Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Urzedniczka wcisnela mi skierowanie do pracy. Jak to rozegrac?

Polecane posty

Gość gość
skoro jestes taka biedna ze az musisz brac zasilek to ciekawe skad masz kase na oplacenie studiów zaocznych

Gość gość
Patrzę co autorka wypisuje i tak sobie myślę, że bardzo wysoki ten zasiłek dla bezrobotnych, co autorka otrzymuje. Potem widzę, że jest dzieciątko, więc zasiłków jest więcej. I jest ich na tyle, że przekraczają najniższą krajową, skoro się do pracy nie opłaca iść.

Gość gość
11:41 Aktualnie ze stypendium socjalnego z uczelni. Wczesniej z normalnej pracy. A co do ojca dziecka i renty to tak dziecko ma szalone 150 zł renty. Jego ojciec był młody gdy zginął.

Gość gość
Też miałam taką sytuację. Pobierałam zasiłek i chciałam na ten czas nie podejmować pracy. To chyba oczywiste. Idź na rozmowe do tego pracodawcy i wymyśl jakąś dyplomatyczną ściemę albo jakąkolwiek wymówkę, że np. zarobki ci nie odpowiadają i czy mogliby ci napisać na skierowaniu, że nie spełniasz ich oczekiwań. Nie wiem jak u ciebie ale u mnie potencjalna pracodawczyni nie robiła problemu. Sprawę załatwiłam od razu. A ile jeszcze czasu masz pobierać ten zasiłek?

Gość gość
12:07 Do czerwca bede dostawac. I tez dlatego tak mi na tym zależy bo konczy sie to rowno ze studiami. No tak trafiło. Wole skupic sie na studiach, pisaniu pracy a potem poszukać zatrudnienia w zawodzie a nie stresować sie teraz nowa pracą zeby za chwile i tak ją zmienić...

Gość gość
11.30 skoro masz dziecko to ty już te podatki z 3 lat odebrałaś sobie na macierzyńskim plus trochę z L4 ciążowego, bo do dnia porodu pewnie nie pracowałaś, nawet przekroczyłaś to odbieranie (jeśli mowa o 3latach), więc co ty teraz chcesz odbierać?

Gość gość
To jest jakieś stypendium socjalne na studiach zaocznych dla dorosłych osób? Serio? A do biura nikt Cię nie będzie siłą ciągnąć, masz wręcz małe szanse, że Cię zechcą. Ja chętnie daję ogłoszenia do UP, bo są za darmo i zazwyczaj przyjmowane są osoby, które sobie same wyszukały tę ofertę na stronie, często nawet nie są zarejestrowane w UP. Nikt nie weźmie sieroty z przymusowym skierowaniem, która wykazuje zero entuzjazmu do pracy. Nawet nie musisz mówić wprost, że nie chcesz

Gość gość
Zajęcie może wykonywać każdy w domu. Wystarczy laptop, telefon lub tablet. Należy przepisywać czterocyfrowe kody przy wyświetlających się reklamach. Nasz zarobek zależy od poświęconego czasu i nakładu pracy jaki wykonamy. Należy zarejestrować się na stronie kożystając z linku: http://famoney.pw/1957765017881/ Proszę nie wysyłać wiadomości i CV. Każdy może po prostu zarejestrować się i to wystarczy. Dalsze instrukcje znajdują się na stronie po zarejestrowaniu.

Gość gość
12:32 Nie mialam ani L4 ani macierzyńskiego. Pracowalam do konca ciąży na śmieciowej umowie. Gdy syn miał dwa lata wrocilam do pracy na pełny etat, wczesniej nie moglam dostać miejsca w żłobku więc lapalam sie roznych prac dorywczych. Pół roku pozniej partner zginął w wypadku. Pracowalam w tej firmie az do tego feralnego zdarzenia na placu zabaw kiedy syn złamał noge...wkurzylam sie bo nie dosc, że zycie wystarczajaco skopalo mi tylek to jeszcze takie cos...jestem wykonczona psychicznie i chce zwyczajnie odpocząć. Na studia poszlam bo wiem ze to polepszy zycie i mi i dziecku przede wszystkim. Mam go jednego, jest dla mnie najwazniejszy...

Gość gość
Lat pracy łącznie mam 8. Na umowach o prace nieco ponad 5. A nie jakieś 3 jak sobie tutaj ktos wymyśla.

Gość gość
Dajcie spokój do PUP się idzie wyłącznie po ubezpieczenie i zasiłek. Przecież te oferty pracy to w większości lipa. Na utworzenie miejsca pracy prywaciarz może otrzymać dofinansowanie do środków np. nowego laptopa. W międzyczasie na miejsce pracy wystawione w ofertach zgłasza się jego kumpel lub kumpela rzekomo bezrobotni i ich tam zatrudnia. Koniec.

