Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak Wasze dzieci przechodziły ząbkowanie? Kiedy to minie?!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pomocy!! Moja 8 miesięczna córeczka obecnie ma 8 zębów i czas na bezsenne noce czyli budzi się po pare razy! Zapłacze, powierci się, trzeba pobujać/poruszać poduszką i śpi dalej. Dzięki temu ja rano wstaje padnięta. Był czas 3-7 miesiąc, gdy zasypiała o 20, budziła się o 5 na mleko i spała do 8. Tu pytanie do Was...CZY TO MINIE?? Zęby długo wychodzą, do ok 2 roku życia, więc tyle czasu będą takie pobudki nocne? Jak to było u Waszych pociech?

Gość gość
to dopiero POCZĄTEK. to jeszcze NIC

Gość gość
Kup jej maść do smarowania dziąseł, to tylko z 3, 4 tygodnie max

Gość gość
Smaruje jej dziąsełka ale ostatnio to mało daje, budzi się tak czy inaczej po pare razy, a w ciągu dnia nawet bywa brak apetytu i przykładowo nie zje obiadu czy zje zdecydowanie mniej. Miesiąc temu wychodziło jej 5 zębów na raz :( Nie ma na szczęście gorączki, wymiotów itp.

Gość gość
Ząbkowanie to trudny ukres dla dziecka rodzica niestety. U nas była gorączka i katar.

Gość gość
Moj syn ma prawie 15 miesiecy i ma 11 zebow. Nigdy nie przespal calej nocy. Badz szczesluwa, ze Twoje dziecko salo Ci troche oddechu. Moje budzi sie minimum 5 razy w nocy.

Gość gość
Poważnie? 15 miesięcy i budzi się 5 razy? To nie pocieszyłaś. Mam jednak nadzieje, że tak długo i często nie będzie się budziła.

Gość gość
Moja córka to w ogole slabo spi takze czy zeby sie wyrzynaja czy nie i tak sa pobudki i to czasem 1 a czasem 5...Ona ma 16 miesiecy skonczone a zebow ma dopiero 9 z czego 3 niewyrżniete ciagle jeszcze:/ raz noce sa lepsze a raz gorsze. Ogólnie to trwa bardzo dlugo u kazdego dziecka inaczej niestety. A zeby to podobno maja czas do 3 roku zycia aby sie wyrznac:( jednym slowem masakra! Marzę o tych nocach sprzed ciąży to byly czasy:D Zazdroszcze ludziom ktoryz mowia "ja to nie wiem co to nieprzespane noce moje dzieci spaly". Wspolczuje i jednoczesnie zazdroszcze:( mamy z mezem juz takie wrazenie ze to sie nigdy nie skonczy i bedziemy ja tak bujac nawet jak bedzie miala 50lat i bedzie stara baba...

Gość gość
Dzieci mogą zabkowac do 30 któregoś miesiaca zycia. Mojemu wszytkie zęby urosly do 2 latek. Nigdy nie zabkowal boleśnie, Ale tez nie dal pospac z innych powodow az do 2,5 roku zycia. Tak to jest z tymi dziecmi.

Gość gość
09:38 tez bujalam swojego syna do 2 latek tez myślałam, ze to sie nigdy nie skonczy. Mój maz właśnie sie tak podsmiewal, ze bede go w szkole tez bujac. Kazde kwilenie,kazdy jek i przywracanie sie na bok musiało zostac "zabujane" bo inaczej bylo koniec spania i wielki placz. W końcu 2mce po 2 urodzinach kupilismy mu oddzielne lozko, od razu wynieslismy do oddzielnego pokoju i jego bawialnia stala sie jego oddzielną sypialnią w końcu. Teraz kladzie sie do lozka, gasze światło, zamykam drzwi i on zasypia. A myslalam ze sie nigdy nie uwolnie od tego bujania.

Gość gość
Z jednej Strony pocieszyłyście, że w końcu kiedyś się to skończy, a z drugiej strony dlaczego jeszcze tyle czasu musi to trwać ;) z tym bujaniem do 50tki to dobre :D Nasza kiedys spała prawie całą noc, a teraz takie numery. Dodam, że w dzień tez mało śpi. Ma 8 miesięcy i tydzień, a w dzień śpi godzinę, czasami dwie.

Gość gość
Wszystko zależy od dziecka, bo dziecko też człowiek i ma różny próg bólu. Moja pierwsza córka potrafiła gorączki podczas ząbkowania dostać i biegunki. Druga jakoś w nosie ma ten cały proces ząbkowania. Przy czwórkach trochę się wierciła w nocy, ale jak posmarowałam żelem, to było ok. Jednego możesz być pewna. Pewnego dnia te zęby jej wyjdą :)