Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szkoda wam zdrowia ?

Polecane posty

Gość gość
14;07 metody są trzy nie pamiętam nazw. Jest laparoskopowa przez przecięcie brzucha i najnowsza robiona od strony pochwy. Jeśli chce się podwiazac w sposób odwracalny robiona jest przez przecięcie brzucha i zakładane są klipsy. Także obie macie rację :)

Gość gość
Kurcze, dla mnie to jest jakieś chore, że kobieta naraża swoje zdrowie i zycie, bo facet nie chce by ktoś majtrował mu przy sprzęcie. Masakra. Szybki i mało inwazyjny zabieg, po którym wszystko jest tak było oprócz tego, że w s*****e nie ma plemników, kontra lata brania pigułek. I kobiety się na to godzą bez mrugnięcia okiem i są jeszcze pełne zrozumienia dla swoich facetów. Nie ogarniam...

Gość gość
23:09 te które nie chcą nie biorą proste. Każda kobieta zdaje sobie sprawę z konsekwencji a mimo to bierze bo to daje jej poczucie bezpieczeństwa. Gdybym była facetem też nie pozwoliłabym żeby Mi ktoś tam grzebal i rozcinal. Wiele par może korzystać z gumek ale kobieta jest bardziej pewna kiedy zabezpiecza się ona. Ta której jest wszytko jedno czy zajdzie w ciążę czy nie może sobie pozwolić na prezerwatywy seks przerywany i kalendarzyk małżeński... Ale ta którą w ciąży być nie chce no cóż. Hormony albo wkładka. Wkładki nie może stosować każda więc zostają tabletki... A bierze się je nie dla faceta tylko dla własnego spokoju

Gość gość
gość dziś Oczywiście... Przyrodzenie faceta jest święte. A kobiecie tam spokojnie można grzebać i rozcinać... W końcu to kobieta jest od rodzenia dzieci i dbania o antykoncepcję. PS. A wiecie, ze faceci nie brali by hormonów tak ochoczo jak robią to kobiety?

Gość gość
Ja hormony odstawiłam po 10 latach i prawie 10 już nie biorę bo nie chcę. Po 3 porodzie już nie wróciłam do tabletek, choć brałam 1,5 mc te przy kp, prawie rozpadło mi się małżeństwo przez nie i powiedziałam sobie nigdy więcej. I teraz dzięki wam zapytałam męża o wazektomię i jest za :-) przypomniał mi, że sam to kiedyś proponował ale ja nie chciałam. Więc myślę, że trzeba ogarnąć temat ;-)

Gość gość
gość dziś Dlatego to mężczyźni rządzą światem. I dalej będą to robić.

Gość gość
10:37 ale jakie rozcinac? Jak bierzesz anty to ktoś ci coś rozcina? Nikt nie każe brać hormonów to jest nasz wybór. Żaden facet nie zmusza cie do brania tabletek. Możesz używać gumek jeśli im ufasz. Ja nie ufam więc naklejam co tydzień plasterek i mam z głowy. Gdyby były tabletki anty dla mężczyzn mój by je brał. Ale jak narazie nie ma.

Gość gość
10:37 aaaa i oczywiście że większość by nie brała hormonów tak ochoczo jak my bo oni nie mają tyle do stracenia. Gdyby mężczyźni zachodzili w ciążę rodzili to zapewniam cie ze braliby. Ale to kobieta poniesie konsekwencje seksu bez zabezpieczenia lub z marnym zabezpieczeniem

Gość gość
"Dlatego to mężczyźni rządzą światem. I dalej będą to robić. " A wiesz dlaczego ? Bo nie ma gorszego wroga dla baby jak druga baba. A zwłaszcza w Polsce. Gdzie rządzi pogarda, chamstwo i przekonanie, że ma się absolutne prawo do wiecznego oceniania drugiej kobiety i wpieprzania się w jej decyzje i wybory. Dlatego tak jest. Jedna baba drugiej babie wsadziła do oka grabie.

Gość gość
I nie oszukujmy się. Nie o cudze zdrowie jesteś tak zatroskana jedna z drugą. Ty masz centralnie w d***e zdrowie i życie drugiej kobiety. Kogo chcesz oszukać. Wiadomo o co ci chodzi. Chodzi o to, żebyś mogła sobie kogoś pokrytykować, wyżyć się, ocenić, podważyć jego wybory i POCZUĆ SIĘ LEPIEJ.

Gość gość
gość dziś Chodziło mi o to, że kobiety rodzą dzieci i nie przejmują się rozwalonym kroczem i innymi tego typu atrakcjami. Faceci natomiast nawet prostego zabiegu w znieczuleniu miejscowym nie dadzą sobie zrobić, żeby zaoszczędzić zdrowie swoich kobiet.

Gość gość
11:07 - a czy to przypadkiem nie kobiety wieszają psy na innych kobietach, które nie chcąc mieć rozwalonego porodem krocza decydują się na cesarskie cięcie ? Kto najbardziej szczeka na takie kobiety ? Faceci ? Nie, moja Droga. Robią to kobiety.

Gość gość
gość dziś A co to za różnica czy dajesz sobie rozwalić krocze czy zrobić operację? Mi nie chodziło o to kto na kogo szczeka, tylko o porównanie wazektomii z porodem i braniem hormonów. Kobiety mają pełne zrozumienie dla facetów, że Ci nie dadzą sobie niczego zrobić przy przyrodzeniu a same dadzą sobie zrobić wiele. Bo czym jest wazektomia w porównaniu do porodu (obojętnie czy sn czy cesarki)?