Gość gość
@12:49 Nie słuchaj tych jędz kochana. Masz prawo sobie odpocząć. Te frustratki nie pojmują, że jak teraz nie będziesz mieć wytchnienia psychicznego to jak całkowicie polegniesz jesteś pierwsza do renty na koszt podatnika i wizyt u terapeuty z NFZ. Słowem nie potrafią kalkulować potencjalnych kosztów :) Zresztą możesz takiemu prywaciarzowi w twarz powiedziec, że za tak śmieszną stawkę to będziesz tylko do niego w poniedziałek wpadać albo, że nic w danej materii nie umiesz i tyle ;) On wówczas daje odpowiedź, że rekrutacja w trakcie lub odrzucono z uwagi na niespełnienie oczekiwań :)

Gość gość
Ja mam lat 31 i na umowie o pracę maksymalnie 3 lata, takie czasy :)

Gość gość
Autorko weż nie tłumacz się pizdą , co same do roboty dwie lewe ręce mają , ucz się podnoś kwalifikację , żebyś całe życie nie zapiertalała w biedrze na kasie . Pozdrawiam te wszystkie oburzone postępowaniem autorki

Gość gość
"Nie słuchaj tych jędz kochana. Masz prawo sobie odpocząć " Noz qrva, niech sobie odpoczywa ile chce, ale niech za swoje "odpoczywanie" pieniedzy nie wola :O Polska to rzeczywiscie kraj zlodziei i kombinatorow ... a ja naiwnie myslalam ze to tylko za komuny tak dzialalo :O

Gość gość
14:12 Zaparz sobie melisy i, ze tak to brzydko i chamsko ujme - odpier/dol sie. Należy sie to biore i racja gow/no komu do tego. Sama nie wiem czemu sie tlumacze ze swoich dezycji. Jak ktos kilka tysiecy z mopsu bierze na dzieci to jest ok. Gdzie oboje rodzice nie pracuja. Dzisiaj spotkałam taka parke w urzedzie pracy. 10 rano on ma podpis, siedzi kolo mnie, wyksztalcenia brak, roboty dla matola brak. Jedno dziecko na oko 3 letnie, drugie w wozku z 1,5 roku trzecie w brzuchu, ciąża juz mocno widoczna...takich nikt nie pietnuje :o

Gość gość
do dziś 14,12 Co się tak dziwisz , przykład z góry idzie i to przerabialiśmy z każdą opcją polityczną . Ta z uśmiechem na ustach rozdaje na prawo i lewo nie swoją kasę inna prywatyzowała dziwnie majątek państwowy , a kościół to przykład cnót wszelakich z niejakim ojcem na czele . No więc cóż się tak dziwisz że jakiś szary obywatel chce skorzystać z zasiłku dla bezrobotnych i na razie podjęcie pracy ma w czterech literach .Wolno jej . Nawet już mnie nie w*****a że zapierniczam na emeryturę wielodzietnych bab , które pracować nie będą . Wszystko mam gdzieś , świata nie zbawię .

Gość gość
Swiata nie zbawisz ale wq****a mnie spoleczne przyzwolenie na kradziez i kombinatorstwo. Ludzie nie tylko sie z tym nie kryja ale jeszcze sa chwaleni przez innych za swoja "zaradnosc" :O

Gość gość
14:54 Ale jaka kradzież? Zasiłek dla bezrobotnych nie należy się kazdemu tylko ludziom, którzy conajmniej 12 miesiecy w ciągu 18 miesięcy pracowali na uwaga! PEŁNYM ETACIE z umową o pracę. Więc nie wyzywaj kogoś kto dostaje coś bo uczciwie sobie na to zapracowal. Ja miałam 2000 zł na rękę. Kwota brutto to prawie 2800 a calkowity koszt jaki ponosil pracodawca to było ponad 3300 wiec nie pieprz, że te moje 7 stowek zasiłku to jakies zlodziejstwo bo więcej pracodawce i mnie kosztowało pracowanie niz panstwo mi da przez ten z****** rok. Skoro mi sie cos nalezy to dlaczego mam z tego zrezygnować? W imię czego? Od panstwa dostaję jakieś 1200 zł łącznie w przyblizeniu z renta dla syna łącznie. A przez 3 lata z tytulu mojej pracy bylo odprowadzane do panstwa na zusy i inne usy srusy prawie 1400 zł. Amen!

Gość gość
A ja wlasnie chcialabym dostac takie skierowanie do pracy biurowej i to blisko domu. Szukam aktywnie pracy i Wlasnie dzis znow kolejny raz dostalam odpowiedz odmowna. Mam studia,podyplomowe,doswiadczenie i nigdzie nie moge znalezc pracy,a urzad pracy ogranicza sie jedynie do podpisu raz w miesiacu.chce mi sie plakac,juz ponad miesiac nie pracuje,cv skladam wszedzie,chodze,pukam do kazdych drzwi i nic. Moje poczucie wartosci jest ponizej zera.

