Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_dziewczynki

Jaki miesiąc waszym zdaniem jest najlepszy na urodzenie dziecka?

Polecane posty

Gość Mama_dziewczynki

Mam córkę z końca sierpnia. Ciążę znosiłam bardzo źle. W lato były upały nie do wytrzymania. Na dodatek stopy cały czas miałam opuchnięte. Nie czułam się kamfortowo w ciążowych ubraniach bo brzuszek miałam dość spory. Planowałam począć dziecko w czerwcu żeby urodzić na marzec. Ten miesiąc u mnie mnie miał same plusy. Chodzenie w ciąży latam z małym brzuszkiem dostarczanie dużo owoców i warzyw w pierwszych miesiącach ciąży. Długie spacery z dzieckiem gdy nie ma tych upałów i nie jest tak zimno. A poza tym sama jestem z marca i dobrze by było świętować urodziny razem z dzieckiem. No ale cóż wyszło inaczej. Starania się przedłużyły. Po 5 miesiącach udało mi się począć. Teraz jestem najszczęśliwszą mamą dziewczynki :-)

Gość gość
Moje dzieci sa z polowy maja i z poczatku marca. Jedyny minus przy drugim ( z marca) , ze nie moglam pod koniec dostac kurtki na brzuch hehe. W lato to juz nie takie maluszki byly a w zime juz wieksze brzdace. Takze polecam wiosne na porod.

Gość gość
Ja mam córke z maja, syna ze stycznia. W zasadzie tu i tu sa plusy, chociaz zimy teraz łagodne i z jak Mały miał 6 dni byliśmy na pierwszym spacerze (wózek był przyktyty dodatkowo folią przeciwdeszczową ) Koncem lata już siedział , pierwsze huśtawki i mógł podziwiac swiat ze spacerówki. Córka z maja , w sumie na pierwsze urodziny dostała rowerek sterowany , uciechy nie było konca, tylko ze ona bardzo szybko siedziała i wstawała.

Gość gość
Marzec -kwiecien.Najgorsze miesiace ciazy przypadaja w zimie wiec nie mecza upaly.A dzieci "wiosenne"cale lato spedzaja na swiezym powietrzu

Gość gość
Najlepiej urodzic wiosna lub latem. Najgorzej jesień i zima. ja urodzilam w maju i bardzo polecam.

Gość gość
luty, marzec, kwiecień

Gość gość
Luty? Chyba Cie pogielo

Gość gość
Mam syna z polowy lipca, poczety w listopadzie i faktycznie upały na koniec straszne później z ciepłych miesięcy tylko sierpień i wrzesień. W tym roku urodzilam córkę w marcu poczeta w czerwcu i rewelacja cały kwiecien, maj, wakacje wrzesień i teraz ciepły październik na dworze, także polecam. A co do kurtek na styczeń luty to teraz są fajne płaszcze oversize mój brzuch się miescil