Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość1717

Silny upadek na tył glowy

Polecane posty

Gość gość1717

Hej, ogólnie nie lubię szpitali, chronie się strasznie przed pójściem do lekarza. Niestety dwa dni temu miałam poważny upadek na plecy i głowę. Odczuwam silny ból karku, głowę mam tak ciężką że mam wrażenie, że kark ma mega wysiłek dźwigać ją. Jestem przemeczona i czuję jakby ktoś ściskal mi głowę, jeśli chodzi o wzrok niby wszystko ok, ale tak jakbym miała lekką mgiełke. Mam wadę wzroku, noszę okulary więc może sobie udziwiam. Myślicie, że po dwóch dniach powinnam jednak wybrać się na przeswietlenie. Odrazu mówię że już siebie oszczędzam, cały czas leżę w łóżku i unikam stresów i pobudzen.

Gość gość
Wstrząśnienie, albo krwiak. Większość krwiaków wchłania się samoistnie. Po urazie warto leżeć w zaciemnionym pomieszczeniu przez dobę-dwie, spać, nie wstawać, brać przeciwbólowce. Jak nie przechodzi, koniecznie do szpitala.

Gość gość1717
Kurde, nie brzmi to fajnie. Ale dzięki.

Gość gość
Autorko , ja na Twoim miejscu jednak mimo wszysko poszłabym sie przebadać . Przy takim urazie i przy wadzie wzroku może Ci się nawet siatkówka odkleić i stracisz wzrok. Poza tym silne uderzenie może spowodować krwiaka a z tym nie ma żartów.Może dojść do opuchnięcia mózgu i różnych innych komplikacji. Nie straszę Cię ale powinnaś iść koniecznie iść do lekarza . Muszą Ci zrobić prześwietlenie głowy by wykluczyć uraz czaszki. Jeśli jeszcze nie byłaś to idź na dobówkę lub na SOR , nie lekceważ tego bo życie masz tylko jedno!