Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Plama na piersi.

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Ostatnio zauważyłam u siebie na lewej piersi plamę. Plama jest w odcieniu brązowym. Żadnych zgrubien nie czuje bólu ani swędzenia także. Mam 24 lata i bardzo mnie to zaniepokoilo. Jakie mogą być przyczyny pojawienia się takiej plamki. Dodam zdjęcie do wglądu https://m.fotosik.pl/zdjecie/996d2ec03cc983b5

Gość gość
Skonsultuj z lekarzem. Jesli nie ginekologiem to nawet internistą. Takich rzeczy nie wolno lekceważyć. I wcale to nie musi być nic groźnego.

Gość gość
Wygląda jak mysz ale dziwne że się pojawiła z dnia na dzień.

Gość gość
No właśnie u mnie w przychodni w piątki popołudniu żaden lekarz nie przyjmuje. Dopiero po weekendzie wybieram się na konsultacje.

Gość gość
No dokładnie jak mysz ale wcześniej tego nie miałam. Czy takie znamię może pojawić się nagle?

Gość gość
Moze byc przebarwienie z pigmentu, moze byc przerosnieta tkanka tluszczowa, ale jak najbardziej skonsultuj z lekarzem, choc nie panikuj.

Gość gość
Staram się nie panikować ale różne myśli same nasuwają się do głowy . Mam nadzieje że to nic poważnego.

Gość gość
Też taką miałam, ale zniknęła sama. Przypuszczam, że był to rumień spowodowany jakimś odparzeniem pod piersią. Miałam w tym samym miejscu ale potem z każdym dniem była coraz mniej widoczna aż całkiem zniknęła. Teraz mam takie trzy mniejsze plamki między piersiami.

Gość gość
Rumień – termin medyczny oznaczający miejscowe zaczerwienienie skóry. Zaczerwienienie jest wynikiem rozszerzenia powierzchownych naczyń krwionośnych. Może wystąpić z przyczyn emocjonalnych, alergii, przegrzania, ale często jest oznaką stanów chorobowych (z wikipedii)

Gość gość
Rumien to powinien być bardziej czerwony a moja plamka ma kolor kawy z mlekiem

Gość gość
Mi przed paroma laty yszły takie ciemno brązowe palmy - pod piersiami i na brzuchu. Nic z tym nie zrobiłam, bo dolegliwości żadnych nie było. Teraz tak zbladły, że prawie ich już nie widać. To nic takiego.

Gość gość
Dziękuję wam za odpowiedzi. Ja tez nie czuje żadnych dolegliwości ale mimo wszystko to sprawdzę.

Gość gość
może to drugi sutek wyrasta