Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wy tu sie tak znacie na wszystkim..doradzcie makijaz pasujacy dla zielonookiej

Polecane posty

Gość gość

Jestem ciemna blondynka Mam jasna cere Zielone oczy wpadajace w taki szmaragd.. Nie wiem kompletnie jakie kolory kredki do brwi ,oczu uzywac i jakie cienie do powiek żeby podkreślić urodę. Moze ktoras doradzi?

Gość gość
A jesteś brunetką czy blondynką? Jeśli miałabyś jasne brwi i zielone oczy, włosy blond to jako kredki proponowałabym brązy. Do oka może być zamiennie jasnoszary. Ja osobiście lubię brąz. Popróbuj. Zielony powinien ładnie wyglądać z czymś złotawym, więc możesz sobie używać delikatnie takich cieni, jeśli ci się chce.

Gość gość
Blondynką. Skupiłam się na tych zielonych oczach. To brązy i szarości. Złoty kolor też jakoś można użyć. Niebieska kredka zmieniałaby kolor oczu na niewiadomojaki a zielona może być zbyt oczywista.

Gość gość
Jestem ciemna blondynka i brwi mam naturalnie czarne ..nie jasne:-)

Gość gość
tez mam zielone oczy (tylko rude wlosy) i przewaznie maluje sie na brazy,nude, cos z domieszka zlota. Aczkolwiek kiedys kosmetyczka powiedziala mi ze do zielonych oczu bardzo pasowalby mi fiolet...no ale nie probowalam

Gość gość
No właśnie fiolet, a raczej bakłażan. Wyszukaj sobie makup color wheel - kolory leżące naprzeciwko koloru tęczówek będą je najbardziej wydobywać. Te leżące po sąsiedzku będą je gasić. Sama mam oczy piwne, i w zależności od tego, jakiego koloru użyję to albo bardziej wyglądają na miodowy brąz, albo na zielone :)