Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogadajmy

Polecane posty

Gość gość
Mnie aż skręca na samą myśl. Nie myślcie że jestem jakaś walnięta na punkcie czystości ale nie rozumiem jak dorosły facet nie potrafi sam się ogarnac, zadbać o siebie. Może przekładać talerze z kąta w kąt , rzucić ciuch i wyjść .

Gość gość
Każdy ma jakąś granicę i kiedy ją przekroczy bierze się za robotę, ewentualnie zmienia gniazdo, ale na hooj ci taki szkodnik :D.

Gość gość
Będzie ciężko ale serio chyba poczekam choćby cały miesiąc aż zacznie sam coś sprzątac

Gość gość
Ja myślę że on wie żw ty to zrobisz i to jest powód jego nieogatnięcia. Ile macie lat?

Gość gość
Jesteśmy młodzi, nie myślałam ze moze robić to specjalnie. Może serio wykorzystuje to że ja nie widzę problemu w poświęceniu 30 min z życia żeby posprzątać.

Gość gość
Gdzie i x kim mieszkał wcześniej?no i jeśli to 30 min to rób sama

Gość gość
Autorko, kiedy już zdecydujesz się na eksperyment z zasyfieniem domu nie możesz odpuścić. Inaczej cały twój trud pójdzie na marne, wszystko będziesz sprzątała sama i 30 minut nie wystarczy.

Gość gość
Wcześniej z rodzicami, tam oczywiście zmywarka i mama prała. Tu tego nie ma. Nawet gdyby to było 10 minut to mieszkamy razem, musi byc jakiś podział , ja robie jedno ty drugie albo ja dzisiaj a ty jutro a nie ja robię wszystko a on lezy

Gość gość
00:09 oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. Czy dać ultimatum albo pomagasz albo s*****""j

Gość gość
A to czemu wcześniej nie ustaliliście kto co robi? Nie umiesz rozmawiać ? Może nie ma zmywarki ale pralka pewnie jest

Gość gość
gość dziś Wcześniej z rodzicami, tam oczywiście zmywarka i mama prała. Tu tego nie ma. Nawet gdyby to było 10 minut to mieszkamy razem, musi byc jakiś podział , ja robie jedno ty drugie albo ja dzisiaj a ty jutro a nie ja robię wszystko a on lezy x Facet tak nie funkcjonuje, jemu muszą skończyć się sztućce, talerze, gacie i dopiero weźmie się do roboty. Musisz uzbroić się w cierpliwość, albo zawsze będziesz wszystko robiła sama.

Gość gość
gość dziś 00:09 oczywiście zdaję sobie z tego sprawę. Czy dać ultimatum albo pomagasz albo s*****""j x Nie to miałam na myśli, raczej chodzi o to by wypracować w sobie obojętność do otaczającego ciebie syfu. On wie, że ty prędzej czy później posprzątasz i żeruje na tym.Chodzi o to by zauważył, że jest już ohydnie, a ty nadal nic nie zrobiłaś.

Gość gość
Ok ludzi poznaje się tak naprawdę jacy są jak się zaczyna z nimi mieszkać, tak mi się wydaje. Mieliśmy ustalone zasady, na początku było ok ale teraz no nie wiem co zrobić zeby sprzątał.

Gość gość
Nie no serio ile syfu ztobią 2 pracujące osoby?

Gość gość
Naprawdę tydzień to było max u mnie i już nie mogłam patrzeć na te talerze.

Gość gość
gość dziś Nie no serio ile syfu ztobią 2 pracujące osoby? x To rzecz subiektywna, dla jednej osoby 2 brudne talerze to nic wielkiego, dla drugiej nieporządek, a trzeciej rzecz niedopuszczalna.

Gość gość
Mam ci w kg podać czy co ?idź stąd trollu

Gość gość
00:23 dokładnie tak.

Gość gość
Od razu ttollu. Serio ja rozumiem że każfy mierzy syf innaczej ale ty dajesz dp zrozumienia że podłogi spod śmieci nie widzisz i słońca zza brudnych okien. Tobie to przeszkadza to sprzątaj jemu nie więc tego nie robi

Gość gość
Nie można dziewczyny ganić za to, że lubi porządek.

Gość gość
Nie można ale autorka nir umie roxmawiać z własnym facetem

Gość gość
Bo rozmowy w sprawie utrzymania czystości zwykle nic nie dają, trzeba przesunąć własny próg wrażliwości na brud i poczekać na efekty. Inaczej dostosować się do progu wrażliwości ignorującego dotychczas partnera.

Gość gość
Trollu zapewne nigdy nie miałeś podobnej sytuacji a sie wypowiadasz

Gość gość
Rozmawiać można, prosić też ale nie po 10 razy. Dziecko szybciej zrozumie

Gość gość
Miałam mój facet jest bałaganiarzem ale jakoś żyjemy w zgodzie on robi te cięższe prace domowe a ja te lżejsze

Gość gość
Jakie to są te ciężkie

Gość gość
Mycie okien odkurzanie i co jest potrzebne na daną chwilę. Do pralki ciuchy włożyć mogę umyć 3 talerze też

Gość gość
Ty tu piszesz o 3 talerzach, a u nas po kilku dniach jest tych talerzy 10 ,tak samo sztućce , szklanki. Równiez ubrań robi się dużo, okna myjemy raz na miesiąc/dwa,

Gość gość
To myj po sobie te talerze kretynko i nie będzie góry po 2 dniach. Zacznij ignorować jego bałagan rób absolutne minimum i nie jęcz wiedziałaś z kim się wiążesz