Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mieszkanie w bloku macie duże kuchnie i łazienki?

Polecane posty

Gość gość

Jestem na etapie poszukiwania mieszkania. Zależy mi na dużej kuchni i łazience. W kuchni chciałabym, żeby zmieścił się blat na środku, ale blat do czynności kuchennych, może być połączony z jakimś stołem. Mam dużo słoików, przypraw itd. Nie są to standardowe ilości. Po prostu kuchnia jest dla mnie i męża najważniejszym miejscem. I łazienka tak, żeby spokojnie zmieściła się duża wanna, prysznic, pralka. Jest sporo rzeczy, które muszę upchać w łazience. Mamy jedno małe dziecko i tutaj też przydałby się większy pokój. Reszta pokojów nie ma dla mnie aż takiego znaczenia. Szukam w wojewódzkim mieście, również po deweloperach i nie mogę nic takiego znaleźć. Wszędzie wchodzi e grę duża przebudowa mieszkania, a najczęściej też te ściany o które nam chodzi nie można zmienić. Budowa domu odpada. Może są tutaj osoby, które miały podobny problem.

Gość gość
teraz budują tak, że masz łączoną kuchnię z salonem ... szukaj albo w starym budownictwie, albo w kamienicach tam możliwe są adaptacje

Gość gość
będzie Ci ciężko takie znaleźć,chyba ,ze dasz minimum 700 000tys. za stan deweloperski

Gość gość
Tak, mam duza kuchnie, ale Ty potrzebujesz gigantycznej kuchni, skoro chcesz miec blat na srodku. Mam srednia lazienke, ale nie zmiesci sie w niej i duza wanna i duza pralka, i inne rzeczy. Ale widzialam takie mieszkania w blokach, o jakich piszesz. Byly to apartamenty dla naprawde bogatych ludzi. Ceny od miliona wzwyz. Jesli Cie na to stac, to znajdziesz.

Gość gość
Autorko. Niestety przy takih wymaganiach bedziesz musiala miec salon z aneksem zeby zrobic ten blat na srodku...albo.kupic mieszkanie np. 4 pokojowe i przeznaczyc duzy pokój na kuchnie albo budować dom

Gość gość
Duża kuchnia w mieszkaniu to niemożliwe:) A łazienka to już w ogóle nie spotykane

Gość gość
Ja mam.. Tylko że jest to mieszkanie duźe dwupoziomowe 120 m.

Gość gość
Tylko jaki sens kupować mieszkanie 120m....? Za taka kasę można mieć dom! A tak musisz na kupię z innymi mieszkać

Gość gość
Nie każdy chce dom.Ja wolałam właśnie takie duże mieszkanie.I nie mieszkam na kupie ,bo jest to mały blok dwupiętrowy.

Gość gość
Ja np też wolę jednak mieszkanie niż dom. Mam duże pokoje i dużą kuchnię, ale blta na środku nie wchodzi w grę. Natomiast łazienka spora i zmieściłaby się i duża wanna i pralka, alw isobiście nie jestem zwolennikiem wanny

Nie wiem autorko gdzie ty znajdziesz mieszkanie które spełniłoby twoje wymogi. Już prędzej może poszukaj domu na sprzedaż

Gość gość
Ja mam kuchnie 26 m2 bo wyburzylismy parę lat temu ścianę do małego pokoju teraz żałuję bo przydał by się ten mały pokój ale teraz nikomu nie chce się tego ruszać. Nas jest 4 w kuchni i tak nikt nie siedzi tylko. Łazienka jest ok 8 m2 ale nam wystarczy, osobno jest toaleta. Stary blok z wielkiej płyty na osiedlu w Gdańsku ale za b dobrze skomunikowane.

