedni czas i nie rozwiniemy się na tyle, by pojąć lub udowodnić, że jest tak albo inaczej, będziemy błądzić ślepo i tylko hipotetyzować. DOBRANOC.