Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szkoda wam zdrowia ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Mam takie pytanie. Ile z was, które są takie przeciwne antykoncepcji ma tatuaż? x tabletek jak pisalam nigdy nie bralam , absolutnie nie jestem przeciwniczka antykoncepcji , tatuazy nie mam

Gość gość Aneczka
Przede wszystkim biorąc antykoncepcję należy być pod stała kontrola lekarza i tu nie ma nawet co dyskutować. Ja biorę belarę od kilku lat, chodze raz na pół roku do kontroli robię badania i wszystko jest ok. Nie palę papierosów więc nie mam się czego obawiać. dobrze się czuję ,lepiej niz jak antykoncepcji nie brałam. Wtedy miałam masakryczne miesiączki długie, bolesne potrafiłam garściami jeść leki przeciwbólowe i nic nie pomagało.. Teraz przynajmniej potrafię normalnie funkcjonować.

Gość gość
"gość wczoraj Mowa jest o zdrowych kobietach a nie o takich ktore hormonami musza sie leczyc Ja jestem zdrowa, moj organizm hormony i cykle sa idealne dlatego nie potrzebuje ladowac w siebie chemii, najpierw byly prezerwatywy a po 2 dzieci maz poddaszu sie wazektomii Wiara wiec nie ma tu nic do rzeczy" To super że twój mąż się poddał ale wiesz chyba że nie każdy mężczyzna da sobie majstrowac przy sprzęcie. Mój by w życiu nie zrobił więc niemam zamiaru go zmuszać. Teraz wyobraź sobie że niechce mieć dzieci i co mam liczyć na łud szczęścia? Co miesiąc być w nerwach bo może wpadliśmy? Stosuje plastry hormonalne evra od 11 lat. Niemam nudności bólów głowy tycia spadku libido itd itp... Badania idealne. Nie pale nie pije. Jeśli mam mieć raka to i tak będę go mieć. Ginekolog odwiedzany raz na pół roku. Nie mogłabym iść na żywioł i np. Kochać się bez zabezpieczenia ( stosunek przerywany). Prezerwatywy nie lubię i nie ufam jej na tyle żeby spać spokojnie.

Gość gość
gość dziś Facet nie da sobie "majstrować" przy sprzecie, ale kobieta bez mrugnięcia okiem będzie latami faszerować się pigułami. Baby są jednak głupie...

Gość gość
08.10 trwałe pozbawienie płodności to coś więcej niż majstrowanie przy męskości.

Gość gość
07:12 cos ty taka nerwowa? Czy ktos ci kaze przestac stosowac tabletki anty? Pytanie bylo czy zdrowia nie szkoda i czy skutkowalo ubocznych sie nie boisza ty zareagowalas jak histeryczka

Gość gość
08:10 baba jak to określasz ponosi konsekwencji związane z ciąża czasem z samotnym macierzyństwem czasem z brakiem odpowiedzialności mężczyzny po porodzie. Kiedy będą tabletki anty dla mężczyzn mój będzie je brał. Narazie ja musze gdyż dzieci mieć nie zamierzam. A wazektomia to trwałe pozbawienie płodności. Rzadko który facet się na to zgodzi.

Gość gość
08:10 dobra czytam to i histrii nie wiedzę ;). Jasne że szkoda mi zdrowia. Skutków ubocznych się nie boję bo co ma być to będzie. Ale co zrobić no co. Stosunku przerywany? Jak ty się zabezpieczasz? W ciąży być nie chce

Gość gość
"gość dziś gość dziś Facet nie da sobie "majstrować" przy sprzecie, ale kobieta bez mrugnięcia okiem będzie latami faszerować się pigułami. Baby są jednak głupie..." To jest świadoma decyzja kobiety. Kobieta może brać pigułki albo powiązać jajaowody jak myślisz co robi? Facet może stosować prezerwatywy lub zrobić wazektomie co robi? Używa prezerwatyw. Ale co jeśli kobieta ich nie lubi nie toleruje? Co ma zrobić?

Gość gość
A chooy cie to obchodzi głupia tzipo jedna z druga :O Pilnuj swojej zatechłej pidzdy :O Wielce zmartwiona zdrowiem innych kobiet a tak naprawde znalazła sobie pretekst żeby sie przypyerdolić do cudzych spraw i życia. No patrzcie ja jaka wrażliwa katoliczka ! Ona taka madra, wie o skutkach ubocznych brania hormonów, no jako jedyna na świecie taka zorientowana. Wal sie debilko zasrana.

