Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Za ile lat 20 latka chciałaby mieć dzieci gdyby związała się z 30 latkiem?

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z was ma między 18 a 23 lata i jest z partnerem, który ma 30-35 lat? Za ile lat chciałybyście mieć dziecko?

Gość gość
Ja mam 19 lat i chciałabym mieć dziecko i ślub za max 2 lata. To sensowny czas. Większość moich koleżanek już jest zaręczona. Ja też nie chcę być starą mamusią. Ale partner jest młodszy niż napisałaś, bo ma 27 lat. Jakie znaczenie ma ile partner ma lat? Faceci jeszcze długo mogą mieć dzieci, ale po 30 to chyba czas najwyższy.

Gość gość
Ja bym chciala mając 28

Gość Malli Na
Gdybym się teraz z kimś związała, to za rok oczekiwałabym zaręczyn, za 2 lata ślubu, a za 3 lata mogłoby być już dziecko 🌼

Gość gość
Ludzie są różni. Ja bym chciała dopiero w okolicach 28 lat. Jak już nacieszę się młodością, byciem razem.

Gość gość
coraz glupsze tematy:o

Gość gość
To widzę, że zarówno jak facet poznaje 20 latkę czy 30 latkę to ona chce dziecko za najpóźniej 2-3 lata. A myślałem, że 20 letnie dziewczyny dają sobie z 10 lat czasu, skoro 30 letnie jakoś wytrzymały bez dziecka do 30stki. Ale przecież do 24 roku życia się studiuje, to wy chcecie dziecko na studiach?

Gość marawstala
Jesli jest w trakcie studiów to pewnie po chyba ze sie nie szkoli... Swoja o to zapytaj : )

Gość gość
Dziewczyny są różne. Jedne chcą dziecko szybko, a inne wcale (są i takie trzydziestki). Wiem, że większa część moich koleżanek myśli, że jak facet ma już te 28 czy 30 lat, to nie będzie nie wiadomo ile zwlekał z zaręczynami i ślubem, bo przecież dla dziecka to niedobre mieć starszego rodzica (choć czasem się to zdarza). Moja koleżanka z klasy miała 18 lat jak poznała faceta, 19 lat jak wyszła za mąż, rok później urodziła dzieciaki. Studia przecież można skończyć później, a i studiować w ciąży. U mnie dużo koleżanek na studiach ma mężów o parę lat starszych którzy je utrzymują, a one mogą spokojnie zająć się ciążą i studiami. Jak się pracuje na pewno jest ciężej...

Gość gość
Ja mam 20 lat :D Zaręczyć się mogę za pół roku :P ale dziecko dopiero za 3, 4 lata.

Gość marawstala
W sumie teraz w mojej obecnej szkole mam towarzystwo zróżnicowane wiekowo, sporo dziewczyn tuz po 20 r.z. ma juz dziecko wiec chyba im nie przeszkadza w dalszym edukowaniu .)

Gość gość
gość dziś Dlaczego uważasz, że to głupi temat? Chcę się dowiedzieć, czy większość 20 letnich kobiet chce się właśnie nacieszyć młodością czy śpieszy im się do dzieci?

Gość gość
Zaręczyć się mogę, ale dzieci nigdy

Gość gość
w ogole nie chce dzieci, mam 20 lat :)

Gość trzydziecha ha ha
Moim zdaniem obecne trzydziestolatki miały mniejsze parcie na wczesny ślub i dzieci. Chyba była wtedy modna tzw. kariera zawodowa. Obecnie widzę raczej u ludzi młodszych o dekadę powrót do tradycji i szybkie śluby do 23-24 roku życia

Gość marawstala
Ja pamiętam,ze wyglądało to tak, ze niektóre wychodziły za maz tuz po szkole średniej... Te które nie szły na studia a te które szły to wychodziły za maz po studiach no chyba, ze jeszcze w trakcie zaliczały wpadki... A obecnie to nie wiem... chyba aż tak bardzo to sie nie zmieniło

Gość trzydziecha ha ha
U mnie w szkole średniej były tylko dwie pary :) Większość osób wzięła ślub w połowie studiów i po studiach, z pozostałych znaczna ilość nadal żyje w stanie staropanieńskim i starokawalerskim. Natomiast niedawno skończyłam studium i tam prócz jednej babeczki w moim wieku i jednej po 50 reszta była w wieku 19-23 lata i chyba tylko 2 spośród 23 dziewczyn nie były zaręczone.

Gość milky an
Autorze albo autorko, czemu sądzisz, że mając dzieci nie można się cieszyć młodością? Chyba tym łatwiej, im szybciej je odchowasz. Ja mam 22 lata i za mną już czas szalonego imprezowania, to było w szkole średniej. Teraz chcę nowego etapu w życiu, dobrej pracy, rodziny. Mam nadzieję, że mój chłopak w ciągu najbliższych miesiecy się oświadczy :).

Gość marawstala
U mnie aż tak dużo ich nie ma tzn moze 1/4 tych młodszych ma juz dziecko... A inne uczą sie lub pracują, a nawet jedno i drugie

Gość gość
Pytanie dlaczego ty chcesz tak długo odkładać ojcostwo? Starszy wiek (powyżej 35 lat) również u ojca to większe ryzyko chorób genetycznych u dziecka.

Gość gość
Ja mam 29 lat i w ogóle nie chcę mieć dzieci. Wcale nie zanosi się by miało mi się to zmienić. A jak miałam lat 19 to wręcz panicznie bałam się wpadki. Tak więc nie wszystkie kobiety czy to 20 czy 30-letnie chcą dzidziusia.

Gość gość
gość wczoraj Dlatego, że z tego co się dowiedziałem, po urodzeniu się dzieci nie ma czasu ani siły ani na seks ani na różne inne rzeczy, jak wyjazdy, spacery, randkowanie. Mylę się?