Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze dzieci mają zbilansowaną dietę? Szczerze

Polecane posty

Gość gość

Czy jedza zdrowo, czy co popadnie? Staracie się im robić zdrowe pełnowartościowe posiłki, czy zdarza się, że zapychają się parówka? Jesli zdrowo to co jedzą?

Gość gość
Nie mają, nie jemy raczej kolacji.Staram się żeby jadły jajka, banany, jabłka. Pijemy tylko wodę. Jednak są słodycze.Nienawidze jak kupują chipsy czy słodkie napoje, oczywiście w tajemnicy przed mną,ale znajduje czasem w plecaku, wsciekam się ,ale mówią że z koleżanką kupiły na pole itp...Na szczęście zdarza się to raz na miesiąc więc aż tak nie demonizuje.Sama też byłam "normalnie " wychowywana, kto myślał o zbilansowanej diecie:)

Gość gość
Mój umiarkowanie. Zdarza się ze zje parowke (kupuję te 93% mięsa z szynki). Na śniadania na ogół muesli-sama robię-płatki kukurydziane, owsiane, gryczane, rodzynki, żurawina, suszone morele i daktyle, suszone jabłko, płatki kokosow, chipsy bananowe. Na drugie śniadanie bierze owoce lub warzywa do szkoły. Obiad zupa lub drugie-na ogół z piekarnika lub parowaru. Kolacja jakieś zapiekane warzywa np brokuły z serem lub kalafior pod beszamelem. W ramach przekąsek suszone lub świeże owoce, domowe ciasto lub kabanosy czy parówki. Dziecko 7 lat, oboje pracujemy.

Gość gość
moje dzieci jedza rano snaidanie potem obiad w szkole , kupuja sobie tez slodycze. Uwazam, ze jest ok ja tez jadlam slodkie i zyje.

Gość gość
Dla mojej słodycze to suszone owoce. Pije wodę lub smoothie bez dodatku cukru. Je warzywa, owoce, jogurt naturalny its Słodzi miodem. Nie je mięsa. Ma super wyniki krwi.

Gość gość
A ktoś z was ma dwulatka? Co robicie na obiady?