Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wciąż niewyspana

Sen noworodka

Polecane posty

Gość wciąż niewyspana

Kiedy maluszki przyzwyczajają się do spania w nocy?

Gość gość
Nie ma reguły, jedna córka słabo spała, druga od urodzenia przesypia całe noce bez jedzenia

Gość gość
U mnie dopiero po 5 miesiącach synek przestawił się na 2 pobudki :(

Gość gość
Noworodki śpią około 16-20 godzin na dobę, jednak ten czas rozłożony jest na kilka - a nawet kilkanaście - drzemek. Dlatego pierwszych kilka tygodni jest tak trudne dla rodziców. Takie maluszki nie odróżniają też dnia i nocy - śpią kiedy mają na to ochotę i zdarza się, że są bardziej aktywne w nocy niż w dzień. Dopiero około 2-4 miesiąca ulega to zmianie. https://szkolarodzeniaprenalen.pl

Gość gość
Mój maluch jest bardzo towarzyski, lubi przebywać wśród ludzi i zabierać głos w dyskusji :). Sen (a raczej drzemka) jest krótki i rzadki. Niby dziecko powinno spać około 16 godz. ale mam wrażenie , że nie dotyczy to mojej pociechy. Od 4 miesięcy czekam na spokojną noc, marzę aby mieć chociaż 4 godzinki ciągłego, nieprzerwanego snu :)

Gość anastazja9
Z czasem wszystko sie normuje, gdy synek skończył 4 miesięc coś się stało (do dnia dzisiejszego nie wiem co) i tylko 1 raz robi mi pobudkę o 2 godz., najada się po pachy i śpi do 7.

Gość klaran
Ja nie mam takiego szczęścia jak anastazja, moje maleństwo robi mi pobudki co 2 godz. a ma już 5 miesięcy. Głodomorek jest wielki, przybiera na wadze również pięknie. Czekam z utęsknieniem na przespanie ciągiem chociaż pół nocy

Gość gość
Mój synek w czwartek skończy 7 tyg i w nocy wstaje dwa razy na mleczko. Zasypia między 20 - 21, budzi się Ok 2 i potem koło 5. Zje i dalej spać do 7 - 7:30. Karmię piersią.

Gość gość
Mój 2-miesięczniak rozróżnia już dzień i noc, 1 pobudka o godz.2, super :)