Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agus271193

ile należy mi się za macierzyński i co z niewykorzystanym urlopem?

Polecane posty

Witam. Jak wiadomo najniższa krajowa za 2018 rok wynosi 2100zl. Posiadam umowę o pracę na czas nieokreślony, zaszłam w ciążę i od 20 sierpnia jestem na l4. Pracodawca za okres 20-31.08 czyli 12 dni zbył mnie kwotą w wysokości 500zł. Pracodawca wypłaca l4 za pierwsze 33dni ciąży potem zus więc jeszcze jest mi winien za okres 01-21.09, ile powinnam dostać? i dlaczego dzisiaj dostałam pieniążki z zusu za okres 15-17.09 148,20? nic już nie rozumiem, nie chce zostać oszukana. Na dodatek wykorzystałam w tym roku tylko 6 dni urlopu, do kiedy pracodawca musi mi wypłacić za niewykorzystane dni? prosze o pomoc!!

Gość gość
Pracodawca nie wypłaca Ci za urlop tylko po urlopie rodzicielskim składasz wniosek o urlop i jesteś na urlopie wypoczynkowym i w ten sposób Ci płaci za ten urlop. A może byłaś już na chorobowym w tym roku i dlatego już Cię ZUS objął?

Gość gość
Za urlop nic nie musi ci wypłacać. Wykorzystasz rok macierzyńskiego to wtedy pójdziesz na urlop wypoczynkowy .

Gość gość
Nie dostaniesz poniedzy za urlop bo wypłata należy się tylko jeśli nie wykorzystałas z winy pracodawcy a nie l4.

rozumiem, czyli urlop do wykorzystania przechodzi mi na czas po tym jak wroce do pracy po urlopie rodzicielskim, dzieki

Gość gość
najprawdopodobniej miałaś już jakieś chorobowe i dlatego ZUS już Ci zapłacił a pracodawca za wrzesień zapłaci Ci razem z wypłatą za wrzesień pewnie do 10 października

Gość gość
Nie dostaniesz za żaden urlop. Kolejna co od razu na l4 idzie, nie dziwię się, że pracodawcy nie zatrudniają kobiet. Dodatkowa rada : wykorzystaj ten urlop na naukę języka polskiego, ze szczególnym naciskiem na ortografię.

i po co się w ogóle udzielasz skoro nie masz nic do powiedzenia na zadane przeze mnie pytania? haha jak mnie śmieszą takie pajace jak Ty, dzięki za poprawę humoru! i jak nie wiesz z jakiego powodu te l4 to zamknij mordę!

Gość gość
Tak jak wszyscy pisali - urlop wykorzystasz po macierzyńskim i pieniędzy za niego pracodawca Ci nie wypłaci. I na litość ... pisze się macierzyński (ludzie, chyba Wam podkreśla na czerwono jak cokolwiek błędnie napiszecie! Jak Wy chcecie swoje dzieci uczyć, skoro taka językowa ignorancja panuje. Ktoś uważa, że mało istotne? - błąd, bo coraz więcej na forach takich ignorantów zahaczających o analfabetyzm). Dziękuję, pozdrawiam.

Gość gość
Przecież to oczywiste - L4 z powodu durnego łba i leniwej d**y :D. I g****o dostaniesz za urlop buahahaha :D

Gość gość
Od przyszłego roku wchodzi przepis ze niewykorzystany urlop przepada wiec nic nie wykorzystasz po powrocie

Gość gość
Autorko widać ze pochodzisz a patologi . Biedne to Twoje dziecko :(

Gość gość
Pracodawca za okres 20-31.08 czyli 12 dni zbył mnie kwotą w wysokości 500zł. Pracodawca wypłaca l4 za pierwsze 33dni ciąży potem zus więc jeszcze jest mi winien za okres 01-21.09, ile powinnam dostać? i dlaczego dzisiaj dostałam pieniążki z zusu za okres 15-17.09 148,20? nic już nie rozumiem, nie chce zostać oszukana. x Autorko idź do zusu i zapytaj o tą kasę z zusu. Mówisz 500 zł za 11dni? Najniższa krajowa 2100 to jest kwota brutto, czyli jakieś 1500 do ręki. Czyli to by ci się zgadzało. Podziel sobie tak jak zus to robi 1500 przez 31 i pomnóż przez 11. To masz jakieś 530 zł.