Gość gość
Ale dlaczego mówicie, że jak ktoś jest przeciwko tabletkom to jest albo religijny, albo przeciwko antykoncepcji. Ja nie jestem wierząca, ale tabletek brać nie będę. Jestem po drugim porodzie, więcej dzieci nie chcę, do teraz stosowaliśmy seks w dni niepłodne, bo zaplanowaliśmy sobie dwoje dzieci i było na zasadzie jak zajdę to super jak nie to też super. Teraz więcej dzieci nie planujemy, więc zakładam spiralę, jak coś będzie nie tak to mąż się podda wazektomii. Jestem za antykoncepcją, ale tabletki mają zbyt dużo skutków ubocznych.

Gość gość
Temat założyła jakas totalna ignorantka. Skutki uboczne owszem są, ale jak sie bierze tabl anty trzeba regularnie sie badać m.in proby watrobowe, usg piersi, nawet cyto częściej robie, podstawowe badania krwi. Ja mam pcos i tabsy to jedyna opcja leczenia gdy sie nie planuje dziecka, a nie chęć pieprzenia się. Bez nich mam tluste włosy ciagle, trądzik i wypadają mi wlosy przez wysokie androgeny. Podaj linka do jakich statystyk gdzie jest podane ile faktycznie kobiet umiera na ten wydumany zator płuc czy zakrzepice. Juz wiecej choruje z powodu złych nawyków żywieniowych. Jak czytam jak kafeterianki się odżywiają to to mnie dopiero zastanawia czy Wam zdrowia nie szkoda? Z pewnością mi mniej zaszkodzą tabl anty niz wam kostki rosołowe, vegety czy kawa i herbata obowiązkowa z cukrem.

Gość gość
Wy nie widzicie różnicy pomiędzy wazektomią a podwiązaniem jajowodów? Po pierwsze podwiązanie jest w Polsce nielegalne, po drugie to operacja, trzeba przeciąć brzuch jak do cc, najczęściej właśnie przy cc się ją wykonuje, ale tylko w uzasadnionych przypadkach i potrzeba tony dokumentacji. Wazektomia to zwykły zabieg, co więcej odwracalny. Podwiązanie jajowodów to nieodwracalna utrat płodności, a facet po wazektomii, wykona następny krótki zabieg i już może zapładniać.

Gość gość
08:45 - to nie bierz, kogo to obchodzi czy będziesz brała tabetki czy nie ? Może to będzie dla ciebie wstrzas ale uwierz - świat ma ciebie i twoje poglady centralnie w doopie, jesteś nikim, anonimowym peselem i nikogo nie interesuje co myślisz i co robisz.

Gość gość
gość dziś Trzęsą się nad tymi facetami, aż żal. Same będa ryzykować udarem czy zakrzepami, ale pozbawiać faceta płodności??? No jak to?

Gość gość
Nie palę papierosów więc nie mam się czego obawiać. x Nic bardziej mylnego.

Gość gość
09:09 - a co ciebie tępa dzido obchodza cudze udary i cudze zakrzepy ? :D Pilnuj swojej doopy, zrozumiałaś ?

Gość gość
gość dziś Mój mąż zrobił wazektomię. Oboje zgodziliśmy się, że nie będziemy ryzykować mojego zdrowia i życia. Jednak "trwałe" pozbawienie płodności, szczególnie gdy nie chce się mieć dzieci, to pikuś przy udarze czy zatorze płucnym.

Gość gość
gość dziś Mój mąż zrobił wazektomię. Oboje zgodziliśmy się, że nie będziemy ryzykować mojego zdrowia i życia. Jednak "trwałe" pozbawienie płodności, szczególnie gdy nie chce się mieć dzieci, to pikuś przy udarze czy zatorze płucnym.

Gość gość
Ja zawsze byłam przeciwniczką hormonów. Jakoś tak intuicja mówiła mi że to syf jeszcze zanim poczytalam na necie o skutkach ubocznych. I nie pojmuje jak można to brać. Ja uzywam gumek, mam 34 lata i jakoś nigdy nie wpadlam. Pigułki po tez bym nie wzięła bo to też syf.

Gość gość
10:10 nie mam tatuaży, nie pale i nie jestem religijna.

