Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z suchym kaszlem

Polecane posty

Gość gość

Kochane doradzcie! Moje dziecko kaszle sucho 3 tydzień. nie pomagaja inhalacje, nie pomaga nawilzenie powietrza, w nocy budzi się i ma ataki kaszlu. 3 lekarzy go osłuchiwało i wszystko ok. Oskrzela, płuca czyste. Lekarz przepisał antybiotyk, ale strasznie się waham. Nie wiem jak mu pomóc. Mały ma 2 lata, nie jest alergikiem. Ma ktoś podobnie?

Gość gość
Jak osłuchowo wszystko jest w normie, nie dawalabym antybiotyku. Mój prawie dwulatek kaszlał po infekcji na prawdę długo, kilka tygodni (nie napisałaś czy Twoje dziecko tylko kaszle, czy była infekcja). Kilka razy byłam sprawdzać czy nic nie ma w oskrzelach i płucach, było czysto. Na napady kaszlu w nocy podawałam herbatę z dużą dawką syropu z mniszka, może być też cukier od biedy. Nie wiem jaka jest prawidłowość ale działało i już wolałam podać tyle cukru niż pozwolić na to, by się męczył. I tyle. Ja ufam, że natura jest doskonała i nasze ciała naturalnie dążą do równowagi.

Gość gość
Moja zaczęła kaszlec po pójściu do szkoły. Trzy tygodnie suchy kaszel i zatkany nos plus swędzenie gardła i podniebienia. Już wiedziałam że to alergia na coś w szkole. Wiosną miała te same objawy. Odczułam ja i objawy minęły a teraz jestem w trakcie odczuwania grzybów i pleśni które są w powietrzu w jej szkole i pewnie też objawy mina. Tak samo miała jak latem puściła w aucie klime. Nagły atak kaszlu. Okazało się że tak reagowała na któreś grzyby z klimy. Odczułam i jest dobrze. Kaszlala też po zjedzeniu jajek. Dodam że testy z krwi wyszły negatywnie czyli nie jest alergiczka ale to nie było normalne. Postawiona pod ścianą zrobiłam jej testy na bio rezonansie i pokazały prawde. I już nikt mi nie powie że to ściema bo dziecko małe i nieświadome leczenia nie może wyzdrowiec poprzez niby placebo. Ja miałam e coli bolał mnie pęcherz, wyszła bakteria i mówię ciekawe... Poszłam zrobić dla pewności posiew moczu i co? Mam czarno na białym bakteria e coli. Po wyleczeniu u nich też tak zrobiłam. Po kolejnym posiewie wynik bakterii nie wyhodowano