Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak gotujecie barszcz czerwony? Pamietacie ten mamy lub babci?

Polecane posty

Gość gość

Na burakach gotowany. Z octem i smietana. Okraszony skwarkami ze sloniny i cebulka. Podawany z ziemniakami. Tak sie u mnie gotowalo w domu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
U mnie zupełnie inaczej. Najczęściej na wywarze ze świńskiego żeberka (solonego, nie wędzonego), czasem na kurze. Duuuużo buraków pokrojonych w słomkę. Do tego zawsze domowy zakwas. Ze śmietaną była część, druga zostawała "czysta" (bo np. dziadek wolał bez śmietany, ja też taki bardziej lubiłam i lubię).

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×