Gość gość
11:12 - a co ciebie to obchodzi właściwie ? Czy ktoś CIEBIE do czegoś zmusza ? Nie ? To siedź cicho i pozwól żeby każdy sam podejmował decyzje w swoim dorosłym życiu. Zrozumiałaś ?

Gość gość
11:15 - miało być.

Gość gość
gość dziś A dlaczego ona ma siedzieć cicho? Przecież od tego jest forum, żeby się wypowiadać i mówić co się myśli na różne tematy. To jest dyskusja a nie zmuszanie kogoś do robienia czegoś. Każdy sam podejmie decyzję co będzie robił ze swoim życiem i zdrowiem.

Gość gość
gość dziś A czy ja komuś uniemożliwiam podejmowanie decyzji? Ja tylko piszę co myślę. Jeśli Cię nie interesuje temat dyskusji to po co na nią wchodzisz? Myślałaś, ze spotkasz się tylko z głosami, które będą zgodne z tym co Ty myślisz i robisz?

Gość gość
Dlatego, że bredzi, projektuje na innych swoje wrażenia, krytykuje i czepia się. A jedyne do czego ma pełne prawo, to pilnowanie swojej doopy.

Gość gość
gość dziś Co niby projektuje? I co jest złego w tym, że wazektomia w porównaniu z porodem to pestka?

Gość gość
"A jedyne do czego ma pełne prawo, to pilnowanie swojej doopy." xxx A Ty dlaczego tego nie robisz? "Pilnuj swojej doopy" a nie rozkazuj kto ma prawo pisać na FORUM DYSKUSYJNYM a kto ma siedzieć cicho.

Gość gość
11:29 - ale po cholere pejorujesz o wyższości wazektomii nad hormonami na babskim forum ? Wśród facetów idź siej swoją filozofię. I dlatego tobie sie wydaje, że jesteś jakaś mądrzejsza i lepiej zorientowana jak reszta dorosłych kobiet ? Ty podobno umiesz obiektywnie ocenić co jest lepsze dla kogoś, a inne kobiety nie są w stanie mądrze zdecydować same o sobie ? Jesteś arogancka i przemądrzała. I pilnuj swojej doopy.

Gość gość
gość dziś Jestem na babskim forum, na temacie o antykoncepcji hormonalnej i tutaj będę wygłaszać swoje poglądy. Nie Ty jesteś od decydowania o tym, kto i gdzie ma przedstawiać swoją filozofię. To raz. Dwa. Obiektywnie, wazektomia nie wpływa na zdrowie tak jak antykoncepcja hormonalna. Jest prostym zabiegiem, który przechodzi się raz w życiu, i po którym mężczyzna normalnie funkcjonuje. Większe spustoszenie w ciele kobiety sieje ciąża i poród oraz antykoncepcja hormonalna. I nie jest to jedynie moja filozofia a fakty.

Gość gość
Brałam antybiotyki 8 lat. Potem chciałam mieć dziecko i odstawiłam. Nie mogłam zajść. Przy okazji odkryto że mam nadciśnienie i wtedy ginekolodzy mówili mi że anty pewnie się przyczyniły. Tylko k***a jak pytałam mojego ginekologa o ryzyko chorób przy anty, to wszystko było cacy, jakie ryzyko, ryzyka nie ma... Mało tego miałam migreny często i solidne. Ale nie wiazałam tego z anty. Przestałam brać i problem w 90% zażegnany. Także nigdy więcej.

Gość gość
Brałam antybiotyki 8 lat. Potem chciałam mieć dziecko i odstawiłam. Nie mogłam zajść. Przy okazji odkryto że mam nadciśnienie i wtedy ginekolodzy mówili mi że anty pewnie się przyczyniły. Tylko k***a jak pytałam mojego ginekologa o ryzyko chorób przy anty, to wszystko było cacy, jakie ryzyko, ryzyka nie ma... Mało tego miałam migreny często i solidne. Ale nie wiazałam tego z anty. Przestałam brać i problem w 90% zażegnany. Także nigdy więcej.

Gość gość
Ja myślę ze ta pani wyzej ma racje . Babki truja sie latami bo facet nie założy gumy , nie zrobi witrektomii . Zamiast myśleć o sowim zdrowiu to one głupie lądują w siebie chemie i nie patrzą na skutki uboczne . Kobieta jest płodna do powiedzmy 60 roku życia . Serio przez 40 lat wolicie pakować w siebie tabsy ? Naprawdę nie szkoda wam własnego zdrowia ?

Gość gość
Nie, nie szkoda. Przeżyjesz czy dalej będziesz się fałszywie troszczyć o innych ? Głupia jesteś ty, a nie 'baby'.

Gość gość
Miało być: anty

Gość gość
A kto by się przejmował babskim zdrowiem. Męski fiutek jest najważniejszy!

Gość gość
Matko co za agresja bo ktoś jest przeciwny antykoncepcji hormonalnej hehe To sa własnie skutki uboczne brania tabletek anty . Najlepsze jak powiesz gdzie o tym głośno to zaraz zjada cie od katoli albo moherowych beretów hhehe .