Gość gość
Za cenę takiego mieszkania kupisz dom do aranżacji albo wybudujesz mały nowy. My właśnie kończymy- kuchnia ma ok 15m połączona z salonem i jest wyspa na środku. Łazienki dwie, na piętrze ma 14m plus osobno pralnia. Mieści się wszystko. Mieszkanie to zazwyczaj brak swojego ogródka, czynsz i sąsiedzi za ścianą. A jacy będą to już loteria

Gość gość
Tylko w domu możesz mieć takie wymiary. A mieszkania pow. nie opłaca się kupować! Szczególnie w duzym wojewódzkim mieście gdzie za taka cenę kupić dom w dobry miejscu. Ja mam dom 105m. I kuchnię mam duża.

Gość gość
gość dziś A dom to dojazdy i wieczne użeranie się z tym ogródkiem.

Gość gość
W bloku czynsz a w domu 4 raty podatku od nieruchomości. Zapomniało się, albo rolnego jak masz gospod. rolne

Gość gość
Kurde nie dociera ze nie kazdy chce mieszkac w domu, ja mam mieszkanie 2 poziomowe w centrum, nie zamienilabym go na żaden dom.

Gość gość
ja za panny z rodzicami mieszkałam w bloku na fajnym osiedlu w neiwielkim miasteczku , teraz mieszkam na wsi swój dom swój ogródek, ale załuję takiego wybor******cę wrócic do bloku i miasteczka, nie jest mi zle ale załuje, jestem z tego powodu nieszczęśliwa,chciałabym mieszkać w bloku, ale cóz nic nie mogę zrobić, tak już pozostanie

Gość gość
Wydaje mi się ze spokojnie można kupić takie mieszkanie. Moja siostra a w Krakowie ma mieszkanie ok 90 m. Ma dużą oddzielna kuchnie i dwie łazienki. W tej większej jest wanna i duża pralka, oprócz tego salon i trzy pokoje. Dwie moje przyjaciolki kupiły sobie w wwie mieszkania o podobnym metrazu i w jednym z nich jest podobnie jak u mojej siostry. Wszytskie mieszkania są w nowym budownictwie. Ja mam mały domek 100 m i w sumie mam podobny rozkład jak moja siostra w bloku wiec nie trzeba budować domu. Tylko te wszytskie osoby za mieszkania zapłaciły razem z wykończeniem od 700 tys do 1 mln a my za dom ok 400 tys (działkę mielismy)

Gość gość
Duża kuchnia w mieszkaniu to niemożliwe A łazienka to już w ogóle nie spotykane x Ja mam duża kuchnie, mieszczą się na jednej ścianie lodówka, 3 szafki, stół, na drugiej 3-4 szafki i kuchenka (jest węższa, bo pion)

Gość gość
mój brat mieszka w bloku, ma malutką kuchnię ale wielka łazienkę, ubikacja oosobno, w łazience ma pralkę wannę umywalkę rózne kosze i szafki, 2 duże pokoje i duzy przedpokój ma tam duża zabudowana szafe,

Gość gość
ja po ślubie 20 lat temu wynajmowałam wówczas w nowym budownictwie 3 pokojowe bloki, był duży długi przedpokój, 1 wielki pokój z balkonem i 2 małe tez z balkonami, ubikacja osobno i wielka łazienka była wanna pralka i wiele wiele miejsca, kuchnia spora z e spiżarnia i balkonem, mieszkanie super, myśle ze teraz tym bardziej są takie mieszkania

Gość gość
Ja mam w sumie kuchnię taką, że mieści się stół, ale nie na środku. Trudno znaleźć coś takiego. Łazienkę natomiast mam niewielką, ale nawet taka można super zaaranżować. Nie mam miejsca co prawda na wielką wannę, ale jednak wanna jest, kosztem nieco mniejszej umywalki: https://www.idealstandard.pl/pl/product-details-bg1/umywalka-cube-krotka-55-cm/E7886.html. I rogi pomieszczenia wykorzystane, bardziej przestrzennie jest dzięki temu. Także wszystko się da :D