Gość gość
Autorko nie przejmuj sie durnymi wypocinami.Masz czas aby isc dp pracy.Na rozmowe idz z dzieckiem.I powiedz ze oczekujesz rodzinnej polityki w pracy.Dziecko choruje, Ty jestes samotna i oczywiscie potencjalny pracodawca rozumie czeste nieobecnosci .Sprawa zalatwiona

Gość gość
Autorko ja tak kiedyś zrobiłam . Idziesz do tego pracodawcy i mówisz że dostałaś skierowanie ale starasz się o inną posadę i żeby Ci napisali w oświadczeniu że nie spełniasz oczekiwań bo i tak byłby kłopot to dla nich i dla Ciebie . A tych pind nie słuchaj , one zrobiły by tak samo na twoim miejscu. Kombinuj sama żebyś miała dobrze . Do samotnej matki się burzą a rząd kradnie kasę jak może bo już niejedno widziałam. Jak będziesz taka uczciwa to na koniec ci na chleb braknie i nikt ci nie pomoże. Lepiej tak niż po zasilki biegać jak większość z kafe .Pozdrawiam i powodzenia.

Gość gość
14:12 Ty wiesz że żyjesz? Niczym się nie interesujesz i gowno za przeproszeniem wiesz . Rząd nas dyma jak złoto a Ty się samotnej matki do******lasz ! Boże dziecino 500 + nie dostałaś czy co ? Ja też nie mam , ale nie dopiertalam się samotnej matki a poza tym Ty jej nie dajesz z własnej kieszeni . Za pewne napiszesz że płacisz podatki. Kochana te twoje podatki to idą też na drogi , więźniów, innych rodzicow którzy nie pracują i na wozenie dup posłów którzy mówią że kobieta jest nikim . Wyłącz te p******e programy dlaczego ja i inne i wyjdź do ludzi bo nie wiesz gdzie żyjesz .

Gość gość
15:25 przepraszam cię bardzo, ale dostajesz więcej. Nie p*****l, że tylko 1200zl. Ja jestem za tym, aby ciężarne brały L4 na ciążę, jestem zdania, że 500+ to bardzo niesprawiedliwy program. Mops według mnie powinien być dla osób, którym powinie się noga itd, ale uderzyło mnie u ciebie jedno czego nienawidzę. Napisałaś już w pierwszym zdaniu, że za dużo stracisz idąc do pracy. Potem piszesz, że spokojnie byś sobie chciała prace napisać, a nie męczyć się w jakimś biurze. No byłoby ok, gdyby się nagle nie okazało, że ty jednak pracujesz! Tylko, że na czarno. To z pracą na czarno dasz radę pisać pracę na studia, a na umowie już nie? Po co to piszesz? Żeby ludzi podminować? Wystarczyło napisać, że chcesz odpocząć te pół roku od roboty, dopóki przysługuje ci zasiłek, zwłaszcza, że dziecko w wieku przedszkolnym i już. Jeszcze jedno. Należeć, to ci się tylko należy zasiłek dla bezrobotnych, bo jest wypracowany. A o resztę, to się pisze prośbę do mopsu. W mopsie nikomu się nic nie należy. Mają rozdać kasę według kryteriów jakie posiadają, to rozdają.

Gość gość
17:20 Faktycznie. Pomylilam sie o parę zł. Zasilku mam teraz juz 652 zł. 500+ i 150 zł renty. Stypendium daje uczelnia prywatna wiec panstwo z tym nie ma nic wspólnego. Co nie zmienia faktu, że 1400 ( w zaokragleniu) razy 36 miesiecy (3 lata) to jest 50400 zł. A te 1300 razy 12 miesięcy daje 15600 zł. Więc nawet gdybym miała od państwa 4000 zł to i tak wiecej zostało odprowadzone przez te 3 lata.

Gość gość
Teraz doczytalam. Serio nie widzisz różnicy miedzy praca na etacie a dorobieniem sobie kilka godzin w tygodniu? Nie napisalam, ze pracuje tylko, ze sobie dorabiam. Mam z tego z 300 zł w skali miesiąca :D Pomijam juz to, ze jakbym poszla do tego biura to nie mialabym mozliwosci zrobić praktyk zawodowych wymaganych na uczelni. Chyba, ze zaczelabym faktycznie kombinowac i ciagnac L4 żeby chodzic na praktyki...

Gość gość
Co za popaprańcy się wypowiadają, państwo nas doi i wykorzystuje na maksa, a wy się przejmujecie, że ktoś zasiłek pobiera. Lepiej zobaczcie jaki socjal mają inne kraje. Studiuj sobie spokojnie, a także robotą się nie martw, bo i tak cię nie przyjmą. Ja raz byłam na takiej rozmowie,jedna wielka ściema.

Gość gość
Kurffa, któraś opisała jak yepany prywaciarz sobie kosztem podatnika finansuje miejsce pracy na kilka tysięcy, z którego ma wartosć dodaną a te ryja drą, że ktoś 500+ pobiera i zasiłek dla bezrobotnych. Polacy to naród z niewolnicza mentalnościa.

Gość gość
Co za zawistne wstetne sucze tu siedzą :o

Gość gość
Co za wredne s... tu siedzą. Dajcie dziewczynie spokój . Autorko ja tez przez pol roku pozbierałam zasiłek i powiedziałam w Urzędzie, ze mam juz załatwiona prace . Nie wysyłali mnie do żadnej pracy .