Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DepecheModeOn

Mam 23 lata i prawdopodobnie depresję

Polecane posty

Gość DepecheModeOn

Nie mam znajomych. No dobra, mam jednego. Ale to za mało. On zresztą nie wie, że jest moim jedynym znajomym. Nigdy nie miałem kobiety. Jestem nieśmiały, niepewny siebie. Nie mam gdzie iść, bo nie mam znajomych i nie potrafię poznawać nowych ludzi. W każdej nowej pracy, na studiach, czy w jakimkolwiek miejscu nie potrafię dołączyć do grupy. Potrafię porozmawiać z 1-2 osobami, ale nie jestem w stanie dołączyć do kolektywu. Fakt, że jestem apatyczny zniechęca ludzi i powoduje, że nie jestem szczególnie lubiany w pracy/na studiach. Dodatkowo, grupki ludzi mnie stresują. Zawsze gdzieś jestem na uboczu, wyalienowany. Wydaje mi się, że mam depresję, bo ta cała sytuacja mnie przygniata psychicznie. Nie mam myśli samobójczych, ani nic takiego, ale ciągle mam zły humor, apatię, a chwile szczęścia zdarzają mi się bardzo rzadko. Co gorsza, wcale nie wyglądam na "przegrywa". Jestem dobrze ubrany, sympatyczna twarz i dobra figura. Problemy mam mentalnie. Z kobietami to prawie w ogóle nie potrafię rozmawiać, przemówienia publiczne to dla mnie dramat... Jak ktoś jest energiczny i rozgadany, to mnie tłamsi. Może jest tu ktoś, kto miał podobnie i jakoś z tego wyszedł?

Gość gość
Staraj się jak najczęściej przebywać w towarzystwie kobiet. Nauczysz się z nimi rozmawiać i z nimi żartować. Ja też taki byłem. Na szczęście nie byłem w męskiej szkole typu technikum mech. czy zawodówka. Byłem w LO. Tam było dużo dziewczyn. Dzięki nim przestałem być dziki i małomówny w stosunku do kobiet. Ponadto miałem młodszą siostrę, a ona miała koleżanki. To mi bardzo pomogło w zwalczaniu nieśmiałości. Nigdy jednak nie opanowałem strachu przed wystąpieniami publicznymi. To jednak jest już inna sprawa.

Gość gość
Niestety, ale czas przebywania wśród kobiet minął.

Gość gość
Dodam jeszcze od siebie, że przez brak znajomych czuję się niepewnie. No bo, gdzie zabiorę kobietę? Gdzie pójdziemy na Sylwestra? Jak ja nie mam żadnych znajomych i przyjaciół, którzy by mnie zaprosili? Jakie wypady mogę jej zagwarantować??

Gość gość
Czy osoba bez znajomych może liczyć na 2 połówkę i życiowe spełnienie? Trudno powiedzoec, ale chyba nje

Gość gość
Mam tak samo i kobiety sobie już odpuściłem. Skup się np na pracy i zbijaj kasę zamiast myśleć o samotności :D

Gość gość
Też miałem depresje silną ale po tym jak dziewczyna powiedziała że nie kocha już i kogoś poznała. była z czata. Była tak silna że jak szklankę miałem to nie mogłem jej jedną ręką unieść.. bez sił bylem

Gość gość
depresje to ma krolowa angielska,ty jestes po prostu pop************.ale tak na powaznie to ja tez mam depresje,bylam u psychitry i on stwierdzil fobie spoleczna,biore Quetiapin i funkcjonuje.zastanow sie,moze tez potrzebujesz lekow zeby sie wyciszyc

Gość gość
kupilmebym sobie ten Quetiapin, jest bez recepty?

Gość gość
Na receptę. google nie śpi

Gość gość
To jest skandal, że w tym chorym ustroju trzeba się poniżać, aby kupić sobie jakiś lek!

Gość gość
Ja mam depresję II stopnia hahahahaha

Gość gość
Depresja to nie powód do śmiechu!!!