Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie szkoda wam zdrowia ?

Polecane posty

Gość gość
To co ja mam według was zrobić? Mam alergię na prezerwatywy, spirale źle na mnie dzialaja i co? Mam kochać się i co miesiąc liczyć na to że nie będę w ciazy?

Gość gość
gość dziś No wiadomo, że nie każda dostanie tego udaru czy raka. Ale akurat ty możesz dostać. Gdyby 50% dostawało udaru a 50% nie, to też byś sądziła, że branie piguł jest spoko, bo ty na pewno będziesz w tej drugiej grupie?

Gość gość
A tak swoją drogą, to co Wam mają mówić koncerny farmaceutyczne? Przecież one chcą sprzedawać swoje wyroby i zachęcać, a nie zniechęcać do ich kupowania. Tak samo kiedyś mówiono, że palenie papierosów jest zupełnie nieszkodliwe. No po latach okazało sie, że jednak jest...

Gość gość
Ciekawe co bys zrobila gdybyś miała bolesny okres A lekarz by tylko ci mówił żebys urodziła to wtedy przejdzie.

Gość gość
Prezerwatywy z innego tworzywa? Komputer cyklu?

Gość gość
"Tak są efekty uboczne które mogą się pojawić Ale NIE MUSZA. " xxx Jak jedziesz na motorze bez kasku i masz wypadek, to możesz zginąć. Ale NIE MUSISZ! To znaczy, że można spokojnie jeździć bez kasku.

Gość gość
gość dziś Na wszystkie prezerwatywy?

Gość gość
gość dziś Zmieniłabym lekarza :-)

Gość gość
A czemu myślicie że kobiety przestaną brać tabletki? Biorą je bo nie chcą ciazy , bo nie mogą używać innej antykoncepcji, z przyczyn zdrowotnych. Kobiety nie zmienia zdania żeby żyć w bolu lub strachu przed ciążą tylko dlatego że tabletki mogą kiedyś A nie musza wywołać jakiś skutek uboczny. A robi się badania żeby temu zapobiec. Moja znajoma WGL nie chodzi do lekarza bo nie chce, nie potępiam jej, nie pouczam, bo to jej sprawa co robi A co nie. Co z tego że jej mama miała raka szyjki macicy więc ona też może mieć, ona nie chce iść do lekarza i tyle, koniec dyskusji, jej decyzja, jak będzie chciała to pójdzie.

Gość gość
gość dziś A kto powiedział, ze myślimy, że kobiety przestaną brać tabletki. Nie przestaną. Tak sama jak część osób nie przestanie palić czy tuczyć się śmieciowym żarciem.

Gość gość
Tak na wszystkie prezerwatywy. Próbowałam różnych i co z tego jak zawsze kończyłam z uczuciem jakbym miała splonac od środka... I tak im ledwo ufalam bo mojej koleżance już 2 razy pękły i biegała po tabletkę awaryjna.

Gość gość
"bo nie mogą używać innej antykoncepcji" xxx Ty tak serio czy żartujesz? Jak to NIE mogą używać żadnej innej antykoncepcji? Poza tym, jakby miały normalnych facetów i nie chciałyby mieć już dzieci, to dawno byłoby po wazektomii.

Gość gość
Jak ktoś chce to pojedzie bez kasku (A są tacy) I co? Zmusisz ich? Są tacy co uprawiają sporty ekstremalna też ich zbluzgasz bo zagrażają swojemu życiu? Jak ktoś pracuje w ciezkich warunkach to też będziesz pouczac? Życie jest jedno owszem, nie myślę o tym co będzie za 50 lat, chce teraz żyć bez bólu, bez strachu , bez problemow. Jak podwiaze jajowody to może przestanę brać tabletki

Gość gość
Ty tak serio czy żartujesz? Jak to NIE mogą używać żadnej innej antykoncepcji? Poza tym, jakby miały normalnych facetów i nie chciałyby mieć już dzieci, to dawno byłoby po wazektomii. X A to nie pomyślałaś że nie każdy jest w związku? Że ktoś dopiero zaczął związek albo kogoś szuka? to kobiety mają teraz każdego faceta na wstępie przekonywać żeby on sobie podcial nasieniowody bo ona ma alergię na prezerwatywy?

Gość gość
Na wstępie to chyba lepiej w ogóle nie uprawiać seksu. Żadna metoda nie daje 100% pewności.

Gość gość
Ja myślę ze moda na branie tabletek antykoncepcyjnych powoli mija . To było modne w latach 90 jak jeszcze nie było takiej świadomości jak takie tabletki szkodzą zdrowiu kobiety .

Gość gość
"gość dziś To co ja mam według was zrobić? Mam alergię na prezerwatywy, spirale źle na mnie dzialaja i co? Mam kochać się i co miesiąc liczyć na to że nie będę w ciazy?" Zmienić faceta na takiego który bedzie cie kochał . Jakby facet cie kochał to poddałby sie witrektomii i nie miałabyś takich problemów .

Gość gość
Tak świetny pomysł, to może lepiej jak wszyscy mężczyźni zrobia sobie wazektomie? Nie bierzesz pod.uwage tego że ktoś może nie mieć pieniędzy, boi się że nie będzie mógł odzyskać płodności albo zwyczajne w świecie może się bać takiego zabiegu? A jak się rozstane i zacznę się się z kimś innym spotykać to mam mu powiedzieć "sex bedzie ale dopiero gdy podetniesz sobie nasieniowody " Myślisz troche?

