Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

9 miesięczne dziecko nie chce jesc

Polecane posty

Gość gość

Nasza niunia ma 9 miesięcy za tydzień. Do tej pory pięknie jadła. Od 4 dni je znacznie mniej i marudzi. Jej dzienny jadłospis: Godz 8- butelka, mleko 180ml (ostatnio zjada polowe) Godz 11- kaszka (już nie chce o tej godz nic) Godz 14- obiadek, zupka lub krem (je mało) Godz 17- owoce Godz 19.40- butelka, mleko z kaszką 210ml Godz 2 w nocy- butelka, mleko z kaszką 180ml Pomocy! Nie chce jogurcików, słoiczków, moich obiadków. Jak je to mało. Znacznie mniej niż wcześniej. Ma 8 zębów, ładnie śpi w nocy, dużo się bawi w dzień i jest bardzo pogodnym dzieckiem. Nie widzę, aby miały być to zęby i powód braku apetytu. Chętniej je to co dostanie do rączki np bułeczkę, jajko. Co dalej? Zmienić godziny jedzenia, robie coś nie tak?

Gość gość
Naprawdę żadna mama nie ma doświadczenia w tym temacie?

Gość gość
Bo jak przybiera na wadze, ma energię, jest uśmiechnięta, a do tego jeszcze na przykład nabiera nowych umiejętności, np. zaczęła wstawać itd., to co ją nudne jedzenie będzie interesować? :)

Gość gość
Polecam kupić dziecku książkę "Witaminowe urodziny" Urszuli Gładkiej. Mój niejadek po przeczytaniu tej książki zaczął jeść owoce i warzywa! Książka napisana jest w formie bajki, dzięki czemu dziecko zainteresuje się tematyką odżywiania i dowie się, co i dlaczego warto jeść.

Gość gość
13:58 komu co biedni zleceniodawcy płacą za antyreklamę? 9miesięczniak z wypiekami na twarzy będzie czytał tę książkę.

Gość gość
Z tą energią to prawda, uczy się nowych rzeczy. Obecnie nie chce na ręce, nie chce siedzieć za długo tylko raczkuje po całym mieszkaniu. Jak je to wszystko ją ciekawi tylko nie jedzenie. Udręka na maxa teraz. Kombinuje jak mogę żeby tylko jadła. Mam wrażenie, że wcale nie przybiera na wadze.