Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Walka o imię dla dziecka , Danusia

Polecane posty

Gość gość

Jestem pierwszy raz w ciąży. W rodzinie każdy narzuca by nazwać Ewelina po jednej babci lub Halina po drugiej babci. Nam się te imiona nie podobają. Znajomi radzą aż wybierzemy coś nowocześniejszego np Oliwia lub wymyślne np Tatiana, Anastazja, Walentyna. Uznaliśmy z mężem, że córeczka otrzyma polskie imię ,ale nie tak popularne jak Ania, Magda czy Kasia. Myslimy nad imieniem Danuta. Prosimy o poradę.

Gość gość
Proponuję Wiktoria tak jak ma moja córeczka . Można ładnie zdrabniać Wikunia, Wikusia, Wiki. Jestem to imię eleganckie dla osoby dorosłej i słodkie dla małej Wiki.

Gość gość
Żadne imię z wyżej wymienionych. Wybrzcie jeszcze coś innego. Moja propozycja Julia.

Gość gość
Dla mnie najładniejsze imiona to Laura i Lilianna

Gość gość
Imie Danuta (kojarzy sie z firma Hanuta) dla dziecka w 2018 roku? Proponuje znalezc imie internacjonale, gdziekolwiek ja losy nie rzuca, nie bedzie musiala literowac, swiat jest dzis otwarty, np. Wiktoria, Olivia, Antonia, Julia, Ewa alb Eva, Ana albo Anna, Maja itd.

Gość gość
O Boże Danusia,już gorzej nie mogliście wybrać,nie krzywdźcie córki

Gość gość
a ja uważam, że imię jest spoko. Na razie trochę retro, ale za chwilę będzie szalenie modne razem z grażynami, bożenami, renatami, krystynami itp. Mody na imiona pojawiają się, znikają i wracają. Te imiona były modne w latach 50-tych i za chwilę znowu będą. Podobnie jak Staszki, Jany, Franciszki, Zofie, Marie. W czasach mojego dzieciństwa takie imię było obciachem, obecnie są szalenie popularne, bo tak nazywało się pokolenie moich dziadków