Gość gość
Dokładnie zrobie sobie wazektomie, a baba mnie po jakimś czasie zostawi dla innego, nie ma głupich. https://cutt.ly/ewZ1S

Gość gość
Antykoncepcja hormonalna to nie tylko udary mózgu i ryzyko zakrzepicy. Czytał ktoś o tym tabletki antykoncepcyjne zwiększają ryzyko wystąpienia glejaka? Wystarczy w Google wpisać głupie baby

Gość gość
ale pierdy wypisujecie nie chce mi się tego komentować szkoda czasu

Gość gość
"Wystarczy w Google wpisać głupie baby " Głupia baba to cie urodziła. A mogła temu skutecznie zapobiec. No głupia baba.

Gość gość
20:20 - wystarczy też głupia babo wpisać w Google zalety/korzyści dla zdrowia ze stosowania antykoncpecji hormonalnej i dowiedzieć się, że są nastąpujące: 1) kobiety, które stosują pigułki antykoncepcyjne są mniej narażone na rozwój tej śmiertelnej choroby. Im dłużej je zażywają, tym bardziej spada ryzyko choroby. 2) Dotyczy to również zachorowania na raka macicy. Efekt ochronny zwiększa się w zależności od tego, jak długo kobieta stosuje tabletki hormonalne. Według amerykańskich ekspertów, pozytywne skutki utrzymują się nawet przez 30 lat, mimo przerwania kuracji. 3) Tabletki zmniejszają też ryzyko wystąpienia raka dolnego odcinka jelita grubego. Badania dowodzą, że antykoncepcja hormonalna stosowana w młodości zmniejsza ryzyko zachorowania na te nowotwory w wieku średnim.

Gość gość
ad 1) - chodzi o raka jajnika.

Gość gość
"A to nie pomyślałaś że nie każdy jest w związku?" xxx Jak się nie jest w związku a chce się uprawiać seks, to chyba stosuje się prezerwatywy? Przynajmniej rozsądni ludzie tak robią. A jeśli chodzi o wazektomię, to zauważ napisałam o przypadku, kiedy ktoś już nie chce mieć dzieci i mastałego partnera. Tak trudno jest post, który sięczyta przeczytać do końca / ze zrozumieniem?

Gość gość
gość dziś Przeczytaj post, ktory napisałam i dopiera pytaj czy ja myślę. Bo na razie wychodzi, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Strach przed zabiegiem? Nie żartuj sobie. Zestawienie strachu przed zwykłym zabiegiem z udarem czy niechcianą ciążą wygląda nieco żałośnie.

Gość gość
Jak się nie jest w związku a chce się uprawiać seks, to chyba stosuje się prezerwatywy? Przynajmniej rozsądni ludzie tak robią. A jeśli chodzi o wazektomię, to zauważ napisałam o przypadku, kiedy ktoś już nie chce mieć dzieci i mastałego partnera. Tak trudno jest post, który sięczyta przeczytać do końca / ze zrozumieniem? X Na serio jesteś głupia czy tylko udajesz? Była wcześniej mowa o tym, że kobieta ma uczulenie na prezerwatywy, dlatego ty zaczęłaś pieprzyć o wazektomii A ja odpowiedzialam że ktoś może teraz być sam, zaczynać związek,lub sam facet może się bać że nie będzie mogl odwrócić zabiegu, A ty znów p*erdzielisz żeby prezerwatywy użyć. Myślisz? Gadasz na innych A sama nie umiesz czytać.

Gość gość
I zauważ że jest od groma młodych ludzi którzy są sami, zaczynają związek, lub może chcą mieć dopiero za 10 lat dzieci i co? Niech każdy mężczyzna zrobi sobie wazektomie tak profilaktycznie? Gadasz tylko o ludziach którzy mają dzieci A zapominasz że połowa to młodzi ludzie którzy w większości nie mają pieniędzy na wazektomie, albo nie wiedzą że ten zabieg jest w większości odwracalny A chcą mieć w przyszłości dzieci. A i tak powiem.to jeszcze raz. Kobiety biorą bo CHCA, jak nie będę chciały to mogą przestac, wiedzą o ryzyku dlatego się badają, jak coś wyjdzie to się zareaguje. Zrozumiałaś? Ktoś skacze ze spadochronu i wie że to niebezpieczne ale robi to bo chce, kobiety biorą tabletki z wielu przyczyn ale zawsze dlatego że same chcą. I zauważ że kobieta sama nie może sobie wybrać jakie chce brać, robi to lekarz żeby odpowiednio dobrać do organizmu, sprawdza czy pacjentka nie miała wcześniej problemów ze zdrowiem, czy są jakieś przeciwwskazania, potem dobiera, sprawdza potem za miesiąc, potem trochę później czy wszystko jest w porządku, jak nie to działa. Tabletki odpowiednio brane lepiej dzialaja niż prezerwatywy,dlatego większość kobiet je woli i chce brać.

Gość gość
Wie któras ile kosztuje zabieg podwiazanie jajaowodow? I gdzie najlepiej go wykonać??

Gość gość
"Była wcześniej mowa o tym, że kobieta ma uczulenie na prezerwatywy, dlatego ty zaczęłaś pieprzyć o wazektomii " xxx Czy Ty się dobrze czujesz? Czy mój post o wazektomii dotyczył dziewczyny uczulonej na prezerwatywy, czy moze jednak dotyczył szczególnych przypadkow. To mój ostatni post do Ciebie, bo dyskusja z kimś kto nie potrafi dokładnie przeczytać tego co komentuje nie ma sensu.