Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak gotujecie zupę pomidorową ?

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny jak gotujecie zupę pomidorowa? Wiadomo w każdym domu gotuje się inaczej . Możecie podać co dokładnie robicie , jakie składniki ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mięso-wołowe + kawałek kurczaka Włoszczyzna Liść laurowy 2 ziela sól pieprz Pomidory, ja miksuję takie z puszki a w sezonie duszę i miksuję świeże Gotuję wywar, jak mięso i włoszczyzna jest miękkie, dodaję pomidory, chwilę gotuję i na końcu dodaję śmietanę. Czasami dodaję lubczyku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podobnie jak wypowiedź wyżej, tylko daje jeszcze świeżą bazylie. Wrzucam puszkę pomidorów razem z tym sokiem + koncert pomidorowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Juz pisze : )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Podobnie jak wyzej ale uzywam porcji rosolowych lub skrzydelek i przecier pomidorowy zamiast koncentratu gdyz jest lepszy.Dodaje tez natki i koperku,duzo marchewki skrojonej musi byc.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość marawstala
Gotuje ja na wodzie w której gotował sie makaron, wrzucam warzywa (marchew, pietruszke, seler naciowy lub korzeń, por... trochę cebuli) ziele angielskie, pieprz kolorowy,ziołowy (po odrobinie) moze być słodka papryka, koncentrat, wegeta, sól... Trochę ketchupu tortex : ) i na koniec śmietaną, wystarczy dobrze zamieszkać i wylaczamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Co robicie z takimi skrzydelkami czy porcja rosolowa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Do 18:06 Gotuje najpierw powoli,wyciagam,wybieram mieso-dziele na male kawalki i wrzucam do zupy,kosci wyrzucam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuje najczesciej na udkach. Dodaje marchew pietruszke selera pora nac pietruszki i selera liscia laurowego ziele angielskie pieprz w ziarnach i sol. Potem daje przecier pomidorowy, mam wlasny. Na koniec smietane z maka roztrzepane aby troszeczke zagescic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Na oliwie albo maśle klarowanym podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę, czasem ząbek czosnku i małą papryczkę chilli albo marchewkę z selerem (zależy na co mamy smak), dodaję obrane ze skóry pomidory , zalewam bulionem warzywnym (ugotowana suszona włoszczyzna). Lekko doprawiam solą i szczyptą cukru, po ok. 10 minutach miksuję, pieprz, jeśli trzeba to jeszcze sól do smaku. Kto chce na talerzu dodaje sobie śmietanę czy mascarpone, posypuje ulubionym zielskiem (ja kocham bazylię, córka tylko pietruszkę, mężowi obojętne...). Zimą robię z domowego przecieru pomidorowego albo czasem z pomidorów w puszce.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
-2-2,5 litra wody - 3 średnie marchewki - 3 małe pietruszki - 3 łodygi selera naciowego - 2 małe cebule - 1/4 bulwy selera - pół pęczka natki pietruszki - 3-4 listki laurowe - 3-4 kulki ziela angielskiego - 3 ząbki czosnku - zblendowane swieze pomidory. - 2-3 łyżki oliwy z oliwek - 0.5 lyzeczki stewii - sól i pieprz do smaku A maz robi takie "farfocle" z cieciorki/soi/soczewicy/masy makaronowej do niej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Pewnie musi być dobra, :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Gotuję wywar na kości wieprzowej, dodaje koncentrat pomidorowy, doprawiam przyprawka itp. Potem zagęszczam i zabielam śmietana kremówka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
gość dziś Świnie to chociaż zechcą jeść? :O

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
A ja znam najlepszy na świecie przepis na pomodorówkę od mojej babci lwowianki, która zna go od swojej babci. Ale nie podam bo świnia jestem ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×