Gość gość
gość dziś Nie palę papierosów więc nie mam się czego obawiać. x Nic bardziej mylnego. xxx Kolejna ignorantka. Jak nie pali, ma dobrze dobraną antykoncepcję, do tego chyba widzi, czy ma czyste nogi bez pajączków, to chyba jest logiczne, że nic jej nie grozi. xxx gość dziś Niestety, ale my musimy to brać bez względu na to, czy uprawiamy seks, czy nie. Ja sobie wyrównałam, a raczej dokończyłam wyrównywanie hormonów kombinując z oczyszczaniem organizmu i innymi dziwnymi rzeczami, więc teoretycznie mogłabym rzucić pigułami w cholerę, ale biorę, bo wole nie ryzykować nawrotu choroby. Ja akurat nie łysieję, ale zarastam na piersiach, brzuchu, brodzie. Tyję w zastraszającym tempie, co oznacza podwyższony cukier, trądzik też mam. Tak się czepiają tych żył, a same pewnie żylaki mają, lub za chwilę będą miały. Wątroba to samo. Wystarczy nie żreć świństw, od czasu do czasu wzmocnić jakimś ostropestem i nic się nie dzieje. Już pisałam wcześniej, własne hormony potrafią w doopę dać. Biorące tabsy w większośc***ilnują swoich wyników badań, chodzą do gina się badać i wykryją ewentualnego raka macicy, przydatków i piersi wcześniej, niż te pokroju autorki.

Gość gość
gość dziś Taka mądra jesteś, a nie wiesz, ze nie ma jedynego słusznego rozwiązania dla każdego? Są różne osoby mające różne predyspozycje genetyczne. Nie możesz powiedzieć, ze jak ktoś nie pali i dobrze dobierze hormony to na pewno, nigdy mu one nie zaszkodzą. I skąd takie wnioski, ze jak ktoś nie bierze hormonów to się nie bada??? I skąd wnioski, że jak ktoś nie jest zwolennikiem antykoncepcji hormonalnej to na pewno ma żylaki lub będzie je miał??? Dobrze się czujesz?

Gość gość
Przez dluuugie lata stosowalam metody naturalne lub prezerwatywe w "ryzykowne" dni, na zasadzie "ciazy na razie nie chce ale jak bedzie to bedzie" :) Kiedy zdecydowalismy sie rzeczywicie na dziecko i poszlismy na zywiol (bez celowania w dni plodne) zaszlam w ciaze po 6 miesiacach. WIecej dzieci nie planujemy wiec od narodzin corki (czyli od 9 lat) biore tabsy. Wizyta u gina co 6 miesiecy, regularne badania : krew, cyto, usg, nie pale i prowadze zdrowy tryb zycia... ryzyko jest minimalne. Skutki uboczne mam, owszem : poprawila mi sie cera, mam ladniejsze i mocniejsze wlosy, lagodne @... z takimi skutkami ubocznymi jestem w stanie sie pogodzic ;) Niech sobie kazdy robi jak chce. Tak jak juz tu ktos napisal : niejednokrotnie wieksza krzywde sobie ludzie wyrzadzaja prowadzac niezdrowy, nier***awy tryb zycia i jedzac szajs.

Gość gość
Tak jak juz tu ktos napisal : niejednokrotnie wieksza krzywde sobie ludzie wyrzadzaja prowadzac niezdrowy, nier***awy tryb zycia i jedzac szajs. xxx Wiele osób robi i jedno i drugie. Biorą antyki, jedzą szajs i palą papierosy. Ale i tak powiedzą, że to lepsze bo niektórzy jeszcze piją, a inni ćpają :-D

Gość gość
Nie każda kobieta może stosować prezerwatywy co wtedy? Ja się pytam tych Pan które są przeciwne tabletka anty. Co wtedy. Jak się zabezpieczacie? Nie mówcie o wazektomii bo to odpada.

Gość gość
Ktoś pisał o wadzie genetycznej i udarze. Ja mam 29 lat i już jestem po udarze. Niestety lekarz, który przepisał mi antykoncepcję nie zalecił żadnych badań. Dopiero przy udarze wyszło, że mam trombofilię wrodzoną (mutację czynnika V leiden i genu protrombiny), które wg rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologów są bezwzględnym przeciwwskazaniem do stosowania antykoncepcji hormonalnej. Moim zdaniem każda kobieta powinna byc pod tym katem badana, aby właśnie później uniknąć takich sytuacji jak u mnie...

Gość gość
Ktoś napisał, że podwiązanie jajowodów wiąże się z przecięciem powłok brzusznych jak do cc. Może najpierw sprawdź jak to się odbywa, a później pisz, bo się trochę kompromitujesz swoją niewiedzą. Jestem 4 lata po podwiązaniu jajowodów, robiłam to w Czechach, mam malutkie blizny, bo zabieg przeprowadzany jest metodą laparoskopową. Jajowody podwiązałam po rozwodzie ponieważ uznałam, że jedno dziecko zdecydowanie wystarczy. Mój obecny partner wie o zabiegu, gdyby była potrzeba poddałby się wazektomii.

Gość gość
10:58 zazdraszczam.. Mój o wazektomii nie chce słyszeć :(