Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapytam Wasssss

doradźcie bardzo proszę śpiworek czy kombinezon na zimę

Polecane posty

Gość zapytam Wasssss

Rodzę pod koniec lutego. W zasadzie przez miesiąc się z dzieckiem nie wychodzi, czyli marzec prawie odpadnie i w kwietniu pewnie będzie pomału robić się ciepło. Jednak w lutym na wyjście ze szpitala musimy mieć coś ciepłego, no i ogólnie może się przydać w razie czego. Tylko nie wiem czy kupić śpiworek taki kurteczkowy, czy raczej kombinezon. No i właśnie, czy taki nieprzemakalny, czy raczej pluszowy, a może 2 wart mieć, wtedy ten cieńszy się przyda wiosną. Rozmiar to myślałam 62. Doradźcie mamy doświadczone co lepiej się sprawdziło u Was.

Gość gość
Z dzieckiem wychodzi sie od pierwszych dni. Co ty za mity tu wypisujesz?:o

Gość gość
To mi pomogła :o Tak czytałam, że zwłaszcza zimą trzeba trochę odczekać z wyjściem, lekarze zalecają 2 tyg. do miesiąca zależy od pogody i stanu zdrowia dziecka.

Gość gość
Co to za bzdury ? Ja rudziałam w lutym i normalnie wychodziłam na spacery . Pierwszy jak córka miała 10 dni (6 byłyśmy w szpitalu ) Chyba na leb dostałabym, jakbym miała czekać do kwietnia .

Gość gość
gość dziś To mi pomogła pechowiec.gif Tak czytałam, że zwłaszcza zimą trzeba trochę odczekać z wyjściem, lekarze zalecają 2 tyg. do miesiąca zależy od pogody i stanu zdrowia dziecka. x Gdzie? na onecie czy we Wrozce?

Gość gość
Ja rodziłam dwa razy w zimowych miesiącach. Na wyjście ze szpitala miałam cieńszy kombinezon bo daleko ze szpitala do domu i nie chciałam by mi się w samochodzie dzieci zgrzały. Na kilka kroków od drzwi do auta przykryłam kocykiem. Później na spacery w wózku to zwykły zimowy kombinezon plus kocyk. Nieprzemakalne się sprawdzają jak dzieci same chodzą moim zdaniem.

Gość gość
Wychodzi sie normalnie z dzieckiem, na krotkie spacery codziennie wydluzajac pobyt. Wystarczy ze urodzisz dwa tygodnie wczesniej, a pogoda w marcu nie dopisze i bedziesz korzystac z kobinezonu zimowego normalnie, wiec warto go miec. Moja rada- kombinezon, ale dosc luzny. Zapniesz dziecko w fotelik w ubraniu, w spiworku nie ma takiej opcji. Nie za cieply i nie za sztywny. Bedzie latwiej ubierac, a dziecko lepiej moim zdanjem okryc grubym kocem nawet zawinac jak w rozek w razie mrozu niz meczyc dopasowanym kombinezonem. Rodziłam w pazdzierniku, na wyjscie mialam ujemna temperaturę, przerobiłam kilka kombinezonow w sezonie od pazdziernika do kwietnia i takie jest moje zdanie. POZDRAWIAM :)

Gość gość
Dzięki za rady i podpowiedzi co do spacerów. Kupię 2 kombinezony, grubszy i cieńszy.

Gość gość
U mnie tez kombinezony sie sprawdzily. Rozmiar moze byc wiekszy, przemyslalabym to bo jak będzie dłużej zimno to bedziesz musialam kupowac wiekszy.

Gość gość
Z dzieckiem trzeba wychodzić w każdą pogodę, chyba że bardzo leje albo jest duży mróz i od początku o ile twoje samopoczucie na to pozwoli. A w marcu pogoda jest różna. Ja polecam i jedno i drugie albo kombinezon bez podziału na nóżki. W sensie że góra jak zwykły kombinezon a dół jak śpiwór. Ewentualnie kombinezon i grubszy koc. W wozkach zazwyczaj jest też taka osłonka na wózek i to też fajnie ochrania przed chłodem. A w kwietniu któregoś roku było zimniej i więcej śniegu niż w lutym, to do maja będziesz czekać na pogodę odpowiednią ?

Gość gość
Tak, w maju dopiero wyjdę z domu z dzieckiem

Gość gość
Ja bym wołała śpiworek.Noworodek leży z podkurczonymi nóżkami, wydaje mi się, że to jest wygodniejsze dla dziecka jak i dla matki.Szybsze do założenia, nie krępuje tak ruchów.

Gość gość
U nas się sprawdził śpiworek z otworem, przez który można przełożyć pas bezpieczeństwa w foteliku.