Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 1Praktykantka1

Tech. farmaceutyczny, wątpliwości co do zawodu, które pojawiły się na praktykach

Polecane posty

Gość 1Praktykantka1

Hej, Czy ktoś z Was jest uczniem TF lub tech. farmaceutycznym w trakcie/po stażu? Jestem po pierwszym roku nauki i właśnie odbywam praktykę w jednej z sieciówek....i jestem załamana. Prawdę mówiąc wiązałam z tym zawodem moją przyszłość, ale teraz mam wątpliwości. Na studium idzie mi bardzo dobrze i zawsze lubiłam się uczyć. Przedmiotów jest dużo, laboratorium jest bardzo dobrze wyposażone, a zajęcia odbywają się 5 dni w tyg. Wszystko było super, dopóki nie wybrałam się na miesięczną praktykę. W tej chwili jestem na magazynie i zajmuje się głównie wykładaniem towaru na magazynach i ekspedycji. Leków jest od groma i na początku latałam jak kurczak bez głowy, ale teraz jest już trochę lepiej. W aptece od metkowania, podpisywania faktur, odbierania leków i rozkładania ich jest pomoc apteczna, natomiast od sprzedaży i receptury są techniczki. Magister jest zawsze obecny na zmianie, ale nie wychodzi z biura, więc pewnie zajmuje się papierkową robotą non stop. Niby wszystko ok, ale techniczki wyglądają na styrane życiem i większość z nich wyraźnie jest wypalona zawodowo. Dwie odradzały mi kontynuowanie nauki i polecały wybranie się na cokolwiek innego. Czy ktoś tu może mi powiedzieć, czy wy również nie znosicie swojej pracy? Jak ogólnie wygląda to u was? Czy pacjenci na prawdę są tak okropni, że nie idzie ich znieść?

Gość gość
Nie wiem nic o Twoim zawodzie, ale namawiam - kontynuuj. Nie idź do apteki, idź na studia farmaceutyczne, później zrób doktorat, pracuj w badaniach nad nowym lekiem - nie daj się zawrócić ze swojej drogi życiowej!

Gość Człowiek nikt
Pewnie Cię namawiały do rezygnacji po to byś im konkurencji w przyszłości